Εγγραφείτε
Πάνω από 5.000 αιτήσεις για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 01:42
Η ΗΔΙΚΑ δημοσιοποίησε αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους πολίτες χθες Πέμπτη, πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (www.idika.gr/kot/).
 
Από αυτά προκύπτει ότι μέσα σε μερικές ώρες, ενδιαφέρον εκδήλωσαν σχεδόν 9.000 πολίτες, ενώ ήδη εγκρίθηκε το 91,25% από τις 5.270 αιτήσεις που υποβλήθηκαν.
 
Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι:
Περισσότερα...
 
Έως 28/2 η καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου 2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 01:41
Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ οι εισφορές του Ιανουαρίου 2018 για τους αυταπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.
 
Οι εισφορές αυτές έχουν υπολογισθεί με βάση το 85% του εισοδήματος  του 2016. 
 
Ως εισόδημα (επί των οποίων θα επιβληθούν οι εισφορές)  θεωρείται καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016 (από επαγγελματική δραστηριότητα)  μαζί με τις καταβλητέες εισφορές με βάση το καθαρό εισόδημα του 2016.
 
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.
Περισσότερα...
 
Οδικός χάρτης για εκκαθάριση εισφορών μη μισθωτών PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 21:33
Οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που ανήκουν στα ταμεία τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΑ, τ. ΟΓΑ, οι οποίοι δήλωσαν το 2016 υψηλότερο εισόδημα σε σχέση με το 2015, θα πρέπει να καταβάλουν σε 5 δόσεις τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των καταβληθεισών εισφορών (με βάση το καθαρό εισόδημα του 2015) και των καταβλητέων εισφορών (με βάση το εισόδημα του 2016).
 
Το παραπάνω προβλέπει -μεταξύ άλλων- η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που εκδόθηκε και παρέχει οδηγίες και διευκρινίσεις με χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον τρόπο εκκαθάρισης των εισφορών των μη μισθωτών.
Περισσότερα...
 
Έρχονται αλλαγές στην πληρωμή του φόρου κληρονομιάς PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 21:01
Μέτρα ανάσχεσης του κύματος αποποιήσεων κληρονομιών επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών. Οι αποποιήσεις, ως διέξοδος για πολλούς φορολογούμενους στην εξοντωτική υπερφορολόγηση που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, ξεπέρασαν το 2017 τις 50.000, ενώ από το 2013 και μετά ακολούθησαν σταθερά ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα, το 2013 οι αποποιήσεις ανήλθαν σε 29.199, το 2014 σε 41.388, το 2015 σε 45.628 και το 2016 σε 54.422. 
 
Η αποποίηση κληρονομιάς είναι μια συμβολαιογραφική πράξη στην οποία καταφεύγουν πολλοί φορολογούμενοι προκειμένου, κατά κύριο λόγο, να γλιτώσουν τα βάρη που συνεπάγεται η κατοχή ακινήτων, ειδικά στις περιπτώσεις ακινήτων χαμηλής εμπορικής αξίας και οικονομικής απόδοσης. Για παράδειγμα, υπάρχουν αποποιήσεις που γίνονται από κατοίκους αστικών κέντρων που κληρονομούν αγροτεμάχια χωρίς σημαντική εμπορική αξία. Δεν λείπουν όμως και περιπτώσεις αποποιήσεων αστικών ακινήτων που η κληρονομιά τους συνεπάγεται την πληρωμή μεγάλων ποσών σε σχετικό φόρο, κάτι το οποίο είναι για πολλούς απαγορευτικό. Για παράδειγμα, γίνονται αποποιήσεις κληρονομιών για διαμερίσματα χαμηλής εμπορικής αξίας σε υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπου το ύψος του φόρου κληρονομιάς και του ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει ο κληρονόμος είναι ιδιαίτερα υψηλά σε σχέση με το εισόδημα από την εκμετάλλευση των κληρονομούμενων ακινήτων.
Περισσότερα...
 
Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν φέτος ειδική εισφορά αλληλεγγύης PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 20:58
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης, υπολογιζόμενη με προοδευτική κλίμακα συντελεστών κυμαινόμενων από 2,2% έως και 10%, θα επιβληθεί φέτος με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όσους φορολογούμενους απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2017 συνολικά εισοδήματα -φορολογούμενα και απαλλασσόμενα- μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ. Η εισφορά θα επιβαρύνει και όσους φορολογούμενους δεν είχαν πραγματικά εισοδήματα μεγαλύτερα από 12.000 ευρώ, αλλά με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης θα εμφανιστούν με τεκμαρτά εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, εκτός αν καταφέρουν να καλύψουν την πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που θα έχει προκύψει λόγω των τεκμηρίων. 
 
Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα επιβληθεί και φέτος στο μεγαλύτερο ποσό μεταξύ:
Περισσότερα...
 
Τα φορο-πρόστιμα για αποδείξεις – "πειραγμένες" ταμειακές PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 20:57
Αναλυτική εγκύκλιο με τα πρόστιμα που επιβάλλει η φορολογική διοίκηση σε μια σειρά φορολογικών παραβάσεων, βάσει των αλλαγών που έγιναν στη φορολογική νομοθεσία τα τελευταία δύο χρόνια, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
 
Μεταξύ άλλων προβλέπεται:
 
-στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δεν υπάγονται σε ΦΠΑ (π.χ. γιατροί, ασφαλιστές, φροντιστήρια) και δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία ή εκδίδουν ανακριβή φορολογικά στοιχεία, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ εφόσον τηρούν απλογραφικά βιβλία και 1.000 ευρώ εφόσον τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Σε περίπτωση υποτροπής τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 499

Δελτία Τύπου

Η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η ολοκληρωμένη έκθεση για τη μικρή και οργανωμένη...περισσότερα...
Αγαπητά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του καταστατικού, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ενοικιαστών...περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Επιστολές

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του...περισσότερα...
Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1213-22/09/2015 "Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου" Κάντε...περισσότερα...

Συνελεύσεις

Όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου μας, προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...περισσότερα...
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2310304170/6932424925 www.peripsiloukapnou.gr e-mail: peripterouhos@gmail.com http://peripterathess.blogspot.com Θεσσαλονίκη 31/10/2011     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καλεί το Σώμα σε Γενική...περισσότερα...

To Περιοδικό Μας

ex55a

 

diafimistiko-somateio

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon