Εγγραφείτε
Φοροελαφρύνσεις μετά τα υπερπλεονάσματα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 11:26
Τις βασικές προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου σχεδίου δημοσιονομικής στρατηγικής για την περίοδο 2019-2022 έδωσε στη δημοσιότητα το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, προχωρώντας -τρία 24ωρα πριν από την κατάθεση στη Βουλή- σε αξιολόγηση των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών προβλέψεων που θα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο. Για το 2018 προβλέπεται, όπως αναμενόταν, ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ, με τον ρυθμό να επιταχύνεται στο 2,4% για το 2019 και να διαμορφώνεται στο 2,3% για το 2020, στο 2,1% για το 2021 και στο 1,8% για το 2022. Το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται ότι θα μειωθεί από το 19,9% το 2018 στο 14,3% έως το 2022, ενώ τα πρωτογενή πλεονάσματα προβλέπεται ότι θα κινηθούν πάνω από το 3,5% για όλη την περίοδο από το 2019 έως το 2022.
 
Συγκεκριμένα, η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού θα είναι τέτοια ώστε το 2019 να προκύψει δημοσιονομικός χώρος 866 εκατ. ευρώ, το 2020 ο χώρος αυτός να αυξηθεί στο 1,287 δισ. ευρώ, το 2021 στα 2,112 δισ. ευρώ και το 2022 στα 3,582 δισ. ευρώ. Σε ποσοστά αυτοί οι αριθμοί μεταφράζονται σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,96% του ΑΕΠ για το 2019, 4,15% για το 2020, 4,53% για το 2021 και 5,19% για το 2022. Ο «δημοσιονομικός χώρος» προβλέπεται ότι θα χρηματοδοτήσει φορολογικές ελαφρύνσεις κατά την περίοδο 2019-2021, αλλά και κοινωνικές παροχές με βάση συγκεκριμένες αναλογίες. 
Περισσότερα...
 
Εφάπαξ οι αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 11:16
«Μια κι έξω» θα εφαρμοστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν με υπουργική απόφαση στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών.
 
Ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα επωμιστούν πρόσθετα βάρη στον ΕΝΦΙΑ, περίπου επτά στους δέκα θα έχουν αμετάβλητο εκκαθαριστικό, ενώ για ένα ποσοστό 18% προβλέπονται μειώσεις.
 
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το παζάρι με τους δανειστές για μεταβατική περίοδο 2-3 ετών έληξε χωρίς αποτέλεσμα και έτσι, οι νέες τιμές θα τεθούν σε ισχύ για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και τους άλλους φόρους που επηρεάζονται από την ημερομηνία δημοσίευσής τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ θα έχουν και άμεση εφαρμογή κατά την επικείμενη έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ τον Αύγουστο.
Περισσότερα...
 
Έρχεται αυξημένος ΕΝΦΙΑ για 950.000 ιδιοκτήτες PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 10:45
Πιο... αλμυρός θα γίνει ο ΕΝΦΙΑ για περίπου 950.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρόκειται για τα θύματα των αυξήσεων που θα γίνουν στις αντικειμενικές αξίες στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας στο πλαίσιο της ευθυγράμμισής τους με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων.
 
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εγκαταλείφθηκαν τα σενάρια για σταδιακή αναπροσαρμογή των αντικειμενικών και έχει αποφασιστεί η ευθυγράμμισή τους με τις εμπορικές αξίες να γίνει εφάπαξ εντός του Ιουνίου.
 
Λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι διαρθρωμένος ο ΕΝΦΙΑ και παρά την εφάπαξ αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών η πλειονότητα των ιδιοκτητών δεν θα δει κάποια μεταβολή στο εκκαθαριστικό του φετινού ΕΝΦΙΑ.
Περισσότερα...
 
Εμπλοκές στην εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου για τις συντάξεις PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 05 Ιούνιος 2018 12:14
Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, στα... χαρτιά παραμένει η διοικητική αλλά και η ουσιαστική ενοποίηση του ΕΦΚΑ, όπως ανέλυσαν χθες, σε ειδική ημερίδα, στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης, επισημαίνοντας τα θεσμικά προβλήματα και τις οργανωτικές δυσλειτουργίες του νέου συστήματος. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΚΠΟΔΙ).
 
Μεταξύ άλλων δε, στελέχη της δημόσιας διοίκησης προερχόμενα από την κοινωνική ασφάλιση αλλά και γνώστες του θέματος επεσήμαναν την καθυστέρηση στην έκδοση του απαιτούμενου και αναγκαίου Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών καθώς και του νέου Κανονισμού χορήγησης αναπηρικών συντάξεων, τα νομικά προβλήματα κάποια εκ των οποίων ενδέχεται να αντιμετωπιστούν με την πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αλλά και δεκάδες διοικητικά θέματα που δημιουργούν καθυστερήσεις, ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους αλλά και προβλήματα στους εργαζόμενους.
Περισσότερα...
 
Πώς θα διαγράφονται οι οφειλές των παράλληλα-ασφαλισμένων στα Ταμεία PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 05 Ιούνιος 2018 12:13
Διάταξη που προβλέπει τη δυνατότητα διαγραφής οφειλών παράλληλα ασφαλισμένων προς τα ταμεία προβλέπει νομοσχέδιο το οποίο έφερε σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα.
 
Πιο αναλυτικά, η διάταξη αυτή προβλέπει πως :
 
• Βεβαιωμένες ή μη οφειλές προς πρώην φορείς κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω εύλογης αμφιβολίας ως προς την υποχρέωση υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή περισσότερων πρώην φορέων ασφάλισης ή του Δημοσίου για το χρονικό διάστημα έως 31.12.2016, μπορούν  να διαγράφονται ή να απαλλάσσονται τυχόν επιβληθέντων πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων. Τυχόν ποσά που καταβλήθηκαν από τους ασφαλισμένους έναντι των παραπάνω οφειλών δεν επιστρέφονται και δεν αναζητούνται.
Περισσότερα...
 
Τσίπρας: Οφείλουμε να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 02 Ιούνιος 2018 02:41
Μήνυμα στήριξης του κόσμου της εργασίας στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
 
«Καθώς το σύνολο της ελληνικής οικονομίας αναπτύσσεται, οφείλουμε να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, να επενδύσουμε στο μέλλον της χώρας δίνοντας υπόσταση στα σχέδια ζωής και δημιουργίας των ανθρώπων» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός η οποίο συνοδεύεται με το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του στο ΣΕΤΕ:
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 521

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

1

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon