Εγγραφείτε
Προ των πυλών οι νέες λίστες οφειλετών σε εφορίες και ταμεία PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 00:48
Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Οικονομικών για την ανάρτηση των νέων λιστών με τους μεγαλο-οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και των εφοριών. Οι νέες λίστες θα είναι κοινές, δηλαδή θα γίνει άθροιση των ποσών και η λίστα θα αφορά το σύνολο των οφειλών κάθε φορολογούμενου στη φορολογική διοίκηση και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ).
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ΚΕΑΟ έχει ήδη αποστείλει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα στοιχεία για τους μεγαλο-οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και μετά από μια σύντομη επεξεργασία θα συνδυαστούν με τα στοιχεία για τους μεγαλοοφειλέτες της φορολογικής διοίκησης και θα αναρτηθούν στη συνέχεια στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).
Η επικαιροποίηση και ανάρτηση των λιστών είναι ένα από τα δεκάδες προαπαιτούμενα που οφείλει η εκπληρώσει η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
 
Σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία στη λίστα θα περιληφθούν οι φορολογούμενοι και οι ασφαλισμένοι που έχουν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ταμεία και φορολογική διοίκηση άνω των 150.000 ευρώ, περιλαμβανομένων προσαυξήσεων και προστίμων και οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί εγγράφως για την οφειλή τους και δεν ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση.
 
Τα στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα είναι:
 
- για τα φυσικά πρόσωπα ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, βασική οφειλή (Δ.Ο.Υ. / ΤΕΛΩΝΕΙΑ), συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.
 
- για τα νομικά πρόσωπα ο ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή (Δ.Ο.Υ. / ΤΕΛΩΝΕΙΑ), συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.
 
- για τους ανηλίκους οφειλέτες θα αναγράφονται μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα, του ονόματος της μητέρας, η βασική οφειλή (Δ.Ο.Υ. / ΤΕΛΩΝΕΙΑ), τα συνεισπραττόμενα ποσά, το σύνολο οφειλόμενου ποσού, καθώς και η ένδειξη "ανήλικος" στις παρατηρήσεις, μη αναγραφομένου του ΑΦΜ.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέτρο της δημοσιοποίησης των οφειλέτων της φορολογικής διοίκησης έχει εφαρμοστεί από το 2011 με την ανάρτηση των σχετικών λιστών στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση δεν κατάφερε να φέρει να αναμενόμενα αποτελέσματα στην αύξηση της εισπραξιμότητας των οφειλών προς το δημόσιο.
 
Πηγή: capital.gr
 

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon