Εγγραφείτε
Επιστροφή φόρου για έναν στους οκτώ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 12:22
Μόλις ένας στους οκτώ φορολογούμενους δικαιούται, με βάση και την τελευταία εκκαθάριση της ΑΑΔΕ, επιστροφή φόρου, ενώ ένας στους δύο έχει λάβει μηδενικό εκκαθαριστικό. Από την άλλη πλευρά βέβαια, «βαριά» είναι τα εκκαθαριστικά που έχουν λάβει περίπου 2 εκατ. φορολογούμενοι, αφού καλούνται να πληρώσουν συνολικά περισσότερα από 2 δισ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 1.047,5 ευρώ. Ποσό το οποίο όσο πλησιάζουμε προς τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και των φετινών φορολογικών δηλώσεων, στις 26 Ιουλίου, αναμένεται να ανέβει σημαντικά καθώς οι εισπράξεις από τη συγκεκριμένη «πηγή» του προϋπολογισμού αναμένονται αυξημένες κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
 
Με βάση την τελευταία εκκαθάριση της ΑΑΔΕ, έχουν ήδη υποβληθεί 5.046.036 φορολογικές δηλώσεις, επί συνόλου περίπου 6,3 εκατ., ενώ το «κέρδος» του ΥΠΟΙΚ μέχρι σήμερα είναι 1,8 δισ. ευρώ.
Περισσότερα...
 
“Βαριές” οι πιστωτικές για τα ελληνικά πορτοφόλια PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 14 Ιούλιος 2018 16:03
“Κουμπωμένοι” απέναντι στη χρήση πιστωτικών καρτών εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”. Το δυσθεώρητο κόστος τους, με τα επιτόκια να “αγγίζουν” ακόμη και το 20%, σε συνδυασμό με το… κοκκίνισμα των προηγούμενων ετών, που είχαν ως συνέπεια την εκτόξευση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο καταναλωτικό χαρτοφυλάκιο σε επίπεδα άνω του 57%, αναγκάζει τους κατόχους τους να “φιλτράρουν” περισσότερο τις συναλλαγές.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), την περίοδο 2014 – 2017 η εξάπλωση των πιστωτικών καρτών ήταν πολύ πιο ήπια σε σύγκριση με αυτή των χρεωστικών, σημειώνοντας σωρευτική άνοδο κατά 83% σε αριθμό συναλλαγών και κατά 38% σε αξία. Στον αντίποδα, οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες δεκατριπλασιάστηκαν σε αριθμό και εννεαπλασιάστηκαν σε αξία, σημειώνοντας ρυθμούς εξάπλωσης σε μία τετραετία, οι οποίοι, με βάση το ΙΟΒΕ, είναι εντυπωσιακοί σε διεθνές επίπεδο.
Περισσότερα...
 
Θεσσαλονίκη: «Μαλθακή» η πρώτη εβδομάδα θερινών εκπτώσεων PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 14 Ιούλιος 2018 16:00
«Μαλθακή», παρά τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, που στην ένδυση και την υπόδηση φτάνουν κατά μέσο όρο στο 40%- 50%, χαρακτηρίζει την πρώτη εβδομάδα της περιόδου των θερινών εκπτώσεων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. '
 
Οπως επισημαίνει, παρότι οι έμποροι είχαν θετικές προσδοκίες για τη φετινή εκπτωτική σεζόν του καλοκαιριού, προσμένοντας ευνοϊκό αντίκτυπο από τις ευνοϊκές δηλώσεις και στατιστικές για την ανάπτυξη της οικονομίας και το λιανεμπόριο, ωστόσο η πράξη διέψευσε τις ελπίδες τους.
Περισσότερα...
 
Αναβάλλουν και πάλι κατά 6 μήνες την καταβολή των νέων συντάξεων PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 14 Ιούλιος 2018 15:58
Εξάμηνη παράταση στην καταβολή των νέων συντάξεων και εφάπαξ αποφάσισε η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που η διατείνεται ότι επιδιώκει την αναστολή της περικοπής των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων το 2019.
 
Συγκεκριμένα, αντί για τέλος του περασμένου Ιουνίου, η κυβέρνηση θα εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών εκκρεμών αιτήσεων έως τέλος Δεκεμβρίου.
 
Η καθυστέρηση στην εξόφληση των υποχρεώσεών της προς τους νέους συνταξιούχους τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο το διαφαινόμενο υπερπλεόνασμα στα Ταμεία (και συνολικά στον Προϋπολογισμό).
Περισσότερα...
 
Επισπεύδονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές - Διπλές κάλπες τον Μάιο ή ...τριπλές; PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 11:22
Με μια -όχι και τόσο αιφνιδιαστική τροπολογία- βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "έστρωσαν" το χαλί στον Πάνο Σκουρλέτη να επισπεύσει την ημερομηνία των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, περίπου... ένα εξάμηνο προ της μέχρι σήμερα γνωστής πρόθεσης του ΥΠΕΣ για στήσιμο καλπών στις 13 Οκτωβρίου του 2019. 
 
Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή, ζητείται κατ εξαίρεση, οι επόμενες Δημοτικές - Περιφερειακές εκλογές να πραγματοποιηθούν με τον υφιστάμενο νόμο, δηλαδή την αμέσως προηγούμενη Κυριακή από την διενέργεια των ευρωεκλογών. ( Στις 19 Μαΐου 2019)
 
Πληροφορίες από κομματικές πηγές, αναφέρουν ότι πρόκειται για πρωτοβουλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών και τον Πάνο Σκουρλέτη και σε καμία περίπτωση δεν απηχεί... προσωπικές απόψεις των βουλευτών που την υπογράφουν. 
 
Όπερ σημαίνει ότι θα γίνει δεκτή κατά πάσα βεβαιότητα από το ΥΠΕΣ, αλλάζοντας άρδην και τελευταία στιγμή τα μέχρι σήμερα δεδομένα περί τοπικών καλπών το Φθινόπωρο. 
 
Ίδιες πηγές, επικαλούνται το θέμα Συνταγματικότητας που είχε θέσει εξαρχής η Ν.Δ για την διεξαγωγή τους το επόμενο Φθινόπωρο. 
Περισσότερα...
 
Αυτό είναι το σχέδιο της ΑΑΔΕ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 11:14
Στην εισαγωγική ομιλία του στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τους ελέγχους που διενήργησαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης.
 
Εκτός αυτών των στοιχείων όμως ο Κος Πιτσιλής αναφέρθηκε και Στις μελλοντικές δράσεις που σχεδιάζει η ΑΑΔΕ με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 532

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

1h-mik

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon