Εγγραφείτε
Τράπεζες: Στο… σφυρί δάνεια επιχειρήσεων PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 10:52
Στο… σφυρί άρχισαν να βγάζουν δάνεια προβληματικών, εδώ και χρόνια, επιχειρήσεων οι τράπεζες, επιδιώκοντας αφενός να «ξεφορτωθούν» τις μη εξυπηρετούμενες απαιτήσεις τους, αφετέρου να πιέσουν τους βασικούς μετόχους των εταιρειών να αποδεχθούν λύσεις που ως τώρα απορρίπτουν.
 
Η αλλαγή τακτικής είναι ήδη ορατή καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πρώτοι διαγωνισμοί για την πώληση δανειακών απαιτήσεων της Eurobank, που αφορούν τις Σαρακάκης και Χαλυβουργία Ελλάδος. Πρόκειται για ομίλους που κρίνεται ότι μπορούν να αναζωογονηθούν, εφόσον κεφαλαιοποιηθεί μέρος του υψηλού σήμερα δανεισμού τους.
Περισσότερα...
 
Κατάργηση των ισοβίων για τους καταχραστές του Δημοσίου; PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 10:32
Σπάσιμο των ισοβίων για τους καταχραστές του δημοσίου, αλλά και για σειρά άλλων οικονομικών αδικημάτων προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
 
Πρόκειται ουσιαστικά για μια μεταστροφή την οποία προτείνουν εδώ και χρόνια οι περισσότεροι δικαστικοί, πανεπιστημιακοί και δικηγορικοί θεσμικοί παράγοντες καθώς αποτελεί παγκόσμια τάση η ανωτέρα των ποινών να επιβάλλεται μόνον για αδικήματα ανθρωποκτονίας, ληστείες μετά φόνου και βαριές περιπτώσεις ναρκωτικών με την έννοια ότι αυτές στρέφονται κατά της ανθρώπινης ζωής.
Περισσότερα...
 
«Καμπάνα» €1.000 σε όσους δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 23:24
Οι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν υποχρέωση να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα (POS), θα πρέπει έως τις 12 Δεκεμβρίου να έχουν δηλώσει στην ΑΑΔΕ και στο taxis τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό. Στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ.
 
Κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου προβλέπει την υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού, με απειλή προστίμου 1.000 ευρώ αν δεν συμμορφωθούν εντός μηνός από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας οι νέοι υπόχρεοι και εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης (12 Σεπτεμβρίου η ημερομηνία στο ΦΕΚ) όσοι ήδη έχουν επαγγελματική δραστηριότητα και υποχρέωση αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα.
Περισσότερα...
 
Χρηματιστήριο: Σε 11 μέρες χάθηκε το ¼ της αξίας των τραπεζών PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 23:21
Δίχως... ανάσα και διάλειμμα συνεχίστηκε και σήμερα το τραπεζικό sell-off, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να δέχεται ένα νέο πλήγμα, χάνοντας ακόμη και τη στήριξη των 680 μονάδων. 
 
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,66% στις 678,83 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 675,77 (-2,10%) μονάδων και 695,02 (+0,69%) μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 68,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 36,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,9 εκατ. τεμάχια.
Περισσότερα...
 
Επαγγελματίες: Οι 4 άξονες μείωσης των εισφορών και οι κερδισμένοι PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018 01:17
Τέσσερις άξονες ελάφρυνσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά κύριο λόγο για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, νέους σε ηλικία επιστήμονες αλλά και εργοδότες που προσλαμβάνουν εργαζόμενους ηλικίας έως 25 ετών, περιλαμβάνει το πακέτο στοχευμένων εισφορο-ελαφρύνσεων που εξήγγειλε το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
Ο κεντρικός άξονας αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες με εισόδημα άνω των 7.032 ευρώ, ομάδα που εκτιμάται ότι απαρτίζεται από περίπου 250.000 ασφαλισμένους. Για αυτούς, από την 1η Ιανουαρίου 2019 οι εισφορές για κύρια ασφάλιση θα μειωθούν από 20% σε 13,3%. Βέβαια, από την αρχή του χρόνου θα ισχύσει και η αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών, στο 100% και όχι στο 85% του καθαρού εισοδήματος συν τις καταβλητέες εισφορές του προηγούμενου έτους.
Περισσότερα...
 
Απειλή για αναδρομικές εισφορές 2 ετών σε έως 250.000 επαγγελματίες PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018 01:15
Με αναδρομικές εισφορές δύο ετών θα επιβαρυνθούν, όπως όλα δείχνουν, έως 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες από το 2019, μαζί με τις "μειωμένες" - κατά τ’ άλλα - εισφορές που θα ισχύσουν σε τρεισήμισι μήνες από σήμερα.
 
Ναι μεν οι εισφορές υπέρ της επικουρικής ασφάλισης και του κλάδου εφάπαξ θα ανέλθουν για όλους στο επίπεδο των 64,5 ευρώ /μήνα (11% Χ 586 ευρώ) από την 1η Ιανουαρίου 2019, βάσει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, ωστόσο δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα το εξής: τι θα συμβεί με τις εισφορές του 2017 -2018. 
 
Δηλαδή, δεν έχει αποσαφηνισθεί το αν θα πρέπει να καταβληθούν, αλλά και το πώς θα υπολογισθούν. Επίσης, δεν έχει αποσαφηνισθεί το πότε θα ξεκινήσει η καταβολή τους. 
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 541

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

exo 62 mik

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon