Εγγραφείτε
Το πρώτο ελληνικό ξύλινο ποδήλατο PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 17 Μάιος 2013 15:50

xylino podilato1Το πρώτο χειροποίητο ξύλινο ποδήλατο κατασκευάστηκε στην Ελλάδα από δύο αδέρφια, Θεσσαλονικιούς, επιπλοποιοί στο επάγγελμα, τους Αργύρη και Γιώργο Λεκοβίτση… με πολύ αγάπη και μεράκι. Μπορεί να είναι ένα κομψοτέχνημα αλλά δεν είναι για το σαλόνι…είναι φτιαγμένο για να καταπίνει χιλιόμετρα σε πίστες καιδρόμους.

Αποτελείται από 3 διαφορετικά είδη ξύλου, μαόνικαρυδιά και μέλιο(φράξο ή δεσποτάκι) και είναιστιβαρό και γερό.

Περισσότερα...
 
Ποιές αποδείξεις ζητά η εφορία για να μας μειώσει το φόρο PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Μάιος 2013 08:31
Διευκρινίσεις σχετικά τις δαπάνες που οδηγούν σε μείωση του φόρου εισοδήματος και τις αποδείξεις που πρέπει να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι με τη φετινή φορολογική τους δήλωση έδωσε με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.
Η εγκύκλιος εστάλη σε όλες τις Εφορίες ενόψει της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει από τον Απρίλιο.
Με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων συνυποβάλλονται κατά περίπτωση τα εξής δικαιολογητικά από τα οποία αποδεικνύεται η πραγματοποίηση από το φορολογούμενο των δαπανών, τις οποίες αυτός επικαλείται για μείωση του φόρου που προκύπτει στο εισόδημα του. Αυτά είναι:
Περισσότερα...
 
Δημόσιος κίνδυνος τα λαθραία τσιγάρα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 15 Μάιος 2013 19:34
Στοιχεία-σοκ αποκαλύπτονται από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στη χώρα μας σε διάφορους τύπους λαθραίων τσιγάρων για την περίοδο 2005-2012. 
 
Έγγραφο της υφυπουργού Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, δείχνει ότι οι δειγματοληψίες που έγιναν έδειξαν υπερβάσεις των νομικά αποδεκτών τιμών σε Μονοξείδιο του Άνθρακα στο 100% των παραποιημένων λαθραίων τσιγάρων ενώ στα νόμιμης παραγωγής λαθραία τσιγάρα η υπέρβαση αφορούσε το 15% των δειγμάτων που ελέχθησαν.
 
Σε ό, τι αφορά την πίσσα η υπέρβαση, έστω και μικρή των νομικών ορίων ήταν αντίστοιχα περίπου 70% και 10% για τα παραποιημένα λαθραία τσιγάρα και τα νόμιμης παραγωγής λαθραία τσιγάρα αντίστοιχα. Στους ελέγχους στις δύο αυτές κατηγορίες διαπιστώθηκε ότι η υπέρβαση της νικοτίνης ήταν στο 8% και στο 15% περίπου αντίστοιχα.
Περισσότερα...
 
Ανοικτό από την Comission το ενδεχόμενο απόσυρσης των κερμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Μάιος 2013 19:21
Τα υπέρ και τα κατά μιας ενδεχόμενης απόσυρσης των κερμάτων του ενός και των δύο λεπτών του ευρώ σταθμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες.
Έχοντας ζητήσει τη γνώμη επιχειρήσεων, καταναλωτικών ενώσεων, ταμείων, νομισματοκοπείων και κεντρικών τραπεζών σχετικά με τα υπέρ και τα κατά της συνεχιζόμενης έκδοσης των κερμάτων του ενός και των δύο λεπτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τέσσερα πιθανά σενάρια: Πρώτον, να διατηρηθεί η παρούσα κατάσταση και τα κέρματα να εξακολουθήσουν να εκδίδονται. Δεύτερον, να συνεχίσουν να εκδίδονται με μειωμένα έξοδα, αλλάζοντας τη σύνθεση του υλικού των κερμάτων. Τρίτον, να παύσει η έκδοση των κερμάτων και να αποσυρθούν τα κέρματα σε κυκλοφορία μέσα σε ένα προκαθορισμένο σύντομο χρονικό διάστημα. Τέταρτον, να γίνει σταδιακή απόσυρση σταματώντας την έκδοση των κερμάτων, αλλά παράλληλα αυτά να παραμένουν νόμιμο χρήμα.
Σε αυτό το σενάριο, τα κέρματα θα χρησιμοποιούνται μόνο για την καταβολή ενός στρογγυλοποιημένου τελικού ποσού. Δεδομένου ότι σταματά η έκδοσή τους, αναμένεται ότι σταδιακά θα εξαφανιστούν από την κυκλοφορία, λόγω του υψηλού ρυθμού απώλειας τους και τη μειωμένη χρήση τους στις πληρωμές.
Ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προωθήσει τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και με τα κράτη μέλη, προκειμένου να δει ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο στο οποίο θα μπορούσε η Επιτροπή να βασίσει τη νομοθετική της πρόταση για το μέλλον των δύο κερμάτων αυτών.»
Περισσότερα...
 
Με 10-13 ευρώ το στρέμμα ο φόρος στα αγροτεμάχια PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Μάιος 2013 19:17

Στη φορολόγηση με 10 έως 13 ευρώ το στρέμμα στα αγροτεμάχια, προσανατολίζεται η διακομματική επιτροπή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, προσδοκώντας έσοδα 700 με 800 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο, τα αγροτεμάχια δεν θα έχουν όλα την ίδια μεταχείριση, καθώς θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές απομείωσης ανάλογα με τη καλλιέργεια και τη τοποθεσία τους, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα υπάρξει και ειδική κλίμακα ή θα ισχύσει η κλίμακα για τα αστικά ακίνητα. 
Ειδικά όσον αφορά στους κατ' επάγγελμα αγρότες, θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές αλλά με στρεμματικό όριο, με στόχο τη περαιτέρω ελάφρυνση τους. 

Περισσότερα...
 
Στον εισαγγελέα στοιχεία για λαθρεμπόριο τσιγάρων - Επιπτώσεις στην υγεία και στην οικονομία PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Μάιος 2013 19:13

Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρ. Πεπόνη και του κατέθεσε φάκελο με στοιχεία για το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνικών προϊόντων, από τα οποία προκύπτουν δυσμενείς επιπτώσεις στην Εθνική Οικονομία και στη Δημόσια Υγεία. 

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνικών προϊόντων, που αντιστοιχεί σε ποσοστό ακόμη και μέχρι 20% της νόμιμης εμπορίας, το Ελληνικό Δημόσιο χάνει κάθε χρόνο έσοδα ύψους μέχρι 800 εκατομμυρίων ευρώ. 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 508 από 541

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

exo 62 mik

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon