Εγγραφείτε
Βιογραφικό Μοχωρίδη Β. - Υποψήφιο μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Θ. PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 14:17

“ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ”
ΣΤΗΒΗ ΣΙΩΖΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

  Ονομάζομαι Μοχωρίδης Βενιζέλος. Γεννήθηκα στις 23/12/1976 στη Θεσσαλονίκη και είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά. Αποφοίτησα από το 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς και τα τελευταία χρόνια κατοικώ και εργάζομαι στην Πυλαία

  Από το 1998 έως το 2003 εργάστηκα στο χώρο των πωλήσεων, αποκτώντας έτσι μία εικόνα της αγοράς και των προβλημάτων της. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκα στο χώρο της μικρής λιανικής με περίπτερα και άλλα καταστήματα. Το 2010 εκλέχθηκα μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ενοικιαστών Περιπτέρων Ν. Θεσσαλονίκης, του οποίου τελώ Αντιπρόεδρος.

 

  Είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό στον οποίο ηγείται η κα Στήβη Σιωζοπούλου και ζητώ την ψήφο σας γιατί θεωρώ ότι η συμμετοχή και η ενασχόληση νέων ανθρώπων με τα κοινά, μπορούν να επηρεάσουν θετικά τις αποφάσεις που παίρνονται για την ανάπτυξη της αγοράς, τη βελτίωση κοινωνίας και της ζωής μας γενικότερα.

 

 

Με εκτίμηση

Μοχωρίδης Βενιζέλος

 
Βιογραφικό Aγγουση Γ. - Υποψήφιο μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Θ. PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011 20:29

ΠΡΩΤΑ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

για τη Θεσσαλονίκη της Καινοτομίας και της Ανάπτυξης

Πρόεδρος Εδιάρογλου Ρούλης

Υποψήφιο Μέλος Αγγούση Γεωργία

 
Επισημη Θέση του Σ.Ε.Π.Θ. PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 06 Νοέμβριος 2011 23:27

ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΚΟ

 

Λίγες μέρες, πριν κατατεθεί στη Βουλή, προς ψήφιση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το Σωματείο μας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία προχώρησε στην κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης βιωσιμότητας του κλάδου προς το Υπουργείο Οικονομικών, ελπίζοντας ότι η νέα ηγεσία θα δει επιτέλους με κατανόηση το πρόβλημά μας και θα δώσει μια δίκαιη και οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δύο περίπου χρόνια τον κλάδο.

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε από πού προκύπτει το πρόβλημα και ποιες πιθανές λύσεις μπορούν να υπάρξουν.

Αυτό το οποίο διαπιστώνουμε, καταρχήν, είναι ότι στη χώρα μας υπάρχει υπέρμετρη φορολόγηση σε συνδυασμό με χαμηλές τιμές πώλησης. Αυτή η αναντιστοιχία έχει σαν αποτέλεσμα να «περισσεύουν» ελάχιστα περιθώρια κέρδους για το δίκτυο, αφού το μεγαλύτερο μερίδιο πηγαίνει στα ταμεία του κράτους. Εξετάζοντας ξεχωριστά αυτές τις δύο παραμέτρους μπορούμε να πούμε, με βεβαιότητα, ότι μια ενδεχόμενη μείωση της φορολογίας θα έλυνε το πρόβλημά μας. Ως προς τη δεύτερη παράμετρο, δηλαδή, αύξηση τιμών λιανικής στο ύψος που θα αφήνει ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους, τροχοπέδη αποτελούν οι εξής παράγοντες:

 1. η μειωμένη αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή – καπνιστή.
 2. η αύξηση του λαθρεμπορίου (από 4% πέρσι στο 11% φέτος).
 3. η στροφή στα στριφτά τσιγάρα.

Μία δεύτερη λύση θα ήταν η απελευθέρωση της τιμής και ο καθορισμός της από τα σημεία λιανικής, όμως, αυτό αντίκειται στο άρθρο 100 του τελωνειακού κώδικα με τον οποίο έχει εναρμονιστεί πλήρως η ελληνική νομοθεσία και αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι την τελική τιμή πώλησης την καθορίζει η καπνοβιομηχανία.

Μία άλλη λύση θα ήταν η «θεσμοθέτηση» και η εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Απρίλιο και που στην πράξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Οι λόγοι για τους οποίους ο συγκεκριμένος νόμος δεν εφαρμόστηκε είναι ότι δεν προέβλεπε ποινικές κυρώσεις και επίσης ήταν διαβλητός απέναντι στους νόμους της ελεύθερης αγοράς. Ακόμη όμως και μία ενδεχόμενη εφαρμογή του παραπάνω νόμου, θα έφερνε πενιχρά κέρδη, αν εφαρμοζόταν με τη μορφή που θεσπίστηκε (δηλαδή 31,3% επί της αποφορολογημένης).

Αυτοί είναι οι τρεις κυριότεροι λόγοι που το καπνικό παραμένει άλυτο.

Το Σωματείο μας πιστεύει ότι η αναδιάρθρωση - μείωση των φόρων είναι μονόδρομος και πάνω σ’ αυτή τη λογική κατέθεσε στις 18/10/2011 την πρότασή του στο Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με την οποία επισημαίνει – προτείνει τα παρακάτω:

 1. αναδιάρθρωση των φόρων ήτοι αναλογικό φόρο στο 60% και πάγιο στο 30%.
  1. αναλογικά το ίδιο να ισχύσει και στον ψιλοκομμένο καπνό.

 

Παράλληλα, προτείνει να μπει ασφαλιστική δικλείδα (επαυξημένος φόρος), ώστε κάτω από τη μέση σταθμισμένη τιμή κάθε έτους να επιβάλλεται επιπλέον φόρος τουλάχιστον 10%, ώστε να αποτρέπει πλήρως χαμηλές τιμές λιανικής και «παιχνίδια» καπνοβιομηχανιών, κάτι που ισχύει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Η παραπάνω πρόταση συνοδεύεται από στατιστικά στοιχεία και τιμολόγια που αποδεικνύουν με σαφήνεια το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Επίσης, η πρότασή μας υποστηρίχθηκε από σχετικό υπόμνημα που κατατέθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και απαντά στην ερώτηση του Υπουργού πώς θα διασφαλίσουμε τα δημοσιονομικά έσοδα μειώνοντας τη φορολογία.

Το Σωματείο μας έχοντας στα χέρια του τα επίσημα στοιχεία από τα κατά τόπους Επαγγελματικά Επιμελητήρια, όλης της χώρας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενδεχόμενη μείωση της φορολογίας θα βάλει φρένο στο κλείσιμο των σημείων λιανικής με ότι αυτό συνεπάγεται (απώλειες ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, λαθρεμπόριο κ.ά.).

Η τόνωση της αγοράς θα σημάνει και αύξηση των εσόδων του κράτους με αποτέλεσμα την υπερκάλυψη των όποιων δημοσιονομικών εσόδων «χάνονται» από τη μείωση της φορολογίας.

Τις θέσεις μας τις κάναμε γνωστές και στη συνάντηση που είχαμε με τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών για το εν λόγω θέμα.

Ελπίζοντας ότι το Υπουργείο επιτέλους θα δώσει μια δίκαιη και οριστική λύση αναμένουμε και παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

 

 
Γεν. Συνέλευση 02/11/2011 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2011 16:11

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ

ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2310304170/6932424925

www.peripsiloukapnou.gr

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

http://peripterathess.blogspot.com

Θεσσαλονίκη 31/10/2011

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,

το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 2/11/2011 και ώρα 18:30μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, πλατεία Αριστοτέλους 27, 1ος όροφος.

 ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ:

 1. Πρόταση για το καπνικό που κατατέθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.
 2. Ενημέρωση που αφορά σε θέματα Δήμου.
 3. Νομική κάλυψη μελών του Σωματείου.
 4. Θέση του Σωματείου σε ότι αφορά στις εξελίξεις σχετικά με τον Τύπο.
 5. Εκλογές Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης – θέση του Σωματείου μας.

 

Συνάδελφοι,

ενδεχομένως, είναι η τελευταία συνάντηση για το 2011, καθώς πολλές από τις εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί, όμως, η παρουσία σας για άλλη μία φορά κρίνεται απαραίτητη, γιατί πέρα από την καθιερωμένη ατζέντα θεμάτων, θα ακουστούν και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία έχουν φέρει σε ρήξη και σύγχυση τον κλάδο.

Η συγκεκριμένη Συνέλευση δεν πρόκειται να αναβληθεί μέσω δόλου και μη αναγνωρίσιμου από το Σωματείο μας μέσο επικοινωνίας (π.χ. μηνύματα σε κινητά).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΧΡΗΣΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

 

 

 

 

ΑΛΚΜΗΝΗΣ 24 & ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Τ.Κ. 54249 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΚΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2011 12:02

  Αγαπητοί συνάδελφοι

 Σχετικά με το θέμα που προέκυψε τους τελευταίους μήνες, με τη χαμηλή κερδοφορία ορισμένων κωδικών καπνικών προϊόντων και το εμπάργκο που προτίθενται να εφαρμόσουν κάποια σωματεία, το Δ.Σ. του Σωματείου μας ανακοινώνει τα εξής:

  1) Θεωρεί σχεδόν αποκλειστικό υπεύθυνο για την κατακρεούργηση των ποσοστών μας το Υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση με την υπέρμετρη και δυσβάσταχτη φορολογία που επέβαλε στα καπνικά προϊόντα.

 2) Θεωρεί καταστροφική την απομάκρυνση 150 και πλέον κωδικών από τα ράφια μας, στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο για τον κλάδο.

  3) Θεωρεί ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε πελάτες και να τους στέλνουμε στις μεγάλες αλυσίδες και ενδεχομένως σε κάποιους «πονηρούς» συναδέλφους που θα σπεύσουν να τους καρπωθούν.

 4) Θεωρεί ότι ένας επικείμενος αποκλεισμός των σημάτων αυτών από τα ράφια μας, ενδεχομένως, ελλοχεύει τον κίνδυνο οι καπνοβιομηχανίες να αναζητήσουν άλλες αγορές προς πώληση των προϊόντων τους (π.χ. σούπερ μάρκετ), ιδιαίτερα μετά την πλήρη και άνευ όρων απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

 5) Θεωρεί ότι μία τέτοια κίνηση είναι παράνομη καθώς εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί εναρμονισμένης πρακτικής.

 

 Για όλους τους παραπάνω λόγους το Σωματείο μας ΔΕΝ προχωρά, στην παρούσα φάση, στον αποκλεισμό των εν λόγω κωδικών καπνικών προϊόντων, αλλά προτείνει:

1. Με πρόταση, που κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών, ζήτησε την άμεση μείωση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων σαν μόνη και μόνιμη λύση για την έξοδο από την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος.

2. Με πρόταση, που κατέθεσε προς όλες τις καπνοβιομηχανίες, ζήτησε την άμεση ανατίμηση των σημάτων που πλήττονται ιδιαίτερα από την φορολογία και αφήνουν μηδαμινά περιθώρια κέρδους για τη μικρή λιανική. Την επιδότηση αυτών των κωδικών, όπως, επίσης και την παραγωγή νέων κωδικών με ικανοποιητική κερδοφορία.

3. Παροτρύνει τους συναδέλφους για συνεχή παρακολούθηση των τιμολογίων τους και ενημέρωση από τα επίσημα όργανα του Σωματείου μας.

4. Παρακινεί τους συναδέλφους να προωθούν καπνικά προϊόντα με μεγαλύτερη κερδοφορία. Στα ράφια μας υπάρχουν κωδικοί με κερδοφορία από 4 λεπτά έως 24 λεπτά, δηλαδή 6 φορές μεγαλύτερη.

 

 Το Σωματείο μας, εδώ και δύο περίπου χρόνια, αγωνίζεται με σκοπό το συμφέρον του κλάδου. Κινήσεις, πρωτοβουλίες, ανακοινώσεις που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας, παροτρύνοντας σε λάθος κατευθύνσεις, το μόνο που κατάφεραν ήταν να δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη θέση των περιπτερούχων και να τους οδηγήσουν σε αδιέξοδο.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συνεχή επαγρύπνηση και ενημέρωση, προσδοκώντας ότι, με την έλευση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση θα κατανοήσει το μέγεθος της «ζημίας» την οποία έχει υποστεί ο κλάδος και θα προσπαθήσει να δώσει μια δίκαιη και οριστική λύση στα προβλήματά μας.

 Ενδεικτικό της μεθοδικότητας και της σοβαρότητας με την οποία το Υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζει το Σωματείο μας είναι το γεγονός ότι ήμασταν ένα από τα δύο Σωματεία από τα οποία ζητήθηκε επίσημα να κατατεθούν οι προτάσεις μας.

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                     ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 
ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2011 11:55

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για την αποξηλωση των περιπτερων

 

Στα πλαίσια της διαδικασίας της αποξήλωσης περιπτέρων, στην οποία προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία μας είχε γνωστοποιηθεί, σε ανάλογη συνάντησή μας, βρίσκοντάς μας σύμφωνους στο θέμα «καθαριότητα – αισθητική», έχουμε να ανακοινώσουμε τα κάτωθι:

  Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρά στην αποξήλωση περιπτέρων τα οποία είναι «σχολάζοντα» και «κλειστά».  
   Όσα, δηλαδή, περίπτερα συγκεντρώνουν και τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά θα αποξηλώνονται.
  Και επειδή τα εν λόγω περίπτερα είναι περισσότερα από τα επιτρεπτά, βάση του νόμου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στην κατάργησή τους.

Τα περίπτερα τα οποία θα απομακρυνθούν είναι αυτά που έχουν τη σύμφωνη γνώμη τόσο των ιδιοκτητών όσο και των ενοικιαστών.

Η απομάκρυνση των συγκεκριμένων περιπτέρων δεν αφορά σε καμία περίπτωση «εν λειτουργία» περίπτερα.

Πάγια θέση του Σωματείου μας ήταν και παραμένει η απομάκρυνση κουβουκλίων, που μόνο άσχημη εικόνα δημιουργούν στην αισθητική της πόλης αλλά και στην εντύπωση που δημιουργείται για τον επαγγελματισμό των συναδέλφων, οι οποίοι δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για αυτή την κατάσταση.

 

 

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                     ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 577 από 583

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/40/ΕΕ (TPD) για τα Καπνικά Προϊόντα και τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ)...περισσότερα...
Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

exo-69-2

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

british-american-tobacco

 

 

 

imperial-tobacco

 

 

 

 

Logopapastr

japan-tobacco-international

 

 

karelia-tobacco-logo