Εγγραφείτε
Παγίδες και SOS για την πληρωμή φόρων PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 02 Ιούνιος 2018 02:38
Οι φορολογούμενοι πραγματοποιούν κάθε χρόνο δεκάδες πληρωμές φόρων. Οι πληρωμές γίνονται πλέον κατά κύριο λόγο μέσω των τραπεζικών δικτύων, ενώ πρόσφατα δόθηκε στους φορολογούμενους η δυνατότητα να πληρώνουν και απευθείας στο δικτυακό τόπο του taxisnet με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
 
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θέτει τις κυριότερες ερωτήσεις και τις αντίστοιχες απαντήσεις για ζητήματα πληρωμής φόρων. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να εξοφλούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις χωρίς να χρεώνονται με περιττές προμήθειες (ακόμη και πάνω από 2 ευρώ) όπως συνεπάγεται η πληρωμή στο τραπεζικό γκισέ
 
Ερ. Ποιες οφειλές Δημοσίου μπορώ να πληρώσω μέσω των Πιστωτικών Ιδρυμάτων και των ΕΛΤΑ ("Φορείς Είσπραξης");
 
Απ.  Στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ εισπράττονται τα δημόσια έσοδα που αφορούν:
Περισσότερα...
 
Κάτω από €400 ο μέσος μισθός για 630.000 εργαζόμενους PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Μάιος 2018 14:32
Με μερική απασχόληση και μέσο μισθό 385,53 ευρώ απασχολείται το 30% όσων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και δηλώνονται μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων στον ΕΦΚΑ.
 
Τα στοιχεία του Υπερταμείου, που αφορούν τον Νοέμβριο του 2017, είναι για έναν ακόμη μήνα άκρως αποκαλυπτικά και αναδεικνύουν την πραγματική εικόνα της εγχώριας αγοράς εργασίας, με αιχμή την υποαμοιβόμενη μερική απασχόληση.
 
Συγκεκριμένα, από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν τον Νοέμβριο του 2017, από το σύνολο των 2.071.338 ασφαλισμένων μισθωτών, οι 629.687 εργάζονται με «ευέλικτες» μορφές εργασίας και καλούνται να ζήσουν με μισθό μόλις 385,53 ευρώ μικτά.
Περισσότερα...
 
Επιχείρηση επίσπευσης της συμφωνίας για το χρέος λόγω Ιταλίας - Τι φοβάται η Αθήνα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Μάιος 2018 14:19
Μία προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών με στόχο να υπάρξει σύγκλιση για το ελληνικό χρέος το ταχύτερο δυνατό βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την πίεση που ασκεί η έντονη πολιτική κρίση στην Ιταλία. "Προηγουμένως λέγαμε ότι η συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί είτε τον Ιούνιο είτε τον Ιούλιο, τώρα στόχος είναι η συμφωνία να καταστεί εφικτή έως την 21η Ιουνίου" επισημαίνει χαρακτηριστικά κοινοτική πηγή μιλώντας στο Capital.gr.
 
Αναφορικά με την αδιαλλαξία της Γερμανίας που προς το παρόν φαίνεται να επιμένει σε επιμήκυνση της διάρκειας του χρέους το πολύ για 3-5 έτη και για σταδιακή εφαρμογή των μέτρων (σ.σ. όταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά η επέκταση αυτή να καλύψει χρονικό διάστημα μέχρι και 15 έτη και να γίνει άμεσα), η ίδια κοινοτική πηγή παραπέμπει στις διεργασίες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη στα "κέντρα" αποφάσεων.
Περισσότερα...
 
Ασφαλιστικό: Οι μειώσεις δίνουν «ανάσα» έως το... 2070 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Μάιος 2018 15:44
Η σημαντική μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστού του ΑΕΠ που επιτυγχάνεται μέσα από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια, κυρίως το 3ο, και εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν τον επόμενο χρόνο, καθιστά το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, όπως προκύπτει από την Έκθεση της Κομισιόν για τη γήρανση του πληθυσμού. Και μάλιστα, η μείωση αυτή επιτυγχάνεται παρότι στις περισσότερες χώρες τις Ε.Ε. η πορεία του δημοσιονομικού κόστους που συνδέεται με τις συντάξεις, την υγειονομική περίθαλψη και τη μακροχρόνια περίθαλψη εκτιμάται ότι τις προσεχείς δεκαετίες θα αυξηθεί, καθώς ο πληθυσμός της Ευρώπης εξακολουθεί να γερνάει.
 
Αναλυτικά, ο μόνιμος πονοκέφαλος των ελληνικών κυβερνήσεων κατά την περίοδο της κρίσης, η πορεία της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστού του ΑΕΠ, που είχε εκτοξευθεί πάνω από 18%, μειώνεται δραματικά. Συγκεκριμένα, από 17,3% του ΑΕΠ το 2016 μειώνεται σε 13,4% το 2020, πέφτει στο 12% το 2030, αλλά λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της μαζικής συνταξιοδότησης μεγάλων ομάδων του, το 2040 αυξάνεται σε 12,9%. Η πτωτική πορεία συνεχίζεται και τις επόμενες 10ετίες, με αποτέλεσμα να φθάσει στο 10,6% του ΑΕΠ το 2070.
Περισσότερα...
 
Για ρύθμιση χρεών μέσω εξωδικαστικού, καλούν 1.000 επιχειρήσεις οι τράπεζες PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Μάιος 2018 15:38
Προσκλητήριο με διορία δύο μηνών προκειμένου να προσέλθουν για ρύθμιση των οφειλών τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, θα απευθύνουν σε περίπου 1.000 επιχειρήσεις οι τράπεζες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις θα γίνει σε δύο φάσεις, με την πρώτη "φουρνιά" 500 – 700 επιστολών να αποστέλλεται εντός της εβδομάδος. Σε δεύτερη φάση, μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θα αποσταλούν άλλες 400 – 500 επιστολές.
 
Η πρόσκληση των πιστωτριών τραπεζών θα δίνει χρονικό περιθώριο δύο μηνών στις επιχειρήσεις προκειμένου να προσέλθουν για ρύθμιση μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού. Σε περίπτωση μη αποδοχής της πρόσκλησης εντός του διμήνου, οι επιχειρήσεις θα χάνουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αργότερα αίτημα για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Περισσότερα...
 
Δεσμεύσεις για ΟΑΣΘ και Θριάσιο στο μνημόνιο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Μάιος 2018 01:29
Δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για το ανώτερο ετήσιο έλλειμμα που μπορεί να παρουσιάζει ο Οργανισμός Αστικός Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), επιτάχυνση των διαδικασιών για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο και προκήρυξη διαγωνισμού ΣΔΙΤ για το υπόλοιπο συγκρότημα του ΟΣΕ στην περιοχή περιλαμβάνει το συμπληρωματικό μνημόνιο για την αγορά μεταφορών και logistics.
 
Για τον ΟΑΣΘ αναφέρεται πως μέχρι το τέλος του μήνα, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους θεσμούς «θα αναλάβει πρωτοβουλία με την οποία θα εξασφαλίζεται πως το ανώτερο ύψος του ελλείμματος πριν από οποιαδήποτε κρατική επιδότηση δεν θα ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης συγκοινωνιακού έργου. Μάλιστα, οι αρχές δεσμεύονται πως θα παρέχουν στους δανειστές τριμηνιαίες εκθέσεις για την εξοικονόμηση πόρων που θα γίνεται στον ΟΑΣΘ.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 521

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

1

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon