Εγγραφείτε
Πώς θα υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ από το 2019 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2018 15:44
«Κλείδωσε» ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για το 2019 μετά και τις επαφές που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με τα κλιμάκια των θεσμών. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος για να προχωρήσουν οι μειώσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανέρχεται περίπου στα 320 εκατ. ευρώ σε όρους βεβαίωσης ή κοντά στα 270 εκατ. ευρώ σε όρους είσπραξης.
 
Έτσι, μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το αν υπάρχει ή όχι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος κατά το επόμενο έτος -ούτως ή άλλως η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι πολύ μπροστά στη λίστα με τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης- θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τα εξής: 
 
1. Θεσπίζεται νέα κλίμακα υπολογισμού του τελικού ΕΝΦΙΑ. Η κλίμακα αυτή θα έχει μειωτικούς συντελεστές, οι οποίοι θα εφαρμόζονται επί του τελικού ποσού της βεβαίωσης από τον κύριο φόρο. 
Περισσότερα...
 
Τον Οκτώβριο η εκκαθάριση των εισφορών του 2017 για 300.000 μπλοκάκια PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2018 15:38
Από τα μέσα του επόμενου μήνα ή το αργότερο τον Νοέμβριο, θα πρέπει να αναμένουν περίπου 300.000 αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) και παράλληλα απασχολούμενοι, τα ειδοποιητήρια με τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών  τους για το 2017.
 
Ο λόγος για τη διαδικασία επανυπολογισμού των εισφορών τους για το 2017 με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016 και, έπειτα, συμψηφισμού τους με τις εισφορές τις οποίες κατέβαλλαν πέρσι με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015.
Περισσότερα...
 
"Διλήμματα" στην απόσυρση των capital controls PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2018 01:05
Εντός των επόμενων ημερών και οπωσδήποτε πριν από το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί η απόσυρση όλων των απαγορεύσεων που αφορούν στην κίνηση κεφαλαίων στο εσωτερικό της Ελλάδας.
 
Οι "φραγμοί" θα διατηρηθούν όμως όσον αφορά την διασυνοριακή "εξαγωγή" κεφαλαίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, στην σχετική συζήτηση που προηγήθηκε της απόφασης που πρόκειται να ανακοινωθεί, διατυπώθηκαν εκτιμήσεις που υποστηρίζουν την ολοκληρωτική απόσυρση των capital controls.
Περισσότερα...
 
Συνελήφθη 18χρονος για λαθραία τσιγάρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2018 01:03
Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προχώρησαν σήμερα δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «Ζ», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Ο 18χρονος κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση, 192 πακέτα τσιγάρα και 6 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
 
Το κρυφό οπλοστάσιο της κυβέρνησης στη μάχη για τις συντάξεις PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2018 01:01
Μια δύσκολη μάχη, αυτή των αριθμών, συντελείται παράλληλα με αυτές της πολιτικής, την επικοινωνιακή ή ακόμη και αυτή της προπαγάνδας. Το οικονομικό επιτελείο ανταλλάσσει στοιχεία με τους εκπροσώπους των δανειστών προκειμένου να αποδείξει «με νούμερα» ότι οι περικοπές των συντάξεων δεν είναι όχι μόνο δημοσιονομικά αλλά και διαρθρωτικά αναγκαίες για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.
 
Τα δημοσιονομικά δεδομένα του συστήματος φαίνεται πως ευνοούν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και τα επόμενα χρόνια θα είναι σημαντικό, παρά τη μείωση των εσόδων κατά περίπου 188 εκατ. ευρώ εξαιτίας της μείωσης των εισφορών στους μη μισθωτούς.
Περισσότερα...
 
Τα 3 "τρικ" που φουσκώνουν το πλεόνασμα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2018 00:58
Υπάρχουν 3 "τρικ" ή αβέβαιης μονιμότητας "δεξαμενές" που τροφοδοτούν τα υπερπλεονάσματα στα οποία στηρίζεται η κυβέρνηση για τα αιτήματα μη περικοπής των συντάξεων, παροχής μερίσματος και φέτος, αλλά και 4ετούς πακέτου παροχών και έχουν συγκεντρώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσοχή των δανειστών. Τα έχουν εντοπίσει κατά το "ξεψάχνισμα" των δημόσιων οικονομικών, το οποίο θα συνεχιστεί εντατικά τις επόμενες εβδομάδες.
 
Ο λόγος για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (που υποεκτελείται συστηματικά και φέτος), για έκτακτα έσοδα που βελτιώνουν τη συνολική εικόνα, αλλά και για την 6μηνη νέα καθυστέρηση της καταβολής των νέων συντάξεων.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 541

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

exo 62 mik

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon