Εγγραφείτε
Ξεκινά να γεμίζει το καλάθι των εσόδων από τον Τουρισμό PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Ιούλιος 2018 13:15
Άρχισε να φαίνεται η άνοδος στις τουριστικές εισπράξεις, απόρροια της μεγάλης αύξησης που καταγράφει σε σύγκριση με πέρσι ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, στο πεντάμηνο οι εισπράξεις άγγιξαν 2,5 δισ. ευρώ, έναντι 2,06 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017. 
 
Φαίνεται δε πως ο Μάιος ήταν ο μήνας που έδωσε την ώθηση στα τουριστικά έσοδα, καθώς το μήνα αυτό, που σηματοδοτεί και την έναρξη της σεζόν, μπήκαν στο ταμείο 1,47 δισ. ευρώ, έναντι 1,1 δισ. ευρώ πέρυσι.
 
Αντίστοιχα, το Μάιο αύξηση 23,6% κατέγραψαν οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, με συνέπεια οι εισπράξεις να αυξηθούν κατά 34,7%, σύμφωνα με το ισοζύγιο πληρωμών της ΤτΕ. 
Περισσότερα...
 
Αγωνία για τα φορολογικά έσοδα του Ιουλίου PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018 10:56
Καμπανάκι έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο από τις χαμηλές πτήσεις που καταγράφουν οι φορολογικές εισπράξεις. Μπορεί στο 5μηνο τα φορολογικά έσοδα να είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, αύξηση που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις εισπράξεις από την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων και τις κατασχέσεις από οφειλέτες, αλλά ο Μάιος δεν ήταν καθόλου καλός μήνας για τα κρατικά ταμεία.
 
Η έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τη διακύμανση των φορολογικών εσόδων αποκαλύπτει ότι τον Μάιο οι περισσότερες κατηγορίες των εσόδων βρέθηκαν στο κόκκινο σε σύγκριση τόσο με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 όσο και με τον μηνιαίο στόχο. Τα συνολικά έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους διαμορφώθηκαν σε 3,06 δισ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 9,84% σε σχέση με τον Μάιο του 2017 ενώ κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 3,15% και σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.
Περισσότερα...
 
Στην τελική ευθεία για τις δηλώσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018 10:54
Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, δηλαδή σε τέσσερις ημέρες εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Και μπορεί πλέον να απομένει ελάχιστος χρόνος για να εκπληρωθεί ίσως η πιο σημαντική φορολογική υποχρέωση της χρονιάς, όμως περισσότεροι από μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν την έχουν εκπληρώσει.
 
Και οι περισσότεροι από αυτούς θα λάβουν, μόλις υποβάλλουν τη δήλωση, χρεωστικό εκκαθαριστικό, δηλαδή θα κληθούν να πληρώσουν φόρο. Σύμφωνα με τα στατιστικά των φορολογικών δηλώσεων:
Περισσότερα...
 
Πώς να μειώσετε ή ακόμα και να διαγράψετε οφειλές στον ΕΦΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 15:54
Πέντε δυνατότητες έχουν στη διάθεσή τους οι παράλληλα ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι προκειμένου να μειώσουν ή ακόμα και να διαγράψουν πλήρως τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. 
 
Το Capital.gr, καθώς η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου αναμένεται να φορτώσει με ακόμα περισσότερες ασφαλιστικές οφειλές τούς επαγγελματίες (π.χ., εισφορές για επικουρικό-εφάπαξ, για αμοιβές με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης), δημοσιεύει έναν συνοπτικό οδηγό διαχείρισης των χρεών, ο οποίος προβλέπει νέες αλλά και παλιές δυνατότητες ρύθμισής τους, με ή χωρίς διαγραφή τους.
Περισσότερα...
 
Χωρίς πινακίδες τα οχήματα σε ακινησία άνω των 18 μηνών PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 15:51
Θα καταστρέφονται στο εξής οι πινακίδες των οχημάτων που έχουν τεθεί σε ακινησία για χρονικό διάστημα άνω των 18 μηνών, από δύο χρόνια που ίσχυε, ενώ οι κάτοχοι των οχημάτων που θα θελήσουν να τα θέσουν σε κυκλοφορία μετά την καταστροφή θα πρέπει να πληρώσουν και παράβολο ύψους 30 ευρώ για να αποκτήσουν πάλι πινακίδες.
 
Η αρχή, μάλιστα, πρέπει να γίνει από τις πινακίδες που ήταν κατατεθειμένες στις εφορίες στις 30 Μαρτίου 2018, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο της καταβολής του παράβολου δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση που οι πινακίδες έχουν καταστραφεί από λόγους ανωτέρας βίας και αφορούν και πάλι ακινησίες συνεχόμενης χρονικής διάρκειας μικρότερης των 18 μηνών.
Περισσότερα...
 
Αλλεργικοί στα... deals οι Ελληνες επιχειρηματίες! PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2018 14:57
Λίγες ημέρες πριν κριθεί η μάχη για το ποια από τις δύο ομάδες μεγαλομετόχων θα αναλάβει τη διοίκηση και το «πάνω χέρι» στον Όμιλο Ελλάκτωρ, κοινή διαπίστωση είναι πως ο θεσμός των εξαγορών και των συγχωνεύσεων και ιδιαίτερα της μετέπειτα συνύπαρξης των εμπλεκόμενων πλευρών στο νέο σχήμα αποτελεί πολύ δύσκολη υπόθεση στην Ελλάδα.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί επιχειρηματίες αποφεύγουν τέτοια εγχειρήματα. Για παράδειγμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος έχει δηλώσει πως η εταιρεία του δεν σχεδιάζει εξαγορές, επειδή πολύ συχνά οι επιχειρηματικές κουλτούρες των δύο πλευρών είναι διαφορετικές.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 532

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

1h-mik

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon