Εγγραφείτε
Νέα τεκμήρια για ελεύθερους επαγγελματίες PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Μάιος 2013 07:54

Το αμερικανικό μοντέλο στη φορολόγηση των ελεύθερωνεπαγγελματιών φέρνει αλλαγές αλλά και νέου τύπου τεκμήρια. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις αναμένεται να υπογραφούν σήμερα ή αύριο.Ουσιαστικά για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών το υπουργείο θα λαμβάνει υπόψη

την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, το είδος, το χρόνο και την έδρα του επαγγέλματος, τα λειτουργικά έξοδα, την ταμειακή ρευστότητα, τις δαπάνες διαβίωσης των επαγγελματιών, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Περισσότερα...
 
Mέχρι την Παρασκευή για χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Μάιος 2013 09:13
Προθεσμία έως την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαΐου έχουν όσοι θέλουν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της μεταποίησης και του τουρισμού.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στην αγορά αλλά και νέες εταιρείες για δαπάνες σε κτιριακές εγκαταστάσεις, αγοράς μηχανημάτων και εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, λογισμικού και προβολής - προώθησης.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επεξεργαστεί περισσότερες από 12.100 προτάσεις για χρηματοδότηση. Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 40% έως 60% ανάλογα με το είδος της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει από 30.000 έως 300.000 ευρώ για τη μεταποίηση, από 20.000 έως 300.000 για τον τουρισμό και από 20.000 έως 100.000 για εμπόριο - υπηρεσίες.
Περισσότερα...
 
"Στήνεται" Ενωση Ιδιοκτητών ΜΜΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Μάιος 2013 09:09

Προς τη συγκρότηση μιας ενιαίας ένωσης ιδιοκτητών ΜΜΕ κινούνται εκδότες και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. Το σχέδιο υποστηρίζει ο Σταύρος Ψυχάρης και φαίνεται πως έχει ως τώρα την υποστήριξη των περισσότερων, πλην της πλευράς της οικογένειας Κυριακού. Στόχος είναι να υπάρξει ένα όργανο που θα αποφασίζει από το πότε θα κυκλοφορούν οι εφημερίδες τις αργίες  ή τη διάρκεια θα έχουν τα δελτία ειδήσεων την Κυριακή, όπου η εργασία είναι προσαυξημένη κατά 75%. Μια πρόβα τζενεράλε έγινε την περασμένη βδομάδα, με την άρνηση του Ηλία Τσίγκα, διευθύνοντος συμβούλου του Mega να αποδεχθεί την πρόταση της ΕΣΗΕΑ για την αργία της  Πρωτομαγιάς, Στόχος του καναλιού ήταν να αποφύγει την επιβάρυνση της αργίας γι αυτό και προκάλεσε την ΕΣΗΕΑ, ώστε να προκηρύξει απεργία και στο Mega, ακολουθώντας εκείνες σε Σκάι και Star. Νέα κόλπα.

Περισσότερα...
 
Επανέρχεται η ρύθμιση για μείωση συντάξεων στον ΟΑΕΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Μάιος 2013 18:45

Στο πόδι βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και συνταξιούχοι καθώς το συνεχώς διευρυνόμενο έλλειμμα του ΟΑΕΕ επαναφέρει στο προσκήνιο σενάρια μείωσης των συντάξεων. Οι επιλογές που έχει η κυβέρνηση, με δεδομένη αφενός την οικονομική κατάσταση του Ταμείου και αφετέρου τη μνημονιακή δέσμευση για εξοικονόμηση 600 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2014, δεν είναι πολλές. Είναι μάλιστα γνωστές. 

Να εφαρμόσει τη δέσμευση του Μνημονίου για εφαρμογή, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2013, ειδικής εισφοράς 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων. Η πρόταση έχει απορριφτεί από το υπουργείο Εργασίας. Για το λόγο αυτό αναζητούνται άλλωστε ισοδύναμα μέτρα.  

Ένα τέτοιο ισοδύναμο μέτρο ήταν αυτό της μείωσης έως και κατά 35% των συντάξεων στους νέους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, μέσω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και της μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης. 

Περισσότερα...
 
Αυτοί είναι οι φόροι που θα μειωθούν πρώτοι PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Μάιος 2013 18:38

Τη λίστα με τους πρώτους φόρους που θα μειωθούν έχει αρχίσει να συντάσσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για μειώσεις που θα γίνουν πράξη μόνο με την προϋπόθεση της υπερκάλυψης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για φέτος και το 2014 και όλοι τους έχουν άμεση σχέση, όχι με τόνωση της κατανάλωσης, αλλά με αναπτυξιακό σπρώξιμο της οικονομίας που δεν θα επιβαρύνει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Στην παρούσα φάση στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι παρά τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να τεθούν οι βάσεις επαναφοράς της οικονομίας αρχικά σε τροχιά σταθεροποίησης και σε μεσοπρόθεσμη βάση σε τροχιά ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο αυτών των εκτιμήσεων που γίνονται από το οικονομικό επιτελείο και σε συνεργασία με την τρόικα έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι τα πρώτα σενάρια για μειώσεις φόρων. Από τη σχετική λίστα των φόρων που εξετάζεται πλέον η μείωσή τους ξεχωρίζουν οι φόροι που αφορούν στα ακίνητα με ορατή δια γυμνού οφθαλμού την προσπάθεια ενίσχυσης των επενδύσεων σε ακίνητα προκειμένου να πάρει και πάλι μπροστά η μηχανή της οικοδομής και της ανάπτυξης. Ειδικότερα οι φόροι που εξετάζεται πλέον σοβαρά η μείωσή τους είναι:

Περισσότερα...
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ PDF Εκτύπωση E-mail

 

xristos-anesti

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 

 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 490 από 521

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

1

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon