Εγγραφείτε
Κόβονται οι συντάξεις με τη βούλα Χουλιαράκη PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2018 14:48
Ωσάν ευαγγέλιο τήρησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις νομοθετικές προβλέψεις και τις συμφωνίες με τους δανειστές που προβλέπουν περικοπή των συντάξεων από το νέο έτος.
 
Γνωρίζοντας ότι η υιοθέτηση μιας διαφορετικής στάσης –ειδικά μετά το πικρό επεισόδιο με τον μειωμένο ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου– θα προκαλούσε μια πρώτης τάξεως κρίση με τους δανειστές και τις αγορές, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης εξέδωσε την καθιερωμένη αυτήν την εποχή εγκύκλιο οδηγιών για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού σεβόμενος όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και ψηφίσει η κυβέρνηση. Και ειδικά την κυριότερη από αυτές, την περικοπή των συντάξεων από το νέο έτος.
Περισσότερα...
 
Οδηγός για όσους καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2018 02:19
Οδηγό με χρήσιμες συμβουλές δίνει ο ΕΦΚΑ, ώστε όσοι ετοιμάζονται να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη να ολοκληρώσουν γρήγορα τις διαδικασίες, χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις. Μέσα από 12 ερωτήσεις και απαντήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι πλέον η προκαταβολή της σύνταξης δίνεται μόνο μετά από ηλεκτρονική αίτηση για έκδοση της σύνταξης.
 
Πώς υποβάλλεται η αίτηση συνταξιοδότησης;
Η αίτηση συνταξιοδότησης υποβάλλεται σε ενιαία ηλεκτρονική φόρμα από όλους τους ασφαλισμένους μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ, με τους κωδικούς του taxisnet -διαθέσιμη εδώ-, ανεξάρτητα από το πόσοι ήταν οι φορείς ασφάλισής τους. Στη συνέχεια, ο αιτών μπορεί να ενημερώνεται ηλεκτρονικά για την πορεία της αίτησης. Παράλληλα, εξακολουθεί η διάθεση έντυπων αιτήσεων για όσους επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση σε έντυπη μορφή.
Περισσότερα...
 
Τάζουν στους μη μισθωτούς "ελαφρύνσεις" στις εισφορές, ενώ είναι ψηφισμένες αυξήσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2018 02:07
Aπανωτές αυξήσεις εισφορών αναμένουν τους μη μισθωτούς από την 1η Ιανουαρίου του 2019 έως και την 1η Ιανουαρίου 2022.
 
Συγκεκριμένα, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προβλέπει κατάργηση της έκπτωσης 15% στη βάση υπολογισμού των εισφορών από το 2019, κατάργηση των εκπτώσεων στους μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους το 2021, αλλά  και διαδοχικές αυξήσεις στις εισφορές κύριας ασφάλισης στους αγρότες έως το 2022.  
Περισσότερα...
 
Μεγαλύτερος κληρονόμος στη χώρα το... Δημόσιο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 12:38
Στην... αγκάλη του Δημοσίου οδηγούνται πλέον εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα ιδιωτών, όχι γιατί οφείλουν κάποια δυσθεώρητα ποσά στην εφορία, αλλά απλώς και μόνον από τις αποποιήσεις κληρονομιών, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
 
Οπως γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με στοιχεία φορέων της αγοράς ακινήτων, υπολογίζεται ότι το 2017 οι αποποιήσεις κληρονομιών ξεπέρασαν τις 135.000, είτε λόγω αδυναμίας των κληρονόμων να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς είτε επειδή εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν μελλοντικά στο κόστος κατοχής του ακινήτου, π.χ. λόγω υψηλού ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου. Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα της απόγνωσης χιλιάδων νοικοκυριών, που, υπό το οικονομικό και φορολογικό βάρος που συνεπάγεται πλέον η κατοχή ακινήτου, σπεύδουν να το εκχωρήσουν στο δημόσιο δωρεάν!
Περισσότερα...
 
Δεν θέλουν να αντικρίσουν το εκκαθαριστικό μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 12:36
Απροθυμία να... αντικρίσουν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης ή απλή αμέλεια και προτίμηση της... τελευταίας στιγμής δείχνουν πολλοί φορολογούμενοι αναφορικά με την υποχρέωση υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης.
 
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέχρι και χθες το απόγευμα είχαν υποβληθεί 5.173.478 φορολογικές δηλώσεις από τις περίπου 6,3 εκατ. που αναμένεται να υποβληθούν συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα πρέπει κατά μέσο όρο να υποβάλλονται περίπου 100.000 δηλώσεις ημερησίως.
Περισσότερα...
 
Μπαράζ ρυθμίσεων για 300.000 «κόκκινα» στεγαστικά PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 14:37
Σε μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις «κόκκινων» και προβληματικών ως προς τον χρόνο καθυστέρησης στεγαστικών δανείων προχωρούν η μία μετά την άλλη οι τράπεζες, με αυστηρά όμως εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και προειδοποιούν πως όσοι δεν ρυθμίσουν, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να έρθουν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό.
 
Οι δανειολήπτες που δυνητικά μπορούν να πάρουν ρύθμιση εκτιμώνται στις 300.000 χιλιάδες: 100.000 έχουν στεγαστικό σε «βαριά» καθυστέρηση, δηλαδή πάνω από 1 χρόνο και βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση ενώ και περίπου 200.000 αδυνατούν -3 μήνες και άνω- να πληρώσουν τις μηνιαίες δόσεις τους.
 
«Κούρεμα» του δανείου που μπορεί να φθάσει και το 40% δίνουν οι τράπεζες μόνο σε όσους δανειολήπτες στεγαστικού συγκεντρώνουν τις εξής προϋποθέσεις:
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 532

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

1h-mik

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon