Εγγραφείτε
Βαρύτερη ποινή σε εφοριακό που μοίραζε... φορολογικές ενημερότητες PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 00:24
Την επιβολή αυστηρότερης πειθαρχικής ποινής σε εφοριακό που χορηγούσε αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας σε πολίτες οι οποίοι χρωστούσαν στην Εφορία ζητεί με αίτησή της προς το ΣτΕ η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
 
Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε σε εφοριακό υπάλληλο την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών για παράβαση καθήκοντος, καθώς τη διετία 2011-2012 προέβη στην έκδοση τουλάχιστον 122 αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας σε φορολογούμενους, ακόμη και από άλλες Δ.Ο.Υ. εκτός από αυτήν που υπηρετούσε, χωρίς να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους.
 
Η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την αυστηροποίηση της ποινής και συγκεκριμένα να επιβληθεί σε βάρος του εφοριακού η πειθαρχική ποινή «της οριστικής παύσης ή οιαδήποτε ποινή κρίνει το ίδιο ως προσήκουσα». Όπως επισημαίνει στην αίτησή της η κ. Παπασπύρου η πειθαρχική ποινή που του έχει επιβληθεί είναι δυσανάλογα επιεικής σε σχέση με τις πράξεις του, δεδομένου οτι υπήρξε και οικονομική βλάβη στο κράτος λόγω της αποστέρησης εσόδων, ενώ δεν συντρέχει και κανένα ελαφρυντικό στοιχείο στο πρόσωπο του εφοριακού.
 
Σε ποινικό επίπεδο ο εφοριακός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.
 
Πηγή: euro2day.gr
 

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon