Εγγραφείτε
Τα τέσσερα ρίσκα για την επόμενη χρονιά PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 01:30
Τέσσερις προϋποθέσεις θέτει η κυβέρνηση για να μπορέσει να πιάσει ο προϋπολογισμός τους στόχους που έχουν τεθεί:
 
* Την ομαλή πρόοδο του προγράμματος στήριξης μέσω του ESM, έως την ολοκλήρωσή του τον Αύγουστο του 2018, 
 
* Την ομαλή και ασφαλή επιστροφή στις διεθνείς χρηματαγορές, με τη δημιουργία ενός ικανού ταμειακού αποθέματος ασφαλείας έναντι μελλοντικών κλονισμών στις διεθνείς αγορές,
Περισσότερα...
 
12 νέες φορολογικές επιβαρύνσεις από 1ης Ιανουαρίου PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 01:27
Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, που έχει και την έγκριση των δανειστών, περιλαμβάνει 12 νέες επιβαρύνσεις για σχεδόν όλους τους φορολογούμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Ειδικότερα, το «πακέτο» των νέων μέτρων που θα εφαρμοστεί το επόμενο έτος, περιλαμβάνει τα εξής:
1 Την κατάργηση της έκπτωσης κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματός του, με στόχο την εξοικονόμηση φορολογικών δαπανών 121 εκατ. ευρώ.
2 Την κατάργηση της έκπτωσης φόρου κατά 1,5% που ισχύει για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων, με στόχο την εξοικονόμηση 68 εκατ. ευρώ.
3 Τη μείωση κατά 50% του κονδυλίου που διατίθεται κάθε χρόνο για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης με στόχο την εξοικονόμηση 47 εκατ. ευρώ.
Περισσότερα...
 
Ολες οι λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 21:16
Στα 9.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ορίζεται το πρώτο σκαλοπάτι για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος, ενώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, πολύτεκνες οικογένειες ενδέχεται να περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δικαιούχων, εφόσον συντρέχουν και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις, αν το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 27.000 ευρώ.
 
Το όριο ακίνητης περιουσίας ορίζεται στα 120.000 ευρώ, με προσαύξηση 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.
 
Τα κριτήρια περιγράφονται αναλυτικά σε νομοτεχνικές βελτιώσεις οι οποίες κατατέθηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπου ορίζεται ότι ως «ευάλωτο νοικοκυριό» νοείται το σύνολο των προσώπων που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη, συμπεριλαμβανομένων και των φιλοξενούμενων ατόμων. Αναλυτικά, τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος είναι τα ακόλουθα:
Περισσότερα...
 
Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Τι ισχύει με παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 21:12
Τον συνυπολογισμό στα ποσά που θα επιστραφούν στους συνταξιούχους στο τέλος Νοεμβρίου και άλλων μειώσεων, ζητά το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς.
 
Όπως επισημαίνει στην επιστολή του το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ: "δεν μπορεί άλλα να καθορίζει ο νόμος και αλλιώς να υπολογίζονται τα καταβαλλόμενα ποσά με ισχυρή μείωσή τους στην πράξη, αδικώντας για άλλη μια φορά τους συνταξιούχους".
 
Ακολουθεί η επιστολή:
Περισσότερα...
 
Πότε η εφορία θεωρεί ότι υπάρχει προσαύξηση περιουσίας PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 17:43
Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων, οι οποίοι είχαν προβεί τα προηγούμενα χρόνια σε αγοραπωλησίες ακινήτων, με τα χρήματα να εμφανίζονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά να μην αποτυπώνονται στο σύνολο ή καθόλου στα συμβόλαια, βάζει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
 
Όπως ορίζεται, τα χρήματα αυτά δεν θα θεωρούνται προσαύξηση περιουσίας, εφόσον είναι εμφανής η προέλευση των χρηματικών ποσών που εμφανίζονται στους λογαριασμούς τους, ακόμα και αν δεν είχαν καταγραφεί στις δηλώσεις.
 
Η εγκύκλιος
 
ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις για θέματα ελέγχου προσαύξησης περιουσίας»
Περισσότερα...
 
ΣΕΒ: Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο η ευέλικτη εργασία PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 16:43
Πολλοί Έλληνες σήμερα δουλεύουν είτε με συμβάσεις μερικής απασχόλησης (6,8%) είτε με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (11,2%), επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά με πλήρες ωράριο ή σε μόνιμη βάση, σημειώνει ο ΣΕΒ στην εβδομαδιαία επισκόπησή του.
 
Ταυτόχρονα, όσοι εργάζονται, δουλεύουν κατά μέσο όρο 42,3 ώρες εβδομαδιαίως, ή 1 ώρα περίπου λιγότερο από την εποχή πριν την κρίση, καθώς η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση έχει μειώσει τις ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο, ενώ το 30% των εργαζομένων που δουλεύουν με μερική απασχόληση το κάνουν εθελοντικά.
 
Όπως υποστηρίζει:
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 483

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

t52

 

diafimistiko-somateio

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon