Εγγραφείτε
Νέα κόλπα φοροδιαφυγής με «αυτοφωράκηδες» και λαθρεμπόριο PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 16:44
Διπλό χτύπημα στη φοροδιαφυγή και τη λαθραία διακίνηση προϊόντων κατάφερε μέσα στις γιορτές το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
 
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθραίας διακίνησης εμπορευμάτων από την Κίνα, με τον ΦΠΑ που χάθηκε να υπερβαίνει τα 8 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκε ένα νέο φαινόμενο φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής με όχημα τις γνωστές Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες «ΙΚΕ».
 
Επιχειρηματίες κλείνουν τις εταιρείες τους, βάζουν αχυράνθρωπους-αυτοφωράκηδες (όπως χαρακτηρίζονται από το ΣΔΟΕ) «μπροστά», ανοίγουν νέα εταιρεία με τη μορφή μονοπρόσωπης ΕΠΕ ή ΙΚΕ, με την ίδια έδρα, και πουλάνε τα προϊόντα τους στους ίδιους πελάτες, χωρίς να κόβουν αποδείξεις και τιμολόγια. Οι παλιοί επιχειρηματίες εμφανίζονται πλέον ως υπάλληλοι σε εταιρείες που εμπορεύονται από αναψυκτικά και νερά έως πόρτες και… φέρετρα.
Περισσότερα...
 
Πάρτι φοροδιαφυγής από γιατρούς, δικηγόρους, εργολάβους και... υπαλλήλους PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 01:47
Τα εκατομμύρια… πάνε κι έρχονται στους κόλπους των φοροφυγάδων. Σε πολλές περιπτώσεις όμως σκοντάφτουν πάνω στον ελεγκτικό μηχανισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και εκεί αρχίζουν τα μεγάλα ζόρια για όσους κρατούσαν μακριά από τα μάτια της εφορίας εισοδήματα πολλών χιλιάδων ευρώ έως και πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
 
Η ΑΑΔΕ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έναν μακροσκελή κατάλογο φυσικών και νομικών προσώπων που πιάστηκαν στα δίχτυα του ελεγκτικού μηχανισμού το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Μεταξύ αυτών γιατροί, μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρείες, δικηγόροι, ανεπάγγελτοι, λογιστές, σύμβουλοι, συνταξιούχοι αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι.
Περισσότερα...
 
Την επόμενη εβδομάδα η πρώτη "δοκιμαστική" έκδοση ομολόγου του 2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 01:46
Υπό τη σκιά μιας πιθανής αλλαγής στο forward guidance από τον Μάριο Ντράγκι σήμερα - και κατά συνέπεια στο κλίμα της αγοράς ομολόγων - ο ΟΔΔΗΧ ετοιμάζει την πρώτη δοκιμαστική έκδοση ομολόγου για το 2018 επταετούς διάρκειας, η οποία αναμένεται στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας του Φεβρουαρίου. 
 
Η επιτυχία του θα κριθεί από τις προθέσεις της αγοράς και το συνολικό κλίμα, αλλά ταυτόχρονα θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα διαμορφωθούν τα επόμενα βήματα από την πλευρά του ΥΠΟΙΚ στο πλαίσιο των συζητήσεων για το χρέος.
 
Οι μέχρι στιγμής προθέσεις της αγοράς όπως έχουν αποτυπωθεί στο "ενδιαφέρον” των primary dealers, σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους, εμφανίζονται καλές και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του εκδότη. 
Περισσότερα...
 
«Τσίμπησαν» εισοδήματα και κατανάλωση νοικοκυριών το 3ο τρίμηνο PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 15:51
Ανοδικά κινήθηκε το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς το εισόδημα των νοικοκυριών. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αυξήθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 29,2 δισ. ευρώ σε 29,4 δισ. ευρώ. Παράλληλα:
 
* Η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 30,9 δισ. ευρώ σε 31,1 δισ. ευρώ.
Περισσότερα...
 
Φορολογικοί Έλεγχοι: μπροστά σε ένα νέο πρωτόγνωρο φορολογικό περιβάλλον PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 15:48
Με την έναρξη του νέου έτους και μετά από πληθώρα αποφάσεων και εγκυκλίων, η Φορολογική Διοίκηση έχει πλέον ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τα ζητήματα παραγραφής και τους επικείμενους φορολογικούς ελέγχους. 
 
Οι ελεγχόμενες χρήσεις μέσα στο 2018
 
Υιοθετώντας τα νομολογιακά δεδομένα των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις συναφείς Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ελεγκτικές Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ μέσα στο έτος 2018 αναμένεται να διενεργήσουν 24.750 φορολογικούς ελέγχους για τις χρήσεις από το 2012 και εξής, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων θα αφορά ειδικότερα τις χρήσεις της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής φορολογικής δήλωσης. Ακόμα δε, και για τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, έχει πλέον διευκρινιστεί ότι οι φορολογικοί έλεγχοι και η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς είναι δυνατή μόνο για τις χρήσεις από το 2012 και εξής, ενώ είναι αντισυνταγματική η επιβολή φόρου σε προγενέστερες χρήσεις. 
Περισσότερα...
 
Αλλαγές στη ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία και Εφορία ζητούν τα επιμελητήρια PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 20:17
Την τροποποίηση των όρων και των προϋποθέσεων που αφορούν τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προς το Δημόσιο ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτο, καθώς με την υπάρχουσα μορφή τους αποκλείουν πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.
 
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος, «η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έγινε αποδέκτης πολλών προβληματισμών, που αφορούν στην εφαρμογή των δύο πρόσφατων αποφάσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΦΕΚ Β' 4640/29-12-2017) και προς το Δημόσιο (ΠΟΛ.1223/2017), τις οποίες και σας καταθέτουμε ώστε να επιληφθείτε για τη δικαιότερη και ορθολογικότερη εφαρμογή τους στα εξής σημεία:
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 499

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

ex55a

 

diafimistiko-somateio

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon