Εγγραφείτε
Έρχεται μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων από την εφορία PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 03 Νοέμβριος 2017 14:11
Ανεβάζει στροφές η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και ετοιμάζεται για την τελική επίθεση στους οφειλές με πώληση ακινήτων στην εμπορική αξία. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι θα εισπραχθούν τα 46,85 δισ. ευρώ φορολογικών εσόδων που έχει "χρεώσει" το υπουργείο Οικονομικών στην ΑΑΔΕ στο πλαίσιο του φετινού προϋπολογισμού.
 
Αν ανατρέξει κάποιος στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα στο τμήμα που αφορά στους πλειστηριασμούς που επισπεύδει για ληξιπρόθεσμες οφειλές φορολογούμενων προς το δημόσιο θα διαπιστώσει ότι αυτή τη στιγμή έχει ανακοινωθεί η αναγκαστική εκποίηση δώδεκα ακινήτων. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες οι πλειστηριασμοί ήταν λιγότεροι από πέντε και πολύ σύντομα θα είναι δεκάδες.
Περισσότερα...
 
Ποιοι θα πληρώσουν διπλές εισφορές επικούρησης το 2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017 09:06
Χωρίς εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα ειδοποιητήρια Νοεμβρίου που θα εκδώσει ο ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς, με αποτέλεσμα μια σημαντική επιβάρυνση, να μεταφερθεί για το 2018.
 
Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στα ειδοποιητήρια Νοεμβρίου που αναμένεται να αναρτήσει ο ΕΦΚΑ μέσα στο πρώτο 15ήμερο του μήνα, θα υπάρχουν μόνο οι εισφορές Οκτωβρίου για κύρια ασφάλιση και υγεία.
 
Οι εισφορές 7% για επικούρηση και 4% για εφάπαξ, σε όσους προβλέπεται, δεν θα εισπραχθούν ούτε αυτόν τον μήνα, με αποτέλεσμα οι περίπου 200.000 μη μισθωτοί που ασφαλίζονται παράλληλα με τον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ, να καταβάλλουν σχεδόν για το σύνολο του 2018, διπλές εισφορές για την επικούρηση ή και τις παροχές εφάπαξ. Οι συγκεκριμένοι, θα έπρεπε από την αρχή του 2017, παράλληλα με τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ για την κύρια ασφάλιση να καταβάλλουν και εισφορές υπέρ ΕΤΕΑΕΠ για επικούρηση ή και εφάπαξ. Πρόκειται για εισφορές που εισπράττει ο ΕΦΚΑ και τις αποδίδει στη συνέχεια στο ΕΤΕΑΕΠ.
Περισσότερα...
 
Έλεγχοι σε φορολογούμενους με πολλά ακίνητα και μικρό εισόδημα PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017 09:05
Να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις δυνατότητες που της δίνει η νέα τεχνολογία επιχειρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα φορολογικά έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και να κάνει τη ζωή πιο δύσκολη σε όσους αποκρύπτουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, προχωρά σε μια σύγκριση που, όπως υποστηρίζουν υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί να αποτελέσει μια πολύ σημαντική αφετηρία για ελέγχους.
 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, η ΑΑΔΕ θα δημιουργήσει μια ηλεκτρονική εφαρμογή στο νέο taxis η οποία θα συσχετίσει την αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούμενου και του ετήσιου εισοδήματος που δηλώνει στη φορολογική του δήλωση. Η σύγκριση θα γίνει σε ένα βάθος χρόνου και σίγουρα έως το χρονικό όριο της παραγραφής, δηλαδή τουλάχιστον για την τελευταία δεκαετία.
Περισσότερα...
 
Βγήκε... τζακ ποτ στη φορο-λοταρία PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Νοέμβριος 2017 15:03
Όσοι φορολογούμενοι πλήρωσαν με πλαστικό χρήμα τον Σεπτέμβρη και έχουν προσδοκίες ότι μπορεί να κερδίσουν το ακατάσχετο και αφορολόγητο χιλιάρικο της λοταρίας αποδείξεων θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα.
 
Η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι έτοιμη, αλλά όπως μεταφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι τράπεζες δεν έχουν στείλει ακόμα τα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές του Σεπτεμβρίου. Υποστηρίζουν ότι χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν σε πληρωμές μέσω ηλεκτρονικών μέσων, για να μη γίνουν λάθη.
 
«Εμείς, από την ώρα που θα έρθουν τα στοιχεία, είμαστε σε θέση να κάνουμε την πρώτη κλήρωση μετά από τρεις ημέρες» αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας την προσδοκία τα στοιχεία να αποσταλούν εντός του προσεχούς δεκαημέρου.
Περισσότερα...
 
Έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ τέλος, μέρισμα για "κουμπαρά" διαθεσίμων θέλουν οι θεσμοί PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Νοέμβριος 2017 14:20
Έναν ακόμη "αποδέκτη" του υπερπλεονάσματος του 2017, την δημιουργία ενός "μαξιλαριού" διαθεσίμων προτείνουν οι θεσμοί στις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος του "κουμπαρά" αυτού, είναι να ενισχυθεί ο δρόμος εξόδου από τα μνημόνια (σ.σ. μαζί με τα επόμενα πακέτα δόσεων). Ωστόσο μία τέτοια κίνηση συνεπάγεται λιγότερο "χρήμα" στην αγορά αλλά και μικρότερες ανάγκες εκταμίευσης από το υπόλοιπο του δανείου του ESM, εξηγούν αρμόδια στελέχη...
 
Πέρα από το "μαξιλάρι" διαθεσίμων, στο σκέλος του που θα διατεθεί στην οικονομία, το μέρισμα σχεδιάζεται προς το παρόν να περιλαμβάνει δύο παρεμβάσεις:
 
· Δαπάνες για ταχύτερη εξόφληση οφειλών του κράτους προς ιδιώτες (πέραν των 800 εκατ ευρώ της υποδόσης που έφτασαν χθες στην Αθήνα και πρέπει να διατεθούν μαζί με επιπλέον 400 εκατ. ευρώ κρατικού χρήματος έως το τέλος Ιανουαρίου) αλλά και
Περισσότερα...
 
Ποια «κόκκινα» στεγαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο των τραπεζών PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017 16:35
Τα στεγαστικά δάνεια, τα οποία χορηγήθηκαν την τριετία 2005-2007 με 100% τραπεζική χρηματοδότηση, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των διοικήσεων των τραπεζών, καθώς εκτιμάται ότι το 20%-25% (σ.σ. τουλάχιστον) εξ αυτών δεν εξυπηρετείται, ενώ τα ακίνητα που έχουν ως εγγύηση δεν επαρκούν, αφενός λόγω του υψηλού ποσοστού χρηματοδότησης, αφετέρου, εξαιτίας της σημαντικής πτώσης των τιμών.
 
Συνολικά τα έτη 2005-2007 χορηγήθηκαν 30 δισ. ευρώ στεγαστικά δάνεια (σ.σ. 10 δισ. το 2005, 8,8 δισ. το 2006 και 11,6 δισ. το 2007) και με βάση τις εκτιμήσεις των τραπεζών τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ βρίσκονται στην περιοχή του «βαθύ κόκκινου», ποσό που ανεβαίνει αν συμπεριληφθούν όσα παρουσιάζουν καθυστέρηση κάποιων μηνών. Ο λογαριασμός γίνεται υψηλότερος, αν υπολογισθούν και εκείνα που έχουν ρυθμισθεί και «αρρωσταίνουν» εκ νέου.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, η συγκεκριμένη δεξαμενή στεγαστικών δανείων παρουσιάζει σημαντική απορρύθμιση και αφορά δανειολήπτες όλων των κατηγοριών ως προς την οικονομική τους κατάσταση.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 483

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

t52

 

diafimistiko-somateio

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon