Εγγραφείτε
Τσακαλώτος: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη στο δημόσιο PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 02:04
Εν μέσω μεγάλης έντασης για διαδικαστικά θέματα, που προμηνύει σφοδρή πολιτική σύγκρουση, εξελίσσεται στη Βουλή η επείγουσα κοινοβουλευτική διαδικασία «συζήτησης» και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.
 
«Όλοι ξέρετε γιατί εισηγείται η κυβέρνηση αυτή τη διαδικασία, τη διαδικασία του επείγοντος. Στις 22 Ιανουαρίου είναι το Eurogroup που θα ολοκληρώσει με επιτυχία, ελπίζω, την τρίτη αξιολόγηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας: «Οι θεσμοί πρέπει το αργότερο Τρίτη να έχουν στα χέρια τους ψηφισμένο το νομοσχέδιο, ώστε να κάνουν την εισήγησή τους ενόψει του Eurogroup.Το θετικό είναι ότι έχουμε τέσσερις ημέρες για μία ολοκληρωμένη συζήτηση».
Ο υπουργός δεν αρνήθηκε ότι κάποιες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο θα μπορούσαν να τύχουν και αυτοτελούς συζήτησης, αλλά επέμεινε ότι η ψήφιση πρέπει να προχωρήσει, λόγω της ανάγκης της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.
 
Επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
Μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι θα έρθει τροπολογία για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
 
Η ρύθμιση δεν εντάχθηκε στο κυρίως σώμα του πολυνομοσχεδίου όπως αναμενόταν αλλά φαίνεται πως δεν αργεί.
 
Οπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, στους πλειστηριασμούς δεν αλλάζει τίποτα και πως ότι γινόταν πριν με φυσικό τρόπο θα γίνεται και τώρα ηλεκτρονικά.
 
Αναφερόμενος γενικά στο πολυνομοσχέδιο είπε ότι «δείχνει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση, υπερισχύουν τα θετικά και πως είναι ένα ακόμη βήμα για τις ανάγκες της κοινωνίας», για να καταλήξει ότι «ακόμη δεν έχετε δει τίποτα».
 
Απαντώντας στον Χρ. Δήμα που επικαλέστηκε έρευνα σύμφωνα με την οποία είμαστε οι πιο δυστυχισμένοι πολίτες στον κόσμο, αναφέρθηκε σε έρευνα του world happiness σύμφωνα με την οποία το 2012 με 2014 ήμασταν στην 102η θέση και το 2014 με 2016 είμαστε στην 87η θέση. Παράλληλα προέτρεψε και σε μια θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων φέρνοντας ως παράδειγμα το φτωχό παιδάκι στην ιστορία του Κ. Ντίκενς που παρά τα προβλήματα του ήταν ευτυχισμένο.
 
Για τις απεργίες
Ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας για το θέμα των απεργιών είπε: «Πέρασε, το προσπαθήσαμε αλλά το χάσαμε. Στο τραπέζι υπήρχε και το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου και των απολύσεων κερδίσαμε σε αυτά τα δύο, χάσαμε στο θέμα των απεργιών. Ο συνδικαλισμός που μας κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία για τόσα χρόνια ήταν ένας απαράδεκτος συνδικαλισμός με τις δικές τους παρεμβάσεις. Δεν μπορώ να πιστέψω πως θεωρείται ότι αυτό το μετρό είναι εμπόδιο στη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει για μια ουσιαστική αλλαγή που χρειάζεται».
 
Πηγή: euro2day.gr
 

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon