Εγγραφείτε
Θεοχάρης: Μέχρι τη Δευτέρα οι δηλώσεις με ΑΦΜ σε 1 και 2 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Ιούλιος 2013 09:10

Μέχρι τη Δευτέρα στις 08:00 ισχύει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις με ΑΦΜ σε 1 και 2, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο πρωινό τηλεοπτικού σταθμού.

 
ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Ανακοινώσεις - Ανακοινώσεις
Πέμπτη, 25 Ιούλιος 2013 10:35

ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Το Σωματείο Ενοικιαστών Περιπτέρων Θεσσαλονίκης αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα των εξελίξεων (υγειονομική διάταξη) και ανταποκρινόμενο στη δέσμευσή του για έγκυρη ενημέρωση, κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου, δηλώνει τα κάτωθι σε σχέση με δύο από τις παραγράφους της Υγειονομικής Διάταξης:

  1. Πιστοποιητικό εκπαίδευσης στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων: το εν λόγω πιστοποιητικό υποχρεούνται να το έχουν οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη διακίνηση τροφίμων όπως και το περίπτερο. Για την απόκτηση του παραπάνω πιστοποιητικού πραγματοποιούνται οι ανάλογες διαδικασίες από τον φορέα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο μας διαβεβαίωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η εικόνα ωρών, εκπαίδευσης και κόστους όλοι οι επαγγελματίες θα ενημερωθούν αναλυτικά. Το παραπάνω πιστοποιητικό άπτεται του ΕΦΕΤ όπως και η βεβαίωση της απεντόμωσης.
  2. Τεχνικός Ασφάλειας Β΄και Γ΄κατηγορίας: τεχνικό ασφάλειας β΄ και γ΄κατηγορίας σύμφωνα με το Κ.Α.ΕΛ.Ε. (Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου) - βλέπε σχετική εγκύκλιο αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας - δηλαδή σύμβουλος του εργοδότη και των εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης (π.χ. έλεγχος ψυγείων, καθαρισμού, επικινδυνότητας κ.λπ.) υποχρεούνται να έχουν οι επιχειρήσεις και τα περίπτερα τα οποία απασχολούν έστω και έναν υπάλληλο, που αποδεικνύεται μέσω πρόσληψης την οποία επίσης υποχρεούνται οι επιχειρήσεις να την αναρτούν σε εμφανές σημείο. Όσες επιχειρήσεις και περίπτερα δεν απασχολούν εργαζόμενο αλλά εργάζονται οι ίδιοι και μέλη της οικογένειάς τους δεν υποχρεούνται να έχουν τεχνικό ασφάλειας β΄και γ΄ κατηγορίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον τεχνικό ασφάλειας β΄και γ΄κατηγορίας μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κ.Α.ΕΛ.Ε. στο τηλέφωνο: 2310555691

Να διευκρινίσουμε ότι τα περίπτερα ανήκουν στην γ΄ κατηγορία όπως αυτή ερμηνεύεται από την αναρτημένη εγκύκλιο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2013 13:38
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Ανακοινώσεις - Ανακοινώσεις
Τρίτη, 23 Ιούλιος 2013 14:36

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  1. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παράδοση των ειδικών βιβλίων ελέγχου θερμοκρασιών ψυγείων και ενημερώσεως προμηθευτών - προμηθευόμενων προϊόντων, μέσω της εταιρίας MAMA PRODUCTS A.E., η οποία ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημά μας, γεγονός για το οποίο η διοίκηση του Σωματείου μας την ευχαριστεί.
  2. Το βιβλίο ελέγχου θερμοκρασιών ψυγείων συμπληρώνεται καθημερινά, οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες αναγράφονται μέσα στο βιβλίο για το κάθε είδος ψυγείου και καλό θα είναι οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες να ελέγχονται ώστε να είμαστε εντός πλαισίου νόμου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. (Ειδικά επαγγελματικά θερμόμετρα κυκλοφορούν στο εμπόριο με αξία κάτω των 10ευρώ).
  3. Στο βιβλίο αρχειοθέτησης προμηθευτών περιπτέρου θα πρέπει να αναγράφεται η ακριβής επωνυμία των εμπόρων που συνεργαζόμαστε όπως αυτή αναγράφεται στα τιμολόγιά τους, ενώ στη στήλη των προϊόντων θα αναγράφεται μόνο το είδος π.χ. τσιγάρα, ποτά, αναψυκτικά, ψιλικά, ζαχαρώδη κ.λπ. και όχι η κάθε μάρκα ξεχωριστά σε όποιο προϊόν και αν αναφερόμαστε.
  4. Σε ότι αφορά την υγειονομική διάταξη και τους κακόβουλους, που για ακόμη μία φορά δηλώσαν την παρουσία τους, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι: α) Ουδέποτε ανακοινώθηκε από το Σωματείο μας ότι η διάταξη είναι νέα. Το « νέα» αφορά στις καινούριες υποχρεώσεις που προστέθηκαν. β) Εκείνο που επισημάναμε ως Σωματείο είναι ότι οι όποιες υγειονομικές μας υποχρεώσεις αυξήθηκαν και αυστηροποιήθηκαν με ενδεχόμενο κίνδυνο άμεσου ελέγχου. γ) Να τονίσουμε και πάλι ότι, για οτιδήποτε αφορά τη νομοθεσία για τις επιχειρήσεις μας, υπάρχει πάντα ενημέρωση των συναδέλφων είτε μέσω της ιστοσελίδας του Σωματείου μας (www.peripsiloukapnou.gr υπομενού: Νομοθεσίες) είτε μέσω της πλησιέστερης έκδοσης του περιοδικού του Σωματείου με τον ομώνυμο τίτλο (ΠερίΨιλούΚαπνού) είτε άμεσα στο τηλέφωνο του Σωματείου.
  5. Σχετικά με το Πιστοποιητικό εκπαίδευσης στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων δεσμευόμαστε ότι, και για αυτό το θέμα, θα υπάρξουν από πλευράς διοίκησης απαντήσεις στοιχειοθετημένες για το πως θα χειριστούμε την εν λόγω παράγραφο της υγειονομικής διάταξης.
  6. Η διαδικασία της απεντόμωσης (υποχρεωτική από το νόμο) οδεύει προς την ολοκλήρωση και υλοποίησή της.

Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι η ανεύρεση πόρων για τη σωστή λειτουργία του Σωματείου και την ανταποδοτικότητα αυτών των εσόδων προς τα μέλη είναι μία πρακτική την οποία το Σωματείο υιοθετεί και συνεχώς θα επιδιώκει.

 
Παράταση για ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 23 Ιούλιος 2013 08:39
Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2013 των φυσικών προσώπων, με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2.
Σημειώνεται πως η προθεσμία έληγε σήμερα 22 Ιουλίου.
Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους κανονικά.
 
Λάθη με... τόκο στις φοροδηλώσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2013 09:17

Αντιμέτωποι με νέα ταλαιπωρία βρίσκονται οι φορολογούμενοι λόγω των εκτεταμένων λαθών που έχουν εντοπισθεί στα στοιχεία των τόκων των καταθέσεων που έχει αναρτήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στο Taxisnet η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Κάποιες τράπεζες δεν ακολούθησαν εξαρχής τις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με αποτέλεσμα να εισαχθούν στο σύστημα λάθος δεδομένα, τα οποία δεν ήταν δυνατό να διασταυρωθούν για την ακρίβειά τους .

Περισσότερα...
 
VIDEO: Ειδικό σήμα για το ΦΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2013 09:14

Ειδικό σήμα στα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλίσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ θα απονέμουν οι οργανώσεις των επιχειρήσεων, συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τη ΓΣΕΒΕΕ, του εστιάτορες και το ΣΕΤΕ.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΕΤΕ για κλείσιμο εντός 24ώρου των επιχειρήσεων που δεν κόβουν αποδείξεις.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 490 από 538

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

61ex-mikr

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon