Εγγραφείτε
Πώς θα δηλωθούν στην Εφορία τα ενοίκια ακινήτων PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 10 Μάρτιος 2018 02:10
Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρούν κάθε χρόνο στην ενοικίαση των ακινήτων τους. Στο πλαίσιο των μισθώσεων ακινήτων, υπάρχει μια υποχρέωση πολύ κρίσιμη, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να είναι φορολογικά νόμιμοι. Είναι η υποχρέωση δήλωσης των στοιχείων των μισθώσεων στο Τaxisnet, και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr. Με τη δήλωση γνωστοποιούνται στην Εφορία στοιχεία όπως το ακίνητο, το ύψος της μίσθωσης, ο μισθωτής και η ενεργειακή κλάση του. Ακολουθούν οι κυριότερες ερωτήσεις και οι αντίστοιχες απαντήσεις για τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων ακινήτων.
 
Καταργήθηκε η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης; 
 
Σε καμία περίπτωση. Η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας υποβάλλεται αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους και, για τον λόγο αυτό, γίνονται δεκτές τόσο έγγραφες όσο και προφορικές συμφωνίες. Η δήλωση αυτή δεν καθορίζει τις σχέσεις των συμβαλλόμενων μερών (εκμισθωτή και μισθωτή). Οι σχέσεις αυτές ρυθμίζονται και προστατεύονται από τον Αστικό Κώδικα.
 
Πότε υπάρχει υποχρέωση υποβολής; 
Περισσότερα...
 
Τι αλλάζει με τις ξεχωριστές δηλώσεις συζύγων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 21:06
Μια μεγάλη ανατροπή στη σχέση των ζευγαριών και γενικών των φορολογούμενων με την εφορία θα επιφέρει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαίωσε φορολογούμενο ο οποίος αξίωσε να υποβάλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση από τη σύζυγό του. Σύμφωνα με έμπειρους φοροτεχνικούς η απόφαση ανοίγει το δρόμο σε όλους τους φορολογούμενους προκειμένου να επιλέξουν αν τους συμφέρει να υποβάλλουν κοινή ή ξεχωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.
 
Σύμφωνα με όσα ορίζει η φορολογική νομοθεσία οι έγγαμοι και όσοι υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης οφείλουν να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση. Η υποβολή ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης επιτρέπεται στις περιπτώσεις που οι σύζυγοι βρίσκονται σε διάσταση ή όταν ο ένας σύζυγος έχει διαφορετική φορολογική κατοικία από τον άλλο σύζυγο.
 
Η υποβολή ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης από όλους θα επιφέρει τις ακόλουθες αλλαγές:
Περισσότερα...
 
Με το σύστημα X-RAY εξοπλίστηκε το τελωνείο του Προμαχώνα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 16:54
Με ένα νέο "όπλο" κατά της πάταξης του λαθρεμπορίου, των ναρκωτικών και των όπλων εξοπλίστηκε το τελωνείο του Προμαχώνα, στο νομό Σερρών. Πρόκειται για το αυτοκινούμενο σύστημα X-RAY, που μπορεί να "διαβάζει" με μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια το περιεχόμενο ενός φορτηγού αυτοκινήτου ή ενός κοντέινερ και να εντοπίζει το παράνομο φορτίο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Μακεδονίας, Θεοδόσης Κρέτσης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ? ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" υποστήριξε πως το συγκεκριμένο εργαλείο, το οποίο αποκτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών.
Περισσότερα...
 
Ποιες επιχειρήσεις πρέπει να εγκαταστήσουν POS έως 11 Μαρτίου PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 16:23
Έως τις 11 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι επαγγελματίες κι επιχειρήσεις 58 νέων κλάδων για να εγκαταστήσουν τα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών POS στα καταστήματα ή τα γραφεία τους.
Για όσους δεν συμμορφωθούν προβλέπεται πρόστιμο 1.500 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσον πληρωθεί εντός 30 ημερών από την επιβολή του.
 
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ενημερώνει τον εμπορικό κόσμο για τις κατηγορίες επιχειρήσεων που εντάσσονται στους επιπλέον 58 κλάδους που υποχρεούνται από τις 11 Μαρτίου 2018 να αποδέχονται πληρωμές μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών με τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών (POS), σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 133473/2017, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11 Δεκεμβρίου 2017.
Περισσότερα...
 
Ταμβακάκης: Υπάρχουν «κρυμμένοι θησαυροί» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 03 Μάρτιος 2018 02:23
Το timing είναι τέλειο γιατί οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές, εκτίμησε ο Απόστολος Ταμβακάκης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EOS Capital Partners. Εκτίμησε ότι η χώρα μπαίνει σε κανονικότητα και η επόμενη επταετία-οκταετία δεν θα είναι όπως η προηγούμενη.
 
Το fund που διαχειρίζεται έχει στόχο να επενδύσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
 
Οι επενδύσεις κατά 50% θα γίνουν στο χώρο των τροφίμων και τα υπόλοιπα σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Στο επίκεντρο είναι εταιρείες που έχουν EBITDA άνω των 3 εκατ. ευρώ και προοπτικές ανάπτυξης. Ωστόσο μέσω αυτών θα μπορούσαν να γίνουν επενδύσεις και σε άλλες εταιρείες.
Περισσότερα...
 
Σεντένο: Πράσινο φως για τη δόση από το EWG, μετά τις 15 Μαρτίου η εκταμίευση PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 03 Μάρτιος 2018 02:14
Με δήλωση του Προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για θετική εισήγηση της Κομισιόν για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης, ενώ παράλληλα διασαφηνίστηκε ότι το σημερινό EuroWorking Group ενέκρινε τη δόση.
 
Πλέον, ξεκινά μία διαδικασία η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε εκταμίευση  της δόσης των 5,7  δισ. ευρώ το δεύτερο 15θήμερο του Μαρτίου (σ.σ. ακόμη 1 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα από την 1η Απριλίου με ορόσημα τους πλειστηριασμούς και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές).
 
Ανάλογη επιβεβαίωση της έγκρισης από το EWG της δόσης έρχεται και από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εκπροσωπεί στις Βρυξέλλες ο κ. Γ. Χουλιαράκης. Η σημερινή σύνοδος δεν έχει μόνο στο επίκεντρο την "ουρά" της 3ης αξιολόγησης (σ.σ. η έγκριση εκκρεμεί από τον Ιανουάριο) αλλά και το χρέος, καθώς και την αποτίμηση των πρόσφατων 4ήμερων επαφών στην Αθήνα. 
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 509

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

57-sm

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon