Εγγραφείτε
Ιστορία του Σωματείου μας. PDF Εκτύπωση E-mail

Το Σωματείο Περιπτερούχων Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1983 από 65 φιλόδοξους Περιπτερούχους που διατηρούσαν εκείνη την περίοδο στην πόλη της Θεσσαλονίκης μισθωμένο περίπτερο κατά κύριο και σύνηθες επάγγελμα. Σκοπός και στόχος του σωματείου ήταν να συνενώσει τους ενοικιαστές περιπτέρων της πόλης της Θεσσαλονίκης για την ενιαία και συλλογική προστασία και προαγωγή των οικονομικών, επαγγελματικών, ηθικών και κοινωνικών συμφερόντων τους.

Η αδράνεια λίγων ετών του σωματείου είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η φωνή των περιπτερούχων και τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν επί σειρά ετών να παραμείνουν άλυτα. Μέχρι που το 2005 εφτά νέοι φιλόδοξοι περιπτερούχοι, κατάφεραν να ξαναζωντανέψουν το σωματείο. Δυστυχώς η παρέμβαση ορισμένων κακόβουλων εξωτερικών παραγόντων, των οποίων ο σκοπός ήταν να προκαλέσουν αλλεπάλληλα προβλήματα στην προσπάθεια αυτή, είχε σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση μας για άλλη μια φορά.

Ωστόσο το σωματείο παρέμεινε ζωντανό και κατά την περίοδο 2006-2009 κατόρθωσε να κερδίσει σημαντικές μάχες μεταξύ των οποίων είναι οι εξής:

 • Το 2006, η ανάκληση της αρχικής απόφασης του δήμου Θεσσαλονίκης και μετατροπής της από κλείσιμο σε μετατόπιση 18 περιπτέρων, λόγω έργων του μετρό.
 • Θίγεται στα Μ.Μ.Ε. το καυτό θέμα της εγκληματικότητας στα περίπτερα και ψιλικά της Θεσσαλονίκης
 • Τοκαλοκαίρι του 2009, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του σωματείου περιπτερούχων Αθηνών, Ιωάννη Πλακόπουλο, επιτυγχάνεται η πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων στα περιπτέρα.
 • Το 2008 μετά από αρκετά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καίγονται 2 περίπτερα ολοσχερώς και σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο,τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και απλούς πολίτες καταφέρνουν να φτιάξουν από την αρχή τα περίπτερα γεμάτα με εμπόρευμα.
 • Τον Ιανουάριο του 2010, η αγάπη αλλά και ο υπερβολικός ζήλος για επιτυχία, οδήγησαν και πάλι στην κανονική λειτουργία του σωματείου. Οι Γεωργία Αγγούση, Ιωάννης Γεωργιάδης, Βασίλειος Μάνδαλης, Βενιζέλος Μοχωρίδης και Δημήτριος Παπαιωάννου ξεκίνησαν και έπιασαν δουλειά στα καινούργια γραφεία του σωματείου (Περιοχή Χαριλάου) για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και το σωματείο μας καλύτερο και πιο δυνατό πανελληνίως.

   

   thessagora2a

   

  οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

  thesstoday-2018a

   

   

  ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

   

  logo-diaf

   

   

   

   

   

  Επικαιρότητα

  ΑΑΔΕ: Αύξηση 40,8% των εισπράξεων από φόρους μεταβίβασης ακινήτων το επτάμηνο
  Αύξηση κατά 40,8% των εσόδων από τη φορολογία μεταβιβάσε...
  Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι για το χτίσιμο του αφορολόγητου
  Περισσότεροι από 4.000.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι, κατ’ επ...
  Πως θα αποφύγουμε την επόμενη οικονομική κρίση
  H χρηματοοικονομική κρίση του 2008-2009 και η επακόλουθη ύφ...
  Διπλασιάστηκαν οι κατασχέσεις για χρέη στα Ταμεία
  Με ραγδαίους ρυθμούς "τρέχουν" τα ηλεκτρονικά κατασχετ...
  Αβέβαιοι για το επαγγελματικό τους μέλλον οι «ευέλικτοι» εργαζόμενοι
  Η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας, στην κα...

  S5 Box

  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

  firesports

   

   

   

   

  logo tsiakmakis

  cannabis1 

   bonbon