Εγγραφείτε
Δηλώσεις: Πώς μπορεί να χάσουν επιδόματα και φοροαπαλλαγές υπόχρεοι με ενήλικα παιδιά PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2018 13:05
Διατάξεις-παγίδες που έχουν ως συνέπεια χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι φορολογούμενοι να χάνουν δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων και απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. ή να εισπράττουν από τον ΟΠΕΚΑ επιδόματα στήριξης τέκνων μειωμένα κατά 40% σε σύγκριση με αυτά που δικαιούνται στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ο ισχύων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
 
Από τις διατάξεις αυτές του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) προκύπτει ότι σε κάθε περίπτωση οικογένειας με εξαρτώμενο άγαμο τέκνο άνω των 18 ετών (ενήλικο άγαμο τέκνο που συνοικεί με τους γονείς του ή είναι φοιτητής και έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ), το τέκνο αυτό, αν κατά το προηγούμενο έτος είχε στο όνομά του έστω και 0,01 ευρώ εισόδημα από τόκους καταθέσεων ή από οποιανδήποτε άλλη πηγή, υποχρεούται κατά το τρέχον έτος να υποβάλει δική του δήλωση φορολογίας εισοδήματος. 
Στη δήλωση αυτή οφείλει να αναγράψει το ποσό του εισοδήματός του, όποιο κι αν είναι αυτό, ακόμη δηλαδή κι αν είναι της τάξεως των 0,01 ευρώ και αφορά τόκους καταθέσεων. 
Περισσότερα...
 
Νέοι πονοκέφαλοι για τη ρευστότητα στις τράπεζες PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2018 12:58
Ανησυχία έχει προκαλέσει στις διοικήσεις των τραπεζών η δια νόμου απόφαση να μεταφερθούν άμεσα τα ρευστά διαθέσιμα, ύψους 7 δισ. ευρώ, των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Τραπεζικές πηγές τονίζουν στο Euro2day.gr ότι η απόφαση αυτή ήρθε την πλέον ακατάλληλη στιγμή καθώς ουσιαστικά «μηδενίζει» ό,τι έχει προστεθεί τον τελευταίο χρόνο στη δεξαμενή των καταθέσεων, σε μία περίοδο που οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητάς τους.
Περισσότερα...
 
Οι δύο όψεις του μεσοπρόθεσμου για συντάξεις και απασχόληση PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 13:09
Δύο όψεις, η μία με τις ήδη ψηφισμένες από το 2017 περικοπές στις συντάξεις και αυξήσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και η άλλη με στοχευμένες αυξήσεις στις πρωτογενείς δαπάνες για τη μείωση της ανεργίας και την καταπολέμηση της φτώχειας, παρουσιάζει το «κοινωνικό πακέτο» του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την περίοδο 2018-2022. Έτσι, οι δαπάνες για τις συντάξεις θα μειωθούν κατά 2,9 δισ. ευρώ και οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές θα αυξηθούν 1,9 δισ. ευρώ.
 
Αναλυτικά και καθώς πλέον η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του νόμου Κατρούγκαλου έχει προεξοφληθεί, η περικοπή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επανυπολογισμού και της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς έως και κατά 18% του συνόλου της παροχής είναι αυτή που «εξοικονομεί» την πλειοψηφία από τα 2,9 δισ. ευρώ.
Περισσότερα...
 
Η κρυφή αριθμητική του νέου ΕΝΦΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 12:53
Σε αριθμητικές πράξεις έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών που έχει επιφορτιστεί με το ζήτημα της επικαιροποίησης των αντικειμενικών αξιών και των επακόλουθων αλλαγών που πρέπει να γίνουν στον ΕΝΦΙΑ.
 
Η επίλυση της αριθμητικής εξίσωσης είναι εξαιρετικά δύσκολη για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Όχι επειδή δεν είναι καλή στα μαθηματικά αλλά επειδή στην όλη εξίσωση περιπλέκονται πολιτικά, επικοινωνιακά και εκλογικά ζητήματα.
 
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ευθυγράμμιση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές αξίες φέρνει μεγάλες ανακατατάξεις στη φορολογία ακινήτων που δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η γενικευμένη αίσθηση που υπήρχε αρχικά στην αγορά και στους φορολογούμενους, ήταν πως κατά κανόνα έρχονται μειώσεις στις αντικειμενικές.
Περισσότερα...
 
Συμφωνία Ελλάδας- πΓΔΜ υπό το όνομα "Severna Makedonja" (Βόρεια Μακεδονία) PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 00:56
Επίτευξη συμφωνίας με τα Σκόπια με σύνθετη ονομασία έναντι όλων και υπό την ονομασία "Severna Makedonja" ( Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας) ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, "η αλλαγή του ονόματος θα υλοποιηθεί τόσο σε ότι αφορά τις διεθνείς και διμερείς τους σχέσεις όσο όμως και στο εσωτερικό", δηλαδή το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes - έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι γείτονές μας ανέλαβαν την υποχρέωση να αναθεωρήσουν σχετικά το Σύνταγμα τους.
Περισσότερα...
 
British American Tobacco: Νέες, καινοτόμες επενδύσεις στην Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 00:54
«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στρατηγική αγορά για την British American Tobacco, παρά το γεμάτο προκλήσεις οικονομικό περιβάλλον» επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χουάν Χοσέ Μάρκο, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της British American Tobacco Hellas, σύμφωνα με το euractiv.gr.
 
Όπως αναφέρει, «χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της δέσμευσης ήταν η απόφαση επιλογής της Ελλάδας από την British American Tobacco για την δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου με πολλαπλά θετικά οφέλη για την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και την ελληνική οικονομία γενικότερα».
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 521

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

1

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon