Εγγραφείτε
ΕΣΕΕ: Ρύθμιση οφειλών σε ΕΦΚΑ και Εφορία PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 18:30
Ρύθμιση οφειλών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού προς ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ ανήγγειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Με εγκύκλιο προς τα μέλη της ανακοίνωσε ότι ασφαλισμένοι του τέως ΟΑΕΕ με πτωχευτική ικανότητα θα έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση τους επόμενους μήνες.
 
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ειδικότερα ότι «οι ασφαλισμένοι του τέως ΟΑΕΕ με πτωχευτική ικανότητα (που διατηρούν δηλαδή την εμπορική ιδιότητα) και οφειλές προς ΕΦΚΑ ή και ΑΑΔΕ κάτω των 20.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση εξωδικαστικού μηχανισμού εντός των επόμενων μηνών».
Περισσότερα...
 
Ξεκίνησε η διαδικασία για νέες αντικειμενικές PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 17:19
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον καθορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών, βάσει των οποίων θα προσδιοριστεί και ο φετινός ΕΝΦΙΑ, καθώς και άλλοι 17 φόροι και τέλη που βαρύνουν σήμερα τα ακίνητα. Εκτός απροόπτου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η εκτίμηση των τιμών των ακινήτων σε όλες τις περιοχές της χώρας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «θρίλερ» της αναζήτησης εκτιμητών, έπειτα από δύο διαδοχικές προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τελείωσε με επιτυχία, αφού για το 65% των 10.000 περιοχών έχουν επιλεγεί τρεις εκτιμητές και για το υπόλοιπο δύο.
 
Με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τον διορισμό των εκτιμητών, που θα έχουν μετά περιθώριο 20 ημερών για να παρουσιάσουν, τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τις εισηγήσεις τους.
 
Περισσότερα...
 
Γλιτώστε τη γραφειοκρατία -Βήμα βήμα πως εκδίδεται το e-παράβολο PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 20:38
Τα χέρια των πολιτών αναμένεται να λύσει η επέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους Δήμους, τα δικαστήρια και άλλους φορείς, όπως και η έκδοση και πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS.
 
Για την έκδοση και χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν τα εξής:
 
1. Δημιουργία e-παραβόλου: Συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας και έκδοση «μοναδικού κωδικού αριθμού» παραβόλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση ης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων: http://www.aade.gr/polites/e-parabolo.
 
2. Πληρωμή e-παραβόλου: Με χρήση του «μοναδικού κωδικού αριθμού» παραβόλου, η πληρωμή γίνεται μέσω e-banking, στα ΕΛ.ΤΑ με πιστωτικής / χρεωστικής / προπληρωμένης κάρτας.
Περισσότερα...
 
Οδηγίες προς εκτιμητές ακινήτων για τις νέες αντικειμενικές PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 20:34
Οδηγίες προς τους πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων που έχουν αναλάβει να προσδιορίσουν τις νέες τιμές ζώνης δίνει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.
 
Οι εκτιμητές έχουν στη διάθεσή τους 20 ημερολογιακές ημέρες από τον διορισμό τους για να παραδώσουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου την εισήγησή τους για τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν έως τα τέλη Μαρτίου.
 
Ειδικότερα, για την υποβοήθηση του έργου τους οι εκτιμητές θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα:
Περισσότερα...
 
Συμβολαιογραφικός σύλλογος Αθηνών: Αναβολή των πλειστηριασμών έως και 21 Φεβρουαρίου PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 00:46
Την αναβολή της διαδικασίας των πλειστηριασμών λεως και 21 Φεβρουαρίου κύρηξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
Περισσότερα...
 
Πώς δεν θα πέσετε στις παγίδες των τεκμηρίων PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 00:03
Τον κίνδυνο να κληθούν να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος αντιμετωπίζουν εκατομμύρια φορολογούμενοι εξαιτίας της εφαρμογής των διατάξεων για τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. 
 
Η σημαντική συρρίκνωση των εισοδημάτων, την οποία έχει προκαλέσει η πολυετής οικονομική κρίση, θα έχει ως συνέπεια πολλά φυσικά πρόσωπα να φορολογηθούν και φέτος όχι με βάση τα πολύ χαμηλά εισοδήματα που απέκτησαν το προηγούμενο έτος, αλλά με βάση τα εξωπραγματικά ποσά τεκμαρτών εισοδημάτων που θα τους προσδιορίσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με βάση το σύστημα των τεκμηρίων ή αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης και των τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ). 
 
Σε πολλές περιπτώσεις, οι διαφορές μεταξύ των πολύ χαμηλών πραγματικών εισοδημάτων και των πολύ υψηλών τεκμαρτών που θα προκύψουν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων θα είναι αδύνατο πλέον να καλυφθούν με περισσεύματα εισοδημάτων ή εσόδων από παρελθόντα έτη, καθώς τα ποσά αυτά έχουν ήδη εξαντληθεί, δεδομένου ότι έχουν χρησιμοποιηθεί, σχεδόν στο σύνολό τους, για την κάλυψη τεκμηρίων τα προηγούμενα 4-5 χρόνια. 
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 499

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

ex55a

 

diafimistiko-somateio

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon