Εγγραφείτε
Οι 15 αλλαγές που έρχονται στο νόμο Κατσέλη PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 22 Μάιος 2018 15:34
Δεκαπέντε αλλαγές που σχετίζονται με την υποβοήθηση των οικονομικά ασθενέστερων και την ταυτόχρονη απόρριψη των στρατηγικά κακοπληρωτών, επέρχονται στο νόμο Κατσέλη - Σταθάκη (ν. 3869/2010).
 
Ειδικότερα, από τη διαπραγμάτευση που διεξήχθη με τους θεσμούς από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη και τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, συμφωνήθηκε να νομοθετηθεί πλέγμα παρεμβάσεων. Οι αλλαγές θα νομοθετηθούν άμεσα, ενώ σε ό,τι αφορά την παράταση του νόμου πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2018 (ως προς την υποβολή αιτήσεων) είναι ένα θέμα το οποίο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θα εξεταστεί μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Δηλαδή, στα μέσα του ερχόμενου φθινοπώρου.
 
Όπως προαναφέρθηκε, οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς τις προηγούμενες ημέρες είναι δομημένες σε δύο άξονες:
Περισσότερα...
 
Πώς έχασαν την επιστροφή φόρου 1 εκατ. φορολογούμενοι PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 22 Μάιος 2018 15:23
Για πολλούς φορολογούμενους και για πολλά χρόνια η υποβολή της φορολογικής δήλωσης δεν ήταν πάντα μια τραυματική εμπειρία. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, ακόμη και εκατομμύρια περίμεναν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης προκειμένου να πάρουν μια γερή εισοδηματική ανάσα μέσω της είσπραξης επιστροφής φόρου εισοδήματος.
 
Αν και η φορολογική κλίμακα ήταν σε γενικές γραμμές πάντα επαχθής, η ύπαρξη εκπτώσεων φόρου οδηγούσε στην έκδοση πιστωτικού εκκαθαριστικού. Δηλαδή επιστροφής.
Περισσότερα...
 
Παζάρι για να «γλυκάνουν» τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 13:03
Σταδιακή εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών σε βάθος χρόνου συνεχίζει να επιδιώκει η κυβέρνηση, προκειμένου να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, των οποίων οι τιμές ζώνης ετοιμάζονται να τραβήξουν την ανηφόρα.
 
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι κυβέρνηση και δανειστές επιχείρησαν να «σπάσουν» σε ορίζοντα διετίας ή και τριετίας τις αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές, πλην όμως, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, η άσκηση δεν έβγαλε αποτέλεσμα.
 
Παρ’ όλα αυτά και παρά την ανακοίνωση συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για την τέταρτη αξιολόγηση, το παιχνίδι των τιμών και του ΕΝΦΙΑ παραμένει ανοιχτό. Κυβερνητικό στέλεχος δηλώνει ότι «είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο στον ΕΝΦΙΑ και όσον αφορά στη μεταβατική περίοδο και όσον αφορά στις επιπτώσεις στους φορολογούμενους».
Περισσότερα...
 
Η κρυφή αριθμητική των νέων αντικειμενικών αξιών PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 11:56
Πολύ κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για το εγχείρημα της ευθυγράμμισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε βασικό θέμα της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών ολοκληρώθηκαν το Σάββατο με συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού και η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει και το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών. Από το υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε το ζήτημα των αντικειμενικών ενώ και αρμόδιες πηγές τηρούν σιγή ασυρμάτου. Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από δεδομένα όπως ότι σε κάθε περίπτωση οι νέες τιμές ζώνης θα τεθούν σε ισχύ το αργότερο έως τις 14 Ιουνίου καθώς και ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ πρόκειται να υπολογιστεί με τις νέες τιμές ζώνης. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν ενδείξεις ότι μέχρι τις 14 Ιουνίου θα ξεκαθαριστούν μια σειρά από ζητήματα που θα καθορίσουν το όλο σχήμα της ευθυγράμμισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες.
Περισσότερα...
 
Συνταξιοδότηση χωρίς διακοπή επαγγελματικής δραστηριότητας PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 01:02
Ανάσα σε χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και μισθωτούς αναμένεται να δώσει η νέα ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με την οποία δεν θα απαιτείται η διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας προκειμένου να βγει στη σύνταξη ο ασφαλισμένος. Η ρύθμιση που θα καταθέσει ο αρμόδιος υφυπουργός Αναστάσιος Πετρόπουλος θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες, όταν αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν, παράλληλα με την κατάθεση του συνταξιοδοτικού τους φακέλου να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς να κάνουν διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.
Περισσότερα...
 
Σε "κακή συγκυρία" η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 01:00
Η βίαιη αντίδραση των αγορών στη χθεσινή διαρροή εγγράφου, που αποκαλύπτει τις "στοχεύσεις” της νέας ιταλικής κυβέρνησης, έδωσε ένα "μέτρο” των ενδεχόμενων αντιδράσεων, που αποτελούν τη βάση των ανησυχιών της Κομισιόν για τις αντιδράσεις απέναντι στο τελικό πακέτο συμφωνίας (χρέους) για την Ελλάδα.
 
Το draft της ιταλικής κυβέρνησης που διέρρευσε περιλάμβανε την προοπτική απαίτησης μη υπολογισμού των ιταλικών ομολόγων που αγοράζει η ΕΚΤ στον υπολογισμό του χρέους γενικής κυβέρνησης. Η αντίδραση ήταν άμεση με τα spreads να αυξάνονται ταχύτητα και τις ιταλικές αρχές να σπεύδουν να διευκρινίζουν ότι πρόκειται απλώς για μία "ιδέα”. H αλήθεια είναι ότι κάθε αφορμή για αμφισβήτηση της σταθερότητας του ευρώ απ' όπου και αν προέρχεται βρίσκει αμέσως έτοιμη την αγορά να αντιδράσει σπασμωδικά και βίαια.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 521

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

1

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon