Εγγραφείτε
Οι επτά φορο-εντολές του ΔΝΤ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Αύγουστος 2018 12:40
Επτά εντολές που μεταξύ άλλων αφορούν το αφορολόγητο, τους έμμεσους φόρους και το ΦΠΑ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη, τους  φορο-ελέγχους  δίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.
 
Το αίτημα για παρεμβάσεις στο φορολογικό πεδίο αποτελεί πιθανότατα μια πρόγευση των μεταμνημονιακών ελέγχων που θα διενεργούν οι τεχνοκράτες του Ταμείου, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου.   
 
Στην έκθεσή του, το Ταμείο δίνει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις ενώ αφαιρεί ουσιαστικά από την κυβέρνηση «πολιτικά όπλα» που σχεδίαζε να ενεργοποιήσει το φθινόπωρο για να περάσει στην μεταμνημονιακή της αντεπίθεση έχοντας πάντα το βλέμμα της στραμμένο στις κάλπες καθώς δεν βλέπει να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Πρόκειται ουσιαστικά για το πακέτο ελαφρύνσεων 750 εκατ. ευρώ που θα ανοίξει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με σειρά στοχευμένων φορολογικών παρεμβάσεων κυρίως προς τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα που έχουν δεχθεί απανωτά χτυπήματα τα τελευταία χρόνια. 
Περισσότερα...
 
Αλαλούμ με τον κατώτατο μισθό PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Αύγουστος 2018 12:23
Σύγχυση συνεχίζει να επικρατεί σε σχέση με το μέλλον του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας  από το  2019.
 
Μεταξύ των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων τις οποίες ανέλαβε η κυβέρνηση προβλέπεται η "επικαιροποίηση" του, με βάση την νομοθεσία του 2012-2013 και με γνώμονα την εξέλιξη της παραγωγικότητας της εργασίας.
 
Η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει τη βούληση της να αυξήσει τον κατώτατο μισθό με τον οποίο αμείβονται οι ανειδίκευτοι εργάτες, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει το ποσοστό της θετικής μεταβολής την οποία βλέπει. 
 
Ωστόσο, το ΔΝΤ, όπως φάνηκε και στην έκθεση του για την Ελλάδα -η οποία καταρτίστηκε με βάση το "άρθρο 4" του Καταστατικού του-  δεν άνοιξε πλήρως τα χαρτιά του σε σχέση με το θέμα αυτό.
Περισσότερα...
 
Σύλληψη δύο ατόμων για λαθραία καπνικά προϊόντα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Αύγουστος 2018 12:15
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 55 και 58 ετών, αντίστοιχα, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, προχώρησαν, χθες το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας.
 
Όπως ανακοινώθηκε, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν τα δύο άτομα σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.560 πακέτα τσιγάρων και 280 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Περισσότερα...
 
ΟΑΕΔ: Παράταση για τη ρύθμιση οφειλών των δικαιούχων εργατικής κατοικίας PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Ιούλιος 2018 14:56
Παρατείνεται μέχρι τις 25 Απριλίου 2019 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο portal του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr) για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των οικιστών του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ.ΟΕΚ), στους οποίους έχουν χορηγηθεί οριστικοί τίτλοι παραχώρησης κατοικίας.
 
Η απόφαση δωδεκάμηνης παράτασης, που κανονικά θα εξέπνεε στις 25/04/2018, ελήφθη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ µε στόχο την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δικαιούχων και προκειµένου οι οικιστές να µπορέσουν να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθµίσεις αποπληρωµής των οφειλών τους βάσει της Υπουργικής Απόφασης 13097/661/13.04.17 και να εξασφαλίσουν τη νέα ενιαία ανά την επικράτεια τιµή µονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών, η οποία έχει ορισθεί στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό µέτρο. Σημειώνεται ότι προβλέπεται η δυνατότητα εξάμηνης παράτασης της παραπάνω προθεσμίας, υπό προϋποθέσεις.
Περισσότερα...
 
Bloomberg: Το σχέδιο της Ελλάδας για επιστροφή στις αγορές αν και βιώσιμο, αντιμετωπίζει ρίσκα PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Ιούλιος 2018 14:52
Εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ανακοινώσει μέχρι το τέλος του έτους το πρόγραμμά της για προσφυγή στις αγορές το 2019, και να επαναλαμβάνει την ίδια κίνηση κάθε χρόνο, το σχέδιο θα έχει λειτουργήσει, αναφέρει στο Bloomberg πηγή που έχει γνώση του θέματος.
 
Σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου με τίτλο "Το σχέδιο της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές, αν και βιώσιμο, αντιμετωπίζει κινδύνους", επισημαίνεται ότι αφού έχει χάσει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της, η χώρα προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της.
 
Στόχος είναι η χώρα να μην εκδώσει άλλο χρέος πέρα από ό,τι ωριμάζει κάθε χρόνο, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Bloomberg.
Περισσότερα...
 
Θηλιά ανεργίας και χαμηλής ανάπτυξης στην Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 28 Ιούλιος 2018 01:50
"Καταδικασμένη" σε χαμηλές αναπτυξιακές πτήσεις, σε υψηλή ανεργία, χαμηλούς μισθούς, αλλά και σε συνεχή ανάγκη να παράγει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, είναι η Ελλάδα, λόγω των πληγών που της άφησε η κρίση και δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανατάξει, όπως προκύπτει από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου που κατατέθηκε στο τελευταίο Eurogroup και με βάση την οποία κρίθηκε η δημοσιονομική πορεία των υπολοίπων κρατών της Ευρωζώνης που δεν βρίσκονται σε Μνημόνια. 
 
Η έκθεση αυτή (Αssessment of the fiscal stance appropriate for the euro area in 2019) αποτελεί ουσιαστικά μια προσομοίωση του πώς θα επιτηρούνταν η ελληνική οικονομία αν δεν υπήρχε το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας που ενεργοποιείται από την 21η Αυγούστου. Και έχει ειδική σημασία, αφού (θεωρητικά) θα αποτελεί τον τρόπο επιτήρησης στη συνέχεια, από το 2022. 
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 532

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

1h-mik

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon