Εγγραφείτε
ΟΡΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Ανακοινώσεις - Ανακοινώσεις
Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2012 15:13

                       Υποχρεωτικά μέσω τραπεζών

Στα 500 ευρώ πέφτει το όριο για τις συναλλαγές με μετρητά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA ONLINE Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012


Υποχρεωτική μέσω τραπεζών, με επιταγές, πιστωτικές κάρτες ή χρέωση λογαριασμού, προτίθεται το υπουργείο Οικονομικών να κάνει τη διενέργεια συναλλαγών αξίας άνω των 500 ευρώ, σύμφωνα με Τα Νέα, ως μέρος των προσπαθειών για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το νέο όριο θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΚΒΣ, το οποίο θα καθιερώνει επίσης ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Στο υπό κατάρτιτη νομοσχέδιο εξετάζεται και η κατάργηση πρόσθετων βιβλιών που κρατούνται από κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών.

Αρχικά, το όριο των συναλλαγών για μετρητά είχε τεθεί στα 1.500 ευρώ και έπειτα επαναπροσδιορίστηκε στα 1.300 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το όριο αφορά το σύνολο της αξίας της συναλλαγής και είναι αδιάφορο, εάν η καταβολή της γίνεται τμηματικά σε δόσεις κάτω του ορίου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2012 15:17
 
ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Ανακοινώσεις - Ανακοινώσεις
Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2012 15:07

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ

 

Οι θέσεις των περιπτέρων είναι συγκεκριμένες και παραχωρούνται στους δικαιούχους κατόπιν σχετικής αιτήσεως τους μετά την ανάρτηση των πινάκων με τις κενές θέσεις των περιπτέρων που χηρεύουν.
Οι μετατοπίσεις των περιπτέρων γίνονται:
για λόγους μη αποδοτικότητας της θέσης στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο περίπτερο (οικονομικοί λόγοι),
αν εκτελούνται στην περιοχή που βρίσκεται το περίπτερο δημοτικά ή κοινοτικά έργα ή για λόγους εξωραϊσμού του περιβάλλοντος από τους δήμους
για λόγους ασφαλείας, όταν δηλαδή εξαιτίας της θέσης του περιπτέρου προκαλούνται προβλήματα στους πεζούς και στα οχήματα.

Για να γίνει μετατόπιση ενός περιπτέρου απαιτείται αίτηση στον αρμόδιο Δήμο από τον ανάπηρο δικαιούχο, ενώ σε περίπτωση που η αίτηση γίνει από τον ενοικιαστή περιπτερούχο απαιτείται και ταυτόχρονη συγκατάθεση του ανάπηρου δικαιούχου. Η νέα θέση στην οποία θα μετατοπισθεί το περίπτερο πρέπει, σύμφωνα με το νόμο 1043/80, να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παλαιά του θέση και μέσα στα όρια του Δήμου στον οποίο ανήκει.
Ο εκάστοτε αρμόδιος Δήμος στέλνει περαιτέρω έγγραφο στον Δήμο, στην Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, καθώς και στο αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας, το οποίο και θα εξετάσει αν το περίπτερο, στη θέση που θα μετατοπισθεί, εμποδίζει την κυκλοφορία. Στη συνέχεια οι παραπάνω φορείς, σύμφωνα με το άρθρο 10 Ν. 1416/84, πρέπει μέσα σε προθεσμία τριάντα ημερών να εισηγηθούν στο Δήμο αν συμφωνούν ή όχι με τη συγκεκριμένη μετατόπιση, ενώ στην περίπτωση κατά την οποία η Τροχαία δώσει αρνητική εισήγηση, ο Δήμος ζητά από τον ενδιαφερόμενο να προτείνει κάποια άλλη θέση.
Η μετατόπιση ενός περιπτέρου μπορεί να είναι οριστική ή προσωρινή, οπότε αν για παράδειγμα έγινε λόγω έργων, τότε μόλις αυτά τελειώσουν, το περίπτερο θα επανέλθει στην αρχική του θέση. Τα έξοδα της μετατόπισης τα αναλαμβάνει εκείνος που κάνει την αίτηση, εφόσον αυτή εγκριθεί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2012 15:12
 
ΕΛΕΓΧΟΙ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Ανακοινώσεις - Ανακοινώσεις
Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012 12:31

ΕΛΕΓΧΟΙ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

με την ανακοίνωση αυτή θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ότι αφορά ελέγχους οικονομικών υπηρεσιών του κράτους (ΔΟΥ) και στις επιχειρήσεις μας. Το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωση τις δύο τελευταίες ημέρες, έγιναν έλεγχοι και επιδόθηκαν πρόστιμα για μη έκδοση απόδειξης.

Εφιστούμε, λοιπόν, την προσοχή σας σε κάτι που είναι υποχρεωτικό από το νόμο ώστε να μην έχουμε περαιτέρω επιπλοκές και προβλήματα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012 12:44
 
ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Ανακοινώσεις - Ανακοινώσεις
Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012 12:01

ΤΑ ΝΕΑ online

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

“Φόρος στα τσιγάρα και στις ανθυγιεινές τροφές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 

Την επιβολή ειδικού φόρου στα προϊόντα καπνού και στις ανθυγιεινές τροφές που «κολυμπάνε» στο λίπος και στο αλάτι προτείνει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ετήσια έσοδα από το μέτρο αυτό θα άγγιζαν ακόμη και τα 500 εκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας οικονομική ανάσα στον υπό... πτώχευση ΕΟΠΥΥ.

Τον δρόμο άλλωστε άνοιξε πέρυσι η Δανία, που υιοθέτησε πρώτη σε επίπεδο κρατών τη θέσπιση φόρου στα κορεσμένα λίπη. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι επιστήμονες ανά τον κόσμο που χαιρέτησαν τη «γενναία» αυτή απόφαση, όπως τη χαρακτήρισαν, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτόν δίνεται λύση στο διογκούμενο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Το παράδειγμα όμως δίνει και η Γαλλία, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα την αύξηση φόρου στα τσιγάρα και στην μπίρα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης. Οι επιστήμονες της ΕΣΔΥ επισημαίνουν ότι πέραν της οικονομικής ενίσχυσης του τομέα της Υγείας και κυρίως του ΕΟΠΥΥ, η επιβολή ειδικού φόρου στο κάπνισμα και στα λιπαρά θα συμβάλουν σημαντικά στην υγεία των Ελλήνων.”

 

Σε ότι αφορά στη συγκεκριμένη ανακοίνωση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το Σωματείο Ενοικιαστών Περιπτέρων Θεσσαλονίκης με γνώμονα πάντα το σεβασμό στο υπέρτατο αγαθό της υγείας, έχει να δηλώσει τα κάτωθι στο θέμα της αύξησης του φόρου στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα:

  • Πιστεύουμε ότι, για άλλη μία φορά, η πολιτεία ετοιμάζεται για λήψη επιπόλαιων αποφάσεων, μέσω φόρων, με πρόσχημα την υγεία των πολιτών. Θα πρέπει να λάβει, όμως, υπόψη της η πολιτεία ότι, μία νέα αύξηση φόρων στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ακόμα στροφή των καταναλωτών στο φθηνό λαθραίο τσιγάρο, αγνώστων στοιχείων και προελεύσεως και εδώ βρίσκεται το πιο σημαντικό θέμα της υπόθεσης και που αφορά στην υγεία του πολίτη – καταναλωτή. Οφείλει η πολιτεία, πρωτίστως, να ενημερώσει τους πολίτες για το τι σημαίνει κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων και ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία τους, μιας και η υγεία είναι που την ενδιαφέρει. Συνεπώς, με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το παραπάνω μέτρο δεν θα έχει τα αποτελέσματα που ευελπιστούν, τόσο σε θέματα εσόδων (μείωση κατανάλωσης λόγω τιμής) όσο και στην υγεία του πολίτη.
  • Αναφορικά με τις χώρες που επικαλούνται ότι υιοθέτησαν ανάλογο φορολογικό πλάνο, να τονίσουμε ότι καλό θα είναι να ελέγχουν πρωτίστως το σύνολο φόρων - διακίνησης – κερδοφορίας των προϊόντων αυτών στα εν λόγω κράτη, π.χ. το μερίδιο των φόρων που λαμβάνει το κάθε κράτος από τα προϊόντα καπνού, τον τρόπο διακίνησης των προϊόντων καπνού, ο οποίος γίνεται από συγκεκριμένες επιχειρήσεις και, τέλος, τόσο την κερδοφορία των σημείων λιανικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων όσο και τη γενική ανταποδοτικότητα των εν λόγω κρατών προς τους πολίτες τους.
  • Το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα εξοικονομηθεί μέσω φόρων, για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ, είναι ποσό το οποίο χάνεται από τα έσοδα του κράτους εξαιτίας του λαθρεμπορίου των καπνοβιομηχανικών προϊόντων, που τείνει να γίνει μάστιγα για τα οικονομικά του και ειδικότερα κατά την εφταετία την οποία επικαλούνται οι έρευνες 2006-2012, η αύξηση του λαθρεμπορίου έχει εκτοξευθεί από το 2,5% στο 15%. .
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012 12:08
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Ανακοινώσεις - Ανακοινώσεις
Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2012 14:24

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Θεσσαλονίκη, 25 Οκτωβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ικανοποίηση ΕΕΘ για τη μείωση των

δημοτικών τελών στο δήμο Θεσσαλονίκης

 

Την ικανοποίηση της για την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να μειώσει τα δημοτικά τέλη για το 2013 εκφράζουν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

 

Πολύ περισσότερο που οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο πακέτο των αιτημάτων, που τα τελευταία χρόνια το ΕΕΘ υποβάλλει προς τη δημοτική αρχή, με γνώμονα την τόνωση της αγοράς και την ανακούφιση των επαγγελματιών που μαστίζονται από την κρίση.

 

Σε σχόλιο του ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης αναφέρει ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης αφουγκράζονται την ανησυχία των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών και στις αποφάσεις τους λαμβάνουν υπόψιν τις προτάσεις των θεσμικών φορέων που τους εκπροσωπούν.

 

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης για το 2013 μειώνονται τα δημοτικά τέλη κατά 10% για τις κατοικίες, κατά 6% για τις επιχειρήσεις, κατά 50% για τους άπορους, ενώ υπάρχει πλήρης απαλλαγή για τους «μετρόπληκτους», δηλαδή τα καταστήματα που έχουν πληγεί από την πολυετή και πέρα από κάθε χρονοδιάγραμμα παρουσία των εργοταξίων κατασκευής του μετρό σε κεντρικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2012 14:28
περισσότερα...
 
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΜΕΙΩΣΗ 10% ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ - ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΟΠΛΗΚΤΟΙ PDF Εκτύπωση E-mail
Ανακοινώσεις - Ανακοινώσεις
Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2012 13:44

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μείωση 10% των δημοτικών τελών-Απαλλάσσονται οι μετρόπληκτοι

Πόσο μειώνονται τα δημοτικά τέλη για κατοικίες, βιοτεχνίες επαγγελματικούς χώρους, καταστήματα, άπορους. Απαλλάσσονται πλήρως οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τα έργα του Μετρό, τι θα ισχύσει για τους κοινόχρηστους χώρους

23 Οκτ 2012 - 14:35

 

της Κάτιας Γερακαρίτου

Σε νέες μειώσεις των ανταποδοτικών τελών για το 2013 σχεδιάζει να προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν και ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Ανδρέας Κουράκης.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να απαλλάξει από την πληρωμή των δημοτικών τελών τις επιχειρήσεις-επαγγελματίες που πλήττονται από τα έργα του Μετρό. Πέρσι είχαν μειωθεί τα τέλη στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις κατά 75%. «Είναι το ελάχιστο που μπορεί να να κάνει ο δήμος. Ωστόσο, δεν αισθανόμαστε καθόλου υπεύθυνοι ούτε για την καθυστέρηση της κατασκευής του Μετρό, ούτε για την  απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη» σημείωσε ο κ. Καπόν, υπογραμμίζοντας ότι όλη αυτή η κατάσταση ζημιώνει τον τζίρο όλου του δήμου κατά περίπου 4-5 εκατ. ευρώ ημερησίως.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της διοίκηση του δήμου έχει ως εξής:
-τα τέλη για τις κατοικίες θα μειωθούν κατά 10%
-τα τέλη για επαγγελματικούς χώρους, βιοτεχνίες καταστήματα, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ θα μειωθούν κατά 6%
-για πρώτη φορά μειώνονται κατά 50% τα τέλη για τους άπορους(όπως καθορίζονται από το νόμο)
-τα τέλη κοιμητηρίων θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 5% με οικονομικά κριτήρια

Σε ό,τι αφορά στα τέλη κοινόχρηστων χώρων δεν θα γίνει μείωση αλλά θα ακολουθηθεί πολιτική εξορθολογισμού. Συγκεκριμένα, ο δήμος Θεσσαλονίκης:
α) καταργεί τη χρέωση για ομπρέλες και σόμπες κ.α. και μπαίνει ένα μικρό ειδικό τέλος, το οποίο είναι περίπου το 1/10 της χρέωσης που υπήρχε έως σήμερα. Οι ομπρέλες αυτές όμως θα πρέπει να είναι λευκές και μη φέρουν μεγάλες διαφημίσεις.
β) Το αρχιτεκτονικό σχεδίασε συγκεκριμένο τύπο υαλοπετασμάτων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να πληρώνουν έξτρα στη δημοτική αρχή για τη χρήση τους.

Επίσης, για τους επαγγελματίες δε θα υπάρχει η προσαύξηση 5% για την καταβολή των τελών κοινόχρηστων χώρων έως το τέλος Απριλίου. Παράλληλα, όποιος προσκομίσει εγγυητική επιστολή θα έχει τη δυνατότητα να τα αποπληρώσει έως το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον κ. Καπόν πέρσι πάνω από το 40% των επιχειρηματιών παρουσίασαν εγγυητική επιστολή προκειμένου να καταβάλουν τα τέλη με δόσεις.

Τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για εμπορική χρήση και εναπόθεση εμπορευμάτωνμειώνονται κατά 15%. Επίσης, καταργείται το τέλος εισόδου- εξόδου στους σταθμούς πάρκινγκ.

«Ο τρόπος για να αντεπεξέλθεις αυτή την περίοδο δεν είναι να αυξάνεις τους φόρους, αντίθετα πιστεύουμε ότι με μία ορθολογική φορολογική πολιτική αποκαθιστάς τη ρευστότητα στην αγορά» σημείωσε ο κ. Καπόν.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα συγχωνεύσει σε δυο από τέσσερις τις ζώνες των τελών κυκλοφορίας εναρμονιζόμενος με τον σχετικό νόμο. Η μείωση των δημοτικών τελών και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2013 θα τεθούν προς ψήφιση στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2012 13:50
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 524 από 538

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

61ex-mikr

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon