Εγγραφείτε
Ταμβακάκης: Υπάρχουν «κρυμμένοι θησαυροί» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 03 Μάρτιος 2018 02:23
Το timing είναι τέλειο γιατί οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές, εκτίμησε ο Απόστολος Ταμβακάκης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EOS Capital Partners. Εκτίμησε ότι η χώρα μπαίνει σε κανονικότητα και η επόμενη επταετία-οκταετία δεν θα είναι όπως η προηγούμενη.
 
Το fund που διαχειρίζεται έχει στόχο να επενδύσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
 
Οι επενδύσεις κατά 50% θα γίνουν στο χώρο των τροφίμων και τα υπόλοιπα σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Στο επίκεντρο είναι εταιρείες που έχουν EBITDA άνω των 3 εκατ. ευρώ και προοπτικές ανάπτυξης. Ωστόσο μέσω αυτών θα μπορούσαν να γίνουν επενδύσεις και σε άλλες εταιρείες.
 
Εκτίμησε ότι η εικόνα στις επιχειρήσεις θα αλλάξει δραματικά και με βίαιο τρόπο καθώς οι τράπεζες θα πρέπει να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια που έχουν. Αυτό αναγκάζει να αναζητηθούν «λευκοί ιππότες» που θα βάλουν κεφάλαια ώστε εν συνεχεία να γίνουν διαγραφές δανείων και οι τράπεζες να ανακτήσουν μέρος των συνολικών χορηγήσεων τους.
 
Σημείωσε ότι ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας έχει μεγάλη αδυναμία να αποδεχτεί ότι μπορεί να χάσει την εταιρεία του. Καταλαβαίνει όμως την περίοδο που περνάμε και καταλαβαίνει όταν έχεις να προτείνεις κάτι που προσθέτει αξία.
 
Εκανε λόγο για περίπου 400 εταιρείες που προέκυψαν από το «σκανάρισμα» που έγινε και οι οποίες είχαν εν μέσω κρίσης αύξηση 15% στον τζίρο και ακόμα μεγαλύτερη άνοδο σε επίπεδο EBITDA.
 
Πηγή: euro2day.gr
 

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon