Εγγραφείτε
Επιστολή σε Πολιτική κ. Πολειτιακή Ηγεσία PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 31 Μάιος 2011 00:53
Αξιότιμοι Κύριοι της πολιτ

και πολιτειακής ηγεσίας

 

Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες επιστολές μας, το μέγεθος της καταστροφής, στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος μας, πλέον, σας είναι απολύτως γνωστό. Αιτία αυτής της καταστροφής; Καθαρά η εφαρμογή μιας λάθος καθώς και άδικης οικονομικής πολιτικής – άκρως φοροεισπρακτικής, σε ένα προϊόν ενός κλάδου, που ακόμα και τώρα κρατά τα σκήπτρα της οικονομίας της χώρας μας.


 

Όλα τα παραπάνω, σίγουρα, έρχονται να σας τα επιβεβαιώσουν οι αρνητικοί αριθμοί, που αφορούν στην είσπραξη των προαναφερθέντων. Χωρίς να είμαστε άδικοι, αναγνωρίζουμε, αφενός μεν, την προσπάθειά σας για βελτίωση των πραγμάτων, το περασμένο φθινόπωρο, αφετέρου δε, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την προχειρότητα με την οποία επιδιώξατε να εφαρμοστεί η απόφαση αυτή (φορολογία ψιλού καπνού, εφαρμογή νόμου χωρίς κυρώσεις, κ.λπ.). Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ήταν να γίνει ο κλάδος, για ακόμα μια φορά, σάκος πυγμαχίας στο μέσο όλων των εμπλεκομένων. Και πριν καλά καλά μπορέσουμε να βάλουμε μια τάξη στα οικονομικά μας και στην πορεία μας, σαν επιχειρηματίες, έρχεστε με νέες φοροεισπρακτικές ανακοινώσεις σε προϊόντα καπνού και αλλαγή ΦΠΑ στα ζαχαρώδη - αναψυκτικά.

Ευελπιστούμε αυτή τη δύσκολη στιγμή, την πρόταση μας, που αφορά το καπνικό (πρόταση που έχει κατατεθεί επίσημα σε υπουργείο, καπνοβιομηχανίες, χονδρεμπόριο και υπάρχει αναλυτικά και στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού μας, το οποίο και σας αποστέλλετε), να τη μελετήσετε σοβαρά και γιατί όχι να υιοθετήσετε την εφαρμογή της.

Κύριοι, σας έχουμε αποδείξει ότι οι προτάσεις μας διακρίνονται από σαφήνεια, επιχειρηματολογία και αφορούν σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς και όχι μονόπλευρα, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Σχετικά με τη μετάταξη βασικών προϊόντων από χαμηλό σε υψηλό ΦΠΑ, προσωπική μας εκτίμηση είναι, ότι αποτελεί ακόμα ένα σφάλμα, τουλάχιστον όσο αφορά στα βασικά προϊόντα άρτου, γάλακτος, νερού κ.λπ, και είναι εντελώς υπερβολικό για τα υπόλοιπα "προϊόντα πολυτελείας", όπως ζαχαρώδη, αναψυκτικά, χυμοί, παγωτά. Τη στιγμή λοιπόν, που έξω στην κοινωνία, υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, χωρίς καμία τιμωρία, τη στιγμή που ετοιμάζεστε να εγκρίνετε την εφαρμογή του νόμου Τειρεσίας, ακόμα και για μηδαμινά χρέη συμπολιτών προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, την ίδια ακριβώς στιγμή θεωρείτε το αναψυκτικό ή το παγωτό του Έλληνα "προϊόντα πολυτελείας", κατατάσσοντάς τα στον υψηλότερο δείκτη ΦΠΑ, βάζοντας έτσι την οριστική "ταφόπλακα" στο ήδη εμπορικό νεκροταφείο της χώρας.

Ποια έσοδα ζητάτε Κύριοι όταν, με τη στάση σας, ακόμα και τα τελευταία εναπομείναντα ηρωικά επιχειρηματικά ΑΦΜ θέλετε να τα εξαφανίσετε;

Όχι Κύριοι: Δεν θα είμαστε απόντες από την όποια προσπάθεια σωτηρίας της χώρας μας, γι' αυτό πάντα καταθέτουμε προτάσεις.

Όχι Κύριοι: Δεν υιοθετούμε την άποψη του υπουργού, κ. Χρυσοχοΐδη, σε ομιλία του στη γενική συνέλευση του Σ.Β.Β.Ε., την προηγούμενη εβδομάδα, όπου, όταν ένας παριστάμενος επιχειρηματίας έθεσε το θέμα της υψηλής φορολόγησης στις εταιρίες, πήρε την απάντηση από τον υπουργό: «Μπορεί κανείς να πάρει την επιχείρησή του και να πάει στα Σκόπια».

Όχι Κύριοι: Δεν θα ανεχτούμε να υπάρξουν και άλλες μειώσεις μισθών, που ξεπερνούν το 30% και μειώσεις κερδοφορίας επιχειρήσεων, που αγγίζουν το 65%.

Όχι Κύριοι: Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να είμαστε βάρος, μη πληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας και υπονομεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.

Όχι Κύριοι: Δεν σας δώσαμε τη διακυβέρνηση της χώρας για να αλλάξετε την ιστορίας της σε εκατό μέρες, όπως υποσχεθήκατε, αλλά για να βάλετε τις βάσεις για το αύριο.

Όχι Κύριοι: Δεν θα γίνουμε θεατές στο ίδιο έργο του τύπου "επιτροπές επί επιτροπών" και "εξεταστικές επί εξεταστικών" και τελικά να είναι "όλοι αθώοι".

Όχι Κύριοι: Δεν θέλουμε οι ειρηνικές και καθόλα πολιτισμένες συγκεντρώσεις του λαού να αλλάξουν ύφος και δυναμική.

Όχι Κύριοι: Δεν θα ανεχτούμε άλλα δις σαν βοήθεια προς τις τράπεζες, χωρίς ανταποδοτικότητα από πλευράς τους, παρά μόνο έξτρα μπόνους επιτοκίων για τους λίγους.

Απλά, θέλουμε, έστω και τούτη την ύστατη στιγμή, να μας ακούσετε, να μας δεχτείτε και αφού αφουγκραστείτε τις θέσεις και τους προβληματισμούς μας, να στρατευθούμε όλοι προς το κοινό καλό, που δεν είναι άλλο από τη σωτηρία και την ανάκαμψη της χώρας.

 

 

 ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΙΜΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                           ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!! PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011 00:29

 

 

 

Καλή Ανάσταση
Το άγιο Φως της Ανάστασης,
ας φωτίσει τις ψυχές
και τις ζωές όλων μας.

 

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011 00:25

Θεσσαλονίκη 18/04/2011

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά με την Πανελλήνια Συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/04/2011 και ώρα 13:00μμ, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το ΔΣ του Σωματείου μας επισημαίνει τα ακόλουθα:

  1. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Σωματείου μας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς παρευρέθηκαν οι δύο Ομοσπονδίες και το σύνολο των Σωματείων.
  2. Το άριστο κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συγκέντρωση και την καλοπροαίρετη διάθεση όλων για κοινή πορεία.

 

Σχετικά με τη συζήτηση και τα αποτελέσματα της συνάντησης το ΔΣ εκτιμά τα κάτωθι:

  1. Οι χονδρέμποροι – αντιπρόσωποι πρέπει να προβούν σε άμεση εφαρμογή του νόμου.
  2. Η πρόταση του Σωματείου μας, με την οποία συστρατεύθηκε και το Σωματείο των Αθηνών για αναδιάρθρωση φόρων και αναδιανομή της αποφορολογημένης αξίας σε νέα βάση, έγινε αποδεκτή από το σύνολο των παρευρισκομένων Σωματείων.
  3. Η πρόταση της Ο.Π.Κ.Ε. για αύξηση της αποφορολογημένης αξίας στο 50% για το δίκτυο, βρήκε επίσης σύμφωνο το σύνολο των παρευρισκομένων Σωματείων.
  4. Θα πρέπει οι καπνοβιομηχανίες να προβούν σε άμεση ανατίμηση των σημάτων τους, στα πλαίσια της συμφωνίας που έγινε με το υπουργείο και το δίκτυο, ώστε να περάσει στο ακέραιο το σύνολο της αποφορολογημένης αξίας (2 μονάδες) στο δίκτυο.
  5. Αναφορικά με θέματα καρτών κινητής τηλεφωνίας, ενοίκια, δημοτικά τέλη, λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων κ.ά. υπήρξε σύμπνοια απόψεων και υπόσχεση για μία ανάλογη συνάντηση.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπροσώπους των Σωματείων και των Ομοσπονδιών που παρευρέθηκαν και με την πεποίθηση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και την αισιοδοξία ότι η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την απαρχή για αλλαγή σελίδας στον κλάδο μας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που για ακόμη μία φορά στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας.

 

Με εκτίμηση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                 ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 
Δελτίο Τύπου 12/04/2011 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2011 15:11
                                                                                            Αγαπητοί συνάδελφοι


     Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών και η επιτακτική ανάγκη για λήψη σοβαρών αποφάσεων, που αφορούν στο μέλλον του κλάδου μας, οδήγησαν στην απόφαση να συγκαλέσουμε Πανελλήνια Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/04/2011 και ώρα 1:00μμ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 27, Αίθουσα Συνεδριάσεων, 1ος όροφος.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                       ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 
Επιστολή προς τον Γ. Γ. Υπουργείου Οικονομικών PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Απρίλιος 2011 20:58

 

ΑΡ. ΠΡΩΤ/ΛΟΥ: 4

 

ΗΜ/ΝΙΑ:       06/04/2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ

ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2310304170/6932424925

www.peripsiloukapnou.gr

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 06/04/2011

 

Προς τον κ. Λάσκαρη,

Διευθυντή του γραφείου

του Υφυπουργού

Οικονομικών

 

Αξιότιμε κ. Λάσκαρη,

στην από 05-04-2011 τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Σωματείου μας κ. Γεωργιάδη Ιωάννη σχετικά με ζητήματα του κλάδου - κατόπιν και της δημοσίευσης του ν. 3943/2011 - εκφράσατε τη θλίψη σας και την αγανάκτησή σας αναφορικά με επιστολή που λάβατε και για την οποία είχατε την εντύπωση ότι εστάλη από το Σωματείο μας, η οποία περιείχε ύβρεις, αντί για επιχειρήματα, όπως αναφέρατε. Ευθύς αμέσως ο κ. Γεωργιάδης, σας κατέστησε σαφές ότι η επιστολή αυτή δεν εστάλη από το Σωματείο Ενοικιαστών Περιπτέρων Ν. Θεσσαλονίκης και διευκρινίστηκε από το λογότυπο της επιστολής, ο αποστολέας αυτής. Με την παρούσα καταδικάζουμε την όποια συμπεριφορά που αναλώνεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού και υβρεολόγια, τα οποία κάθε άλλο παρά προσφέρουν λύση στα καίρια προβλήματα του κλάδου μας, αλλά αντιθέτως τον δυσφημούν. Καθιστούμε σαφές ότι το Σωματείο μας, το οποίο δραστηριοποιείται στον νομό Θεσσαλονίκης από το 1983, μάχεται για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου με επιχειρήματα, με προτάσεις, με λύσεις, με αδιάκοπους αγώνες και προσπάθειες αλλά και με σεβασμό στον συνομιλητή.

 

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

ΑΛΚΜΗΝΗΣ 24& ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Τ.Κ. 54249 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 
Περι Νομιμότητας Σωματείων και άλλων Θεσμικών PDF Εκτύπωση E-mail

 Εδώ και καιρό γίνεται πολύ λόγος για την νομιμότητα των σωματείων που υπάρχουν στον κλάδο μας.

 Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιφέρονται αριστερά και δεξιά, σε Facebook και διάφορα blogs, ονομάζοντας εαυτούς ως μοναδικούς νόμιμους προέδρους και όλους τους άλλους....., χωρίς να έχουν οι ίδιοι να επειδείξουν ούτε ένα τηλέφωνο γραφείου, ούτε ένα σωματειακό e-mail έστω από την Google ή το Yahoo.

περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 521 522 523 524 525 526 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 524 από 526

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

1

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon