Εγγραφείτε
Κρυφά SOS για τις πληρωμές των φόρων PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018 12:22
Με την επέλαση της εφορίας στα εισοδήματα των φορολογούμενων να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πολλοί διαπιστώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ομολογουμένως πολλές και μεγάλες φορολογικές τους υποχρεώσεις.
 
Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του επόμενου έτους θα πρέπει να πληρωθούν φόροι και τέλη άνω των 4,5 δισ. ευρώ καθώς κάθε μήνα λήγουν σημαντικοί φορολογικοί λογαριασμοί.
 
Ας τους δούμε αναλυτικά:
 
- μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ
Περισσότερα...
 
Επιστροφή των αφορολόγητων αποθεματικών PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018 12:21
Ποσά φόρων εισοδήματος ύψους εκατοντάδων χιλιάδων έως και εκατομμυρίων ευρώ προσαυξημένα με τόκους υπολογισμένους ακόμη και σε βάθος δεκαπενταετίας καλούνται να επιστρέψουν στο Δημόσιο χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες, κάνοντας χρήση του ν. 3220 που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2004, σχημάτισαν αφορολόγητα αποθεματικά επενδύσεων επί των καθαρών κερδών που είχαν δηλώσει για τις χρήσεις 2003 και 2004.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε το 2008 ότι τα ποσά των φόρων που γλίτωσαν οι επιχειρήσεις αυτές, σχηματίζοντας αφορολόγητα αποθεματικά επενδύσεων, αποτελούν «κρατικές ενισχύσεις» που δεν συμβιβάζονται με τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς και ως εκ τούτου είναι «παράνομες» και θα πρέπει να ανακτηθούν από το Ελληνικό Δημόσιο. Η Κομισιόν θεώρησε, στη συνέχεια, ότι η χώρα μας δεν συμμορφώθηκε πλήρως με την απόφασή της αυτή και προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο, με απόφαση που εξέδωσε την 1η Μαρτίου 2012, απεδέχθη τη θέση της Κομισιόν. Έκρινε, δηλαδή, ότι η Ελλάδα όντως δεν συμμορφώθηκε πλήρως με την υποχρέωσή της να προχωρήσει στην ανάκτηση όλων των «παράνομων κρατικών ενισχύσεων».
Περισσότερα...
 
Τηλεφωνία: Ποια τέλη καταργούνται και πότε σε σταθερή-κινητή PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018 11:25
Δεν καταργείται το τέλος αποσύνδεσης λόγω διακοπής ή καταγγελίας σύμβασης σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας ορισμένου χρόνου, δηλαδή αν ο καταναλωτής διακόψει ένα μονοετές ή διετές συμβόλαιο πριν αυτό λήξει. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που φέρνει ο Γενικός Κανονισμός Αδειών, αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που η σύμβαση έχει λήξει, ενώ σε κάθε περίπτωση ήταν πολύ χαμηλότερο από την επιβάρυνση που είχαν οι καταναλωτές λόγω της επιδότησης συσκευής ή παγίου που είχαν λάβει. Τα περισσότερα συμβόλαια είναι είτε με επιδότηση παγίου, είτε με επιδότηση συσκευής και αν ο καταναλωτής τα διακόψει πρόωρα, θα επιβαρυνθεί με την αναπόσβεστη αξία της προσφοράς.
 
Δεν θα καταβάλλεται, επίσης, τέλος διακοπής και στην περίπτωση που ένας καταναλωτής θέλει να καταργήσει έναν αριθμό καρτοκινητής τηλεφωνίας (χωρίς συμβόλαιο δηλαδή) καθώς μέχρι σήμερα οι εταιρείες χρέωναν ένα ποσό. Οι καταναλωτές δεν θα επιβαρύνονται, επίσης, με το τέλος αποσύνδεσης, αν μεταφέρουν τον αριθμό καρτοκινητής σε άλλο πάροχο. Καταργείται και το τέλος ανανέωσης με το οποίο χρέωναν κάποιες εταιρείες τους πελάτες τους που παρέμεναν στην εταιρεία μετά τη λήξη του συμβολαίου, μέσω νέας σύμβασης ορισμένου χρόνου.
Περισσότερα...
 
Νέα έκρηξη 300 εκατ. ευρώ στα κρατικά "φέσια" τον Αύγουστο PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018 02:19
Μία νέα "έκρηξη" κατά  300 εκατ. ευρώ κατεγράφη στα κρατικά "φέσια" τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Αυξήθηκαν στα 3,036 δισ. ευρώ, από 2,730 δισ. ευρώ έναν μήνα πριν. Και τούτο παρά την χρηματοδοτική "ένεση" από τις δόσεις του ESM που έφτασαν στα κρατικά ταμεία.
 
Αιτία είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων που αυξήθηκαν κατά 272 εκατ., αλλά και η αδυναμία του "ευρύτερου" δημοσίου και ειδικά των Νοσοκομείων και των Ασφαλιστικών Ταμείων να πληρώσουν, αλλά και να μην δημιουργήσουν νέες "γενιές" από κρατικές οφειλές.
Περισσότερα...
 
Τι προβλέπει ο νόμος για το αφορολόγητο από το 2020 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2018 12:01
Μείωση των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες από τα επίπεδα των 8.636 - 9.545 ευρώ για τα εισοδήματα των ετών 2018 και 2019 στα επίπεδα των 6.250 - 7.250 ευρώ για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η-1-2020 και εξής προβλέπει αυτή τη στιγμή η ισχύουσα νομοθεσία.
 
 
Συγκεκριμένα, η μείωση του αφορολόγητου για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αναμένεται να προκύψει από τη συνδυασμένη εφαρμογή των ακόλουθων διατάξεων:
 
α) του άρθρου 10 του ν. 4472/2017, με το οποίο προβλέπεται ότι από την 1η-1-2020 η προβλεπόμενη ετήσια έκπτωση φόρου εισοδήματος θα μειωθεί κατά 650 ευρώ, ως εξής:
Περισσότερα...
 
ΠΟΜΙΔΑ: Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την υπερφορολόγηση των ακινήτων PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2018 11:59
Σε αντίθεση με τις συστάσεις που διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η μεταφορά της φορολογικής επιβάρυνσης στην ακίνητη περιουσία των νοικοκυριών δεν συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε στην εκδήλωση με θέμα: «Tax policy and economic growth: Does it really matter?», που διοργάνωσαν την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο, η Διεθνής Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI) και η Ιταλική Ομοσπονδία Ιδιοκτητών (CONFEDILIZIA) με παρουσία ευρωβουλευτών, του προέδρου της UIPI και της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτου Παραδιά αλλά και παραγόντων της κτηματαγοράς από πολλές χώρες.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 541

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

exo 62 mik

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon