Εγγραφείτε
Οι παγίδες φόρου στη δήλωση των εισοδημάτων του 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2018 14:38
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, επαγγελματίες, εισοδηματίες και άλλες κατηγορίες πολιτών, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει βρεθεί λύση σε μια σειρά από αγκάθια που έχουν προκύψει με τις αποδείξεις που πρέπει να εμφανίσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι για το χτίσιμο του αφορολογήτου.
 
Το εφετινό έντυπο της Εφορίας, μολονότι δεν έχει σημαντικές διαφορές σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό, εν τούτοις έχει ορισμένες παγίδες που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης είναι προσυμπληρωμένοι από τα στοιχεία που έχουν σταλεί από λογιστήρια, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, υπουργείο Μεταφορών κ.τ.λ. στο σύστημα TAXISnet.
Περισσότερα...
 
Διπλό στοίχημα για τους μεγάλους του εμπορίου PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2018 14:32
Νέες αγορές και... φρέσκους καταναλωτές αναζητά το εγχώριο εμπόριο, με τους μεγάλους επιχειρηματικούς  ομίλους να στηρίζουν συνεπώς την επέκταση τους στο εξωτερικό.
 
Η διεθνοποίηση της δεκαετίας του '90 μπορεί να μην πέτυχε για όλους, ωστόσο ωριμότεροι πλέον, οι ελληνικοί όμιλοι ψάχνουν διέξοδο από τα στενά όρια μιας αγοράς 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς ύφεσης εδώ και μια οκταετία.   
 
Ο όμιλος Φουρλή, ο οποίος αναπτύσσεται μέσω ισχυρών διεθνών συνεργασιών με την ΙΚΕΑ, την Intersport και την Athlete's Foot, - πέραν της Ελλάδας- έχει ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο θυγατρικών σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία.  Σύμφωνα με τον CFO του ομίλου, Γ. Αλεβίζο, σήμερα το 62% του κύκλου εργασιών πραγματοποιείται στην Ελλάδα ενώ το 38% διεθνώς, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) εμφανίζει αντίστροφη τάση με το 45% να προέρχεται από την ελληνική αγορά και το 55% από το εξωτερικό.
Περισσότερα...
 
Η Εφορία διασταυρώνει καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 08 Απρίλιος 2018 00:25
Φορολογικούς ελέγχους που βασίζονται σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες διασταυρώσεων δεδομένων μεταξύ τραπεζικών καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων διενεργούν οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε χιλιάδες φυσικά πρόσωπα, με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας που υποκρύπτουν τη διάπραξη αδικημάτων εκτεταμένης και μεγάλης φοροδιαφυγής.
 
Ο εντοπισμός των φορολογικών υποθέσεων με αυξημένες πιθανότητες διαπίστωσης παράνομης προσαύξησης περιουσίας και μεγάλης φοροδιαφυγής γίνεται με τη χρησιμοποίηση ειδικού λογισμικού για την αυτοματοποίηση των διασταυρώσεων δεδομένων μεταξύ τραπεζικών καταθέσεων και δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.   Το λογισμικό παρέχει τη δυνατότητα στις φοροελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ να προχωρούν στο «σάρωμα» των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών των φυσικών προσώπων και να ξεχωρίζουν εύκολα τις περιπτώσεις εκείνες όπου τα ποσά των πρωταρχικών καταθέσεων είναι πολύ μεγάλα σε σύγκριση με τα εισοδήματα που έχουν συμπεριλάβει οι φορολογούμενοι αυτοί στις φορολογικές δηλώσεις των ιδίων ετών. Έτσι οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες μπορούν πλέον εύκολα να εντοπίζουν τις κατ’ αρχήν αδικαιολόγητες διαφορές χρηματικών ποσών μεταξύ πρωτογενών καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων. 
Περισσότερα...
 
Κάθε μέρα 5.000 θύματα της υπερφορολόγησης PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 08 Απρίλιος 2018 00:07
Ούτε ένας ούτε δύο. Στους 4.889 ανέρχεται ο αριθμός των φορολογουμένων που κάθε ημέρα του έτους πνίγονται ταμειακά και οικονομικά γενικότερα επειδή η Εφορία λαμβάνει εναντίον τους κάποιο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις. Πρόκειται για τα θύματα της πολιτικής υπερφορολόγησης της κυβέρνησης, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή να αυξήσει δραματικά τη φορολογία σε κάθε πεδίο της οικονομίας και της αγοράς αντί να προχωρήσει σε γενναία περικοπή των κρατικών δαπανών με περιορισμό του κράτους.
 
Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια απολογιστική έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι αποκαλυπτικά τού τι επικρατεί στις τάξεις όσων σηκώνουν ψηλά τα χέρια στην εισπρακτική επίθεση της Εφορίας.
 
Εντός του 2017 επιβλήθηκαν στους φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση συνολικά 1.784.491 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ή διαφορετικά, όπως αναφέρθηκε, 4.889 κάθε ημέρα του περασμένου έτους. Η περαιτέρω ανάλυση αυτών των μέτρων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Περισσότερα...
 
Με μερική απασχόληση και μισθό €382 ένας στους τρεις εργαζόμενους! PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2018 01:01
Στα 382 ευρώ διαμορφώθηκε ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα τον περασμένο Οκτώβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΦΚΑ και προκύπτουν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις που υποβάλλουν οι εργοδότες. Μάλιστα, ο μέσος αυτός μισθός που λαμβάνουν οι 657.542 εργαζόμενοι (το 29,9% του συνόλου των 2.194.048 εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα) είναι σημαντικά μειωμένος από τον μέσο μισθό που ίσχυε το καλοκαίρι.
 
Ο μέσος μισθός για την πλήρη απασχόληση διαμορφώθηκε σε 1,148,27 ευρώ. Συνολικά, 1.538.934 εργαζόμενοι απασχολούνται με πλήρη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία Οκτωβρίου 2017.
 
Ο μέσος μισθός για το σύνολο των απασχολούμενων, με πλήρη ή μερική απασχόληση, ήτοι για 2.194.048 άτομα, διαμορφώθηκε στα 920,20 ευρώ.
Περισσότερα...
 
Δήμος Αθηναίων: Καταργούνται οριστικά 323 θέσεις περιπτέρων PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2018 00:58
Το "πράσινο φως" έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στη δημοτική αρχή προκειμένου να προχωρήσει στη  ρύθμιση του τοπίου των περιπτέρων στην Αθήνα καταργώντας οριστικά 323 θέσεις, με κριτήριο τους κανόνες βιώσιμης κινητικότητας, το εύρος των πεζοδρομίων, την ασφάλεια που απορρέει από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την εμπορικότητα των δρόμων.
 
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το 2011 τα περίπτερα στην Αθήνα ήταν 931. Με μία συστηματική προσπάθεια, η δημοτική αρχή αφού κατέγραψε εκείνα που είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, προχώρησε στην απομάκρυνση 331 παλιών περιπτέρων, τα κουφάρια των οποίων μόνο εμπόδια προκαλούσαν στους πεζούς και υποβάθμιση στην εικόνα της πρωτεύουσας.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 509

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

57-sm

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon