Εγγραφείτε
Προ των πυλών πενταπλό σοκ για επαγγελματίες και συνταξιούχους PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 20:29
Μπαράζ νέων σκληρών ανατροπών για μεγάλη μερίδα επαγγελματιών και συνταξιούχων ξεκινά σε περίπου δεκαπέντε μέρες από σήμερα και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του προσεχούς Ιανουαρίου. 
 
Αναδρομικές εισφορές για όσους αυτοαπασχολούμενους δήλωσαν υψηλότερο εισόδημα του 2016, διπλό χαράτσι σε 200.000 επαγγελματίες για εφάπαξ-επικουρικό, μείωση στο ΕΚΑΣ σε 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους, τσεκούρι έως 20% - 25% σε 30.000 νέες κύριες συντάξεις και κατασχέσεις σε οφειλέτες των ταμείων, συνθέτουν το γκρίζο ασφαλιστικό τοπίο για το τρίμηνο Νοεμβρίου 2017 –Ιανουαρίου 2018.
 
Η επιστροφή μέρους των κρατήσεων που έγιναν στις κύριες συντάξεις υπέρ της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (στο τέλος Νοεμβρίου ή στο τέλος Δεκεμβρίου) ή η ενδεχόμενη ακόμη μία "εμβόλιμη" απονομή νέων κύριων συντάξεων δεν είναι τίποτα άλλο παρά "εφάπαξ" παροχές που "τρέχει" το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου  να "ωραιοποιήσει" προσωρινά μία δραματική κατάσταση την οποία θα βιώσουν την ίδια περίοδο εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.
Περισσότερα...
 
Capital Controls: Αναλήψεις στο 100% των χρημάτων από το εξωτερικό PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 18:37
Σε νέα ελάφρυνση των capital controls φαίνεται πως οδηγεί άμεσα η σταδιακή ενίσχυση της εμπιστοσύνης μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και τα βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση της έγκαιρης ολοκλήρωσης της γ΄ αξιολόγησης. Παράλληλα, προς την κατεύθυνση της περαιτέρω χαλάρωσης των κεφαλαιακών περιορισμών συνηγορεί η βελτίωση της ρευστότητας των τραπεζών, οι οποίες μείωσαν περαιτέρω την εξάρτησή τους από τον ELA κατά 1,7 δισ. ευρώ (το ανώτατο όριο παροχής ρευστότητας από τον ELA, για το διάστημα μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, διαμορφώθηκε στα 26,9 δισ. ευρώ).
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η νέα χαλάρωση των περιορισμών βρίσκεται προ των πυλών. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με αυτήν αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα εξ ολοκλήρου (100%) ανάληψης των κεφαλαίων που θα εισαχθούν στις ελληνικές τράπεζες από το εξωτερικό. 
Περισσότερα...
 
Επαγγελματικός λογαριασμός για όσους διαθέτουν POS PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 18:29
Ενεργοποιείται ο επαγγελματικός λογαριασμός για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που έχουν εγκαταστήσει POS. Οι επιχειρήσεις αυτές θα είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν τον λογαριασμό αυτό στο TAXISnet.
 
Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, και η υφυπουργός Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου, οι επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες από τον νόμο να αποδέχονται πληρωμές με πλαστικό χρήμα και έχουν εγκαταστήσει POS, πλέον υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους Επαγγελματικό/ούς Λογαριασμό/ούς στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.
Περισσότερα...
 
Στο 20,6% υποχώρησε η ανεργία τον Αύγουστο PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 14:52
Νέα υποχώρηση στο ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον Αύγουστο. 
 
Οπως αναφέρει, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 20,6% τον Αύγουστο, έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 23,4% τον Αύγουστο του 2016 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 20,9% για τον Ιούλιο του 2017. 
 
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Αύγουστο του 2017 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.792.358 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 984.483 άτομα ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.231.039 άτομα.
Περισσότερα...
 
Οι πέντε άξονες για νέες ρυθμίσεις κόκκινων δανείων με στόχο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 14:10
Αύξηση στις ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, ανοίγοντας τον δρόμο για τις λύσεις οριστικής διευθέτησης, φέρνει το ηχηρό μήνυμα προς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που έδωσε χθες η κυβέρνηση, με την απόφασή της να νομοθετήσει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρακωλύουν τους πλειστηριασμούς.
 
Το στίγμα που δίνει η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή, αίρει μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας για τις τράπεζες ενόψει των stress tests, καθώς απελευθερώνει το σημαντικότερο "εργαλείο" για την ανάκτηση οφειλών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
 
Παράλληλα, όμως, η προοπτική των πλειστηριασμών αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά στο σκέλος των ρυθμίσεων δανείων από τις τράπεζες, καθώς εκτιμάται ότι με την απειλή του πλειστηριασμού, πολλοί οφειλέτες που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν το δάνειό τους αν και μπορούσαν, θα σπεύσουν να διαπραγματευθούν τη ρύθμισή του με την τράπεζα.
Περισσότερα...
 
"Δόκανο" με το Ε9 στη ρύθμιση για τα αδήλωτα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017 19:56
Την απίστευτη πρόβλεψη της ρύθμισης για τα αδήλωτα κεφάλαια που απαγορεύει την ανάκληση δηλώσεων που υποβλήθηκαν εφόσον με αυτές αυξάνεται η φορολογητέα αξία καταγγέλλει με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.
 
Το πρόβλημα, το οποίο έχει αναδειχθεί και σε παλαιότερο δημοσίευμα του Capital.gr, έχει προκαλέσει μπλακ άουτ ακόμη και σε μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς πολλοί φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον παραλογισμό να μην μπορούν να διορθώσουν ούτε προφανή λάθη στις δηλώσεις ακινήτων Ε9.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 483

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

t52

 

diafimistiko-somateio

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon