Εγγραφείτε
"Καπέλο" στις εισφορές των επαγγελματιών για 6 μήνες PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 00:20
Παράνομες τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλουν από τον περασμένο μήνα και θα καταβάλλουν μέχρι και τον Σεπτέμβριο όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.      
 
Και αυτό, γιατί οι μηνιαίες εισφορές βάσει εισοδήματος 2016, οι οποίες έχουν αναρτηθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, έχουν υπολογιστεί όχι βάσει όσων προέβλεπε η σχετική υπουργική εγκύκλιος, αλλά βάσει όσων ήταν τεχνικά δυνατό να κάνει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, που είναι υπεύθυνοι για τον υπολογισμό τους. 
 
Άλλα λέει το υπουργείο, άλλα κάνει ο ΕΦΚΑ 
Περισσότερα...
 
Παπανάτσιου: Ερχεται ρύθμιση οφειλών άνω των €50.000 μέσω εξωδικαστικού PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 23:51
«Στο επόμενο διάστημα ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στην έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα ορίζει τη διαδικασία και τους όρους για τις οφειλές που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ»σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας σε ημερίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. 
 
Προφανώς, τόνισε η υφυπουργός, για την κατηγορία 50.000-250.000 ευρώ η υποβολή πρότασης ρύθμισης από το Δημόσιο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και κάποια συμπληρωματικά κριτήρια συγκριτικά με αυτά της κατηγορίας έως 50.000 ευρώ, ενώ για την κατηγορία άνω των 250.000 ευρώ εκτιμούμε ότι θα πρέπει να προσκομίζεται από τον οφειλέτη μια αξιολόγηση βιωσιμότητας και ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.
 
Βελτιώνεται η κατάσταση με τις οφειλές προς το Δημόσιο
Περισσότερα...
 
Υψηλού βαθμού δυσκολίας η συμπλήρωση του νέου Ε3 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 02:22
Yψηλό βαθμό δυσκολίας έχει η συμπλήρωση του νέου αναμορφωμένου εντύπου Ε3 το οποίο πρέπει να συνυποβληθεί φέτος μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 1,5 εκατομμυρίου επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών. Οι λογιστές, που παρέλαβαν το νέο έντυπο σε ηλεκτρονική μορφή, μετά την υπογραφή της απόφασης για τον καθορισμό του τύπου και του περιεχομένου του από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, διαπίστωσαν ότι φέτος θα χρειαστεί να διαθέσουν σημαντικά αυξημένο χρόνο και να υποβληθούν σε απίστευτη ταλαιπωρία για να το συμπληρώσουν σωστά, ώστε να απεικονίζει την πραγματική οικονομική κατάσταση του κάθε πελάτη τους.
 
Το γεγονός αυτό από μόνο του αναμένεται να γίνει αιτία για να ζητηθεί φέτος από τους λογιστές περισσότερος χρόνος για τη συμπλήρωση και την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων. Είναι δε και η βασική αιτία για την οποία το επόμενο διάστημα θα υπάρξει «πλημμυρίδα» αιτημάτων από ομοσπονδίες και συλλόγους λογιστών η φετινή περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να διαρκέσει περισσότερο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου, αντί μέχρι το τέλος Ιουνίου που προβλέπει κανονικά η ισχύουσα νομοθεσία.
Περισσότερα...
 
Έτοιμη η νέα εφαρμογή για την αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 01:41
Διαθέσιμη είναι η νέα έκδοση εφαρμογής για υποβολή πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αιτούνται αυτόματα επιστροφή ΦΠΑ.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, αφορά σε φορολογικές περιόδους από 01/03/2018 και εφεξής, εφόσον ο φορολογούμενος έχει προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:
 
1. Έχει συμπληρώσει τον κωδικό 503 (Αιτούμενο ποσό για επιστροφή).
 
2. Έχει επιλέξει τις αιτίες 1-5 του κωδικού 507.
Περισσότερα...
 
Βαρύτερη ποινή σε εφοριακό που μοίραζε... φορολογικές ενημερότητες PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 00:24
Την επιβολή αυστηρότερης πειθαρχικής ποινής σε εφοριακό που χορηγούσε αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας σε πολίτες οι οποίοι χρωστούσαν στην Εφορία ζητεί με αίτησή της προς το ΣτΕ η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
 
Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε σε εφοριακό υπάλληλο την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών για παράβαση καθήκοντος, καθώς τη διετία 2011-2012 προέβη στην έκδοση τουλάχιστον 122 αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας σε φορολογούμενους, ακόμη και από άλλες Δ.Ο.Υ. εκτός από αυτήν που υπηρετούσε, χωρίς να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους.
Περισσότερα...
 
Πότε διαγράφονται φορο-πρόστιμα για εκπρόθεσμη δήλωση PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 00:21
Μια... περιοδικότητα και... μονιμότητα αρχίζουν να αποκτούν οι αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τις οποίες σβήνονται φορολογικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους φορολογούμενους "δια ασήμαντον αιτία και αφορμήν". Πρόκειται για πρόστιμα που επιβλήθηκαν παρά το γεγονός ότι ο φορολογούμενος δεν είχε καμία υπαιτιότητα για την ανάγκη τροποποίησης της φορολογικής του δήλωσης. Με άλλα λόγια η ΔΕΔ κάνει το αυτονόητο και αναγνωρίζει ότι ο φορολογούμενος δεν υποχρεούται τελικά να αποδείξει με χαρτιά ότι δεν είναι ελέφαντας και δεν πρέπει να του επιβάλλονται φορολογικά πρόστιμα για ψύλλου πήδημα.
 
Αυτή τη φορά η απόφαση της ΔΕΔ αφορούσε την εξής υπόθεση. Μισθωτός έλαβε το 2017 τροποποιημένη βεβαίωση αποδοχών για τη χρήση 2014 καθώς η αρχική είχε εκδοθεί λανθασμένα με υπαιτιότητα της υπηρεσίας στην οποία εργάζεται. Τον Ιούνιο του 2018 υπέβαλε εκπρόθεσμη τροποποιητική φορολογική δήλωση με την οποία διόρθωσε το ύψος του εισοδήματός του. Η εφορία στην οποία υπάγεται προχώρησε στην επιβολή προστίμου εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης ύψους 100 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο φορολογούμενος εξήγησε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτήν την τροποποίηση.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 509

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

57-sm

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon