Εγγραφείτε
Προεόρτια προεκλογικού αγώνα βλέπουν γερμανικά ΜΜΕ μετά τη ΔΕΘ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 14:32
Το περιοδικό Spiegel και υπό τον τίτλο «Μετά τα προγράμματα διάσωσης ο Τσίπρας υπόσχεται στους Έλληνες περισσότερα χρήματα», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα του: «Υψηλότεροι μισθοί και χαμηλότεροι φόροι. Λίγο αφότου η Ελλάδα εγκατέλειψε την ευρωπαϊκή σανίδα σωτηρίας, ο πρωθυπουργός Τσίπρας υποσχέθηκε στους πολίτες του τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου».
 
Σε παρόμοιο μήκος κύματος και η Welt, μεταδίδει η Deutsche Welle. Επιγράφει το δικό της άρθρο «Ο Τσίπρας υπόσχεται περισσότερα χρήματα στους Έλληνες». Σύμφωνα με την ανάγνωση της εφημερίδας, «ο πρωθυπουργός προανήγγειλε το τέλος των περικοπών. Στόχος να ανέβουν οι μισθοί ενώ ακόμη και η μείωση των συντάξεων μπορεί να ακυρωθεί».
Περισσότερα...
 
Η αλήθεια για τις φοροαπαλλαγές Τσίπρα PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 14:28
Τέσσερις παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν καταναλωτές, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίες απέχουν πολύ από το να ελαφρύνουν πραγματικά τις παραπάνω κατηγορίες φορολογούμενων από την καταιγίδα επιβαρύνσεων που αντιμετώπισαν στα χρόνια των μνημονίων. Αναλυτικά οι εξαγγελίες και το τι πραγματικά σημαίνουν για τους φορολογούμενους:
 
- μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή. Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη μείωση από το 29% που είναι σήμερα στο 25% σε βάθος τετραετίας αρχής γενομένης από το 2019. Η εξαγγελία παραπέμπει σε μείωση κατά μία μονάδα ανά έτος, δηλαδή σε 28% για τη χρήση 2019, σε 27% για τη χρήση 2020, σε 26% για τη χρήση 2021 και σε 25% για τη χρήση 2022. Το ταμειακό όφελος για τις επιχειρήσεις θα αρχίσει να φαίνεται από το 2020. Για μια επιχείρηση με ετήσια κέρδη 100.000 ευρώ η μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή κατά τέσσερις μονάδες συνεπάγεται μια μείωση του ετήσιου φόρου εισοδήματος κατά 4.000 ευρώ, δηλαδή θα μειώνεται κατά 1.000 ευρώ ετησίως ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος. Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο των αντίμετρων για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020 προβλέπει την εφάπαξ μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή κατά 3 μονάδες, από το 29% στο 26% και αυτή η μείωση θα φαινόταν από το 2021.
Περισσότερα...
 
Οι παραγραφές «φρέναραν» ελέγχους και έσοδα PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018 01:01
Επιβράδυνση του ρυθμού διενέργειας φορολογικών ελέγχων σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και ανάλογη συρρίκνωση στα ποσά των φόρων και των προστίμων που καταλογίζονται από τους ελέγχους αυτούς καταδεικνύουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τις επιδόσεις του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018.
 
Η εξέλιξη αυτή που καταγράφεται φέτος στα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ οφείλεται στις παραγραφές χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος που αφορούσαν φυσικά πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, τα στοιχεία των οποίων περιλαμβάνονταν στις γνωστές πλέον λίστες μεγαλοκαταθετών του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Περισσότερα...
 
Το φιάσκο με τον φόρο στο κρασί PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018 00:57
Να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ως αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού στον κλάδο της οινοποιίας. Ο λόγος; Ο φόρος στο κρασί ήταν ίσως ο πιο αποτυχημένος φόρος της εποχής της μνημονίων αφού όχι μόνο δεν έφερε ουσιαστικά έσοδα στα κρατικά ταμεία, αλλά προκάλεσε και τεράστια προβλήματα σε έναν κλάδο που προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία, από το στάδιο της πρωτογενούς παραγωγής έως και το στάδιο της τελικής κατανάλωσης.
 
Η ιστορία του φόρου ξεκίνησε στο πλαίσιο της δραματικής διαπραγμάτευσης για το τρίτο ελληνικό μνημόνιο, αμέσως μετά το καταστροφικό για την οικονομία δημοψήφισμα. Μέσα στον ορυμαγδό των νέων φορολογιών που περιελάμβανε η συμφωνία η οποία δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2015 και πήρε τη μορφή νομοσχεδίου την ίδια εποχή, περιελάμβανε και ένα αμφιλεγόμενο και άκρως προβληματικό μέτρο. Αυτό της επιβολής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μάλιστα η κυβέρνηση έσπευσε μέσω των αρμόδιων υπουργών να χαρακτηρίσει τον νέο αυτό φόρο ως "δίκαιο” αφού επιβαλλόταν σε εύπορους φορολογούμενους. Κριτήριο της ευπορίας για τους κυβερνώντες ήταν ότι επέλεγαν να πληρώνουν δίδακτρα σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ενώ είχαν την επιλογή της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.
Περισσότερα...
 
Επιπλέον 206 χιλιάδες άτομα στη λίστα οφειλετών του δημοσίου PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 03:03
Η βεβαίωση της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων –ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ- είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι οφειλέτες του δημοσίου.
 
Περίπου 206.212 άτομα δεν κατάφεραν πληρώσουν εμπρόθεσμα με αποτέλεσμα να προστεθούν στη λίστα των οφειλετών η οποία πλέον αριθμεί 3.933.628 άτομα έναντι 3.727.416 τον Ιούνιο.
Περισσότερα...
 
Άλλα 302 εκατ. ευρώ απλήρωτοι φόροι τον Ιούλιο PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 02:37
Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 302,8 εκατ. δημιούργησαν οι φορολογούμενοι τον Ιούλιο καθώς πολλοί δεν μπόρεσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φετινού εκκαθαριστικού, αλλά και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις. Έτσι, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) αυξήθηκαν τον Ιούλιο στα 5,56 δισ. ευρώ, έναντι 5,19 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2018.
 
Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν τον Ιούλιο σε 96,58 δισ.ενώ συνολικά (νέες και παλιές) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ανήλθαν στα 101,7 δισ. ευρώ, από 101,35 δισ. τον Ιούνιο.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 541

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

exo 62 mik

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon