Εγγραφείτε
Συντάξεις: Συμφώνησαν σε μεγαλύτερες περικοπές από ό,τι χρειαζόταν! PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Μάιος 2018 01:26
Σε μεγαλύτερες περικοπές το 2019 στις κύριες συντάξεις σε σχέση με εκείνες που χρειαζόταν φαίνεται πως συμφώνησε πριν από έναν χρόνο η κυβέρνηση.
 
Ο λόγος για τον περιορισμό έως 18% της "προσωπικής διαφοράς" που θα προκύψει από τον επαναϋπολογισμό όλων των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019, όπως προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης - "θεσμών" τον περασμένο Ιούνιο. 
 
Η συμφωνία αυτή προβλέπει πως από τις μειώσεις αυτές θα προκύψει εξοικονόμηση ύψους 2,1 δισ. ευρώ. 
Περισσότερα...
 
Στα 31,8 δισ. το «φέσι» των ασφαλισμένων στα Ταμεία PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 26 Μάιος 2018 01:17
Αυξημένο κατά 600 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο, φτάνοντας στα τέλη Μαρτίου στα 31,8 δισ. ευρώ, είναι το χρέος προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) που έχει μεταφερθεί στο μητρώο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
 
Η α’ τριμηνιαία έκθεση για το 2018 του ΚΕΑΟ, δείχνει πάντως ότι οι εισπράξεις από οφειλές κινούνται με αυξητικό ρυθμό, ένδειξη ότι οι πιέσεις που ασκούνται από τα ατομικά ειδοποιητήρια ασφάλισης και οι κίνδυνος λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, φέρνουν αποτέλεσμα. Ειδικότερα, το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2018, εστάλησαν 24.528 ατομικά ειδοποιητήρια και εισπράχθηκαν από το ΚΕΑΟ 300.613.718 ευρώ.
Περισσότερα...
 
Έκτακτη η εισφορά αλληλεγγύης με τη "βούλα" του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 23:40
Ελπίδες για μείωση ή και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο μέλλον δημιουργεί πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η εισφορά χαρακτηρίζεται, εμμέσως πλην σαφώς, ως έκτακτη. Το συμβούλιο καλούμενο να απαντήσει επί του θέματος έκρινε ομόφωνα ότι η εισφορά αλληλεγγύης δεν αποτελεί φόρο εισοδήματος, παρά το γεγονός ότι ενσωματώθηκε στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και η ενσωμάτωσή της αυτή περιλαμβανόταν στις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας.
 
Στο σκεπτικό της σχετικής γνωμοδότησης τονίζεται ότι η εισφορά επιβλήθηκε μόνο και μόνο ως μέτρο για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα τα τελευταία χρόνια και την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Για το λόγο αυτό, όπως εξηγείται, δεν αποτελεί φόρο εισοδήματος καθώς οι φόροι έχουν το χαρακτηριστικό ότι χρηματοδοτούν πάγιες λειτουργικές ανάγκες του κράτους. Έτσι, η εισφορά αλληλεγγύης είναι ουσιαστικά και μη ανταποδοτική για τους φορολογούμενους.
Περισσότερα...
 
Eurogroup: Νέα DSA θα καθορίσει τα μέτρα στο χρέος PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 00:43
Μάθαμε καλά νέα από τους θεσμούς. Επιτεύχθηκε συμφωνία Staff Level Agreement. Αυτό δείχνει ότι με καλή διάθεση μπορούμε να φτάνουμε σε συμβιβασμούς σε πολύ γρήγορο χρόνο δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά το τέλος της συνάντησης.
 
Ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις πριν το επόμενο Eurogroup καθώς αυτό είναι κρίσιμο στοιχείο για την ολοκλήρωση του προγράμματος.
 
Είχαμε μια αρχικά ανταλλαγή απόψεων για το χρέος και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, υπό τον όρο της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος στο τέλος του και στον βαθμό που απαιτούνται, δήλωσε.
Περισσότερα...
 
Οι 10 παρεμβάσεις στη φορολογία από την δ΄ αξιολόγηση PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 00:40
Δέκα σημαντικές παρεμβάσεις στο μέτωπο της φορολογίας περιλαμβάνει το κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης θεσμών για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Πρόκειται για παρεμβάσεις που κυμαίνονται από την επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, εφόσον χρειαστεί μέχρι και αλλαγές στη φορολογία χαρτοσήμου.
 
Ειδικότερα, οι σημαντικότερες παρεμβάσεις στο μέτωπο της φορολογίας είναι οι εξής:
 
- μείωση του αφορολόγητου ορίου αντί για το 2020 το 2019 εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους άλλους θεσμούς. Η μείωση αυτή θα γίνει νωρίτερα εφόσον κριθεί ότι είναι αναγκαία προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2019
Περισσότερα...
 
Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 25 εκατ. λαθραία πακέτα τσιγάρα κατασχέθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 00:39
Από ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα μέχρι αδήλωτα ρευστά διαθέσιμα παραποιημένα προϊόντα, και όπλα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τους ελέγχους της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018.
 
 
Kαπνικά προιόντα:
 
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 85.636.900 τεμάχια τσιγάρων και 103.235 γραμμάρια καπνού. Το Γ’ Τελωνείο Πειραιά κατέσχεσε συνολικά 59.820.000 τεμάχια τσιγάρα ενώ το Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης κατέσχεσε συνολικά 25.255.800 τεμάχια τσιγάρα.
 
Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των 16.634.178,04 ευρώ.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 521

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

1

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon