Εγγραφείτε
Νέοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 14:42
Δεύτερος γύρος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αύριο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για χρέη προς τις εφορίες και με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, καθώς το εν λόγω μέτρο επιβάλλεται πρωτίστως σε μεγαλοοφειλέτες. 
 
Επισημαίνεται ότι και οι συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί αφορούν μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και, συγκεκριμένα, ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών που φτάνουν μέχρι και τα 15,4 εκατ. ευρώ.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα των εν λόγω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών περιλαμβάνει καταστήματα, αλλά και βιομηχανικό κτήριο, ενώ δεν περιλαμβάνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μικροοφειλετών.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναθέτουν σε ιδιώτες εκτιμητές τον προσδιορισμό των εμπορικών αξιών των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται, ενώ στόχος είναι όπως η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και γι’ αυτό προβλέπεται άμεση επικοινωνία μεταξύ των διευθυντών των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών και των ιδιωτών εκτιμητών, που προβλέπουν διορισμούς εκτιμητών και αποστολή εκθέσεων εκτίμησης εμπορικών αξιών μέσω e-mail.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο θα διενεργηθούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα εξής ακίνητα:
 
1) Κατάστημα 143 τ.μ. και οικόπεδο 798 τ.μ. στην οδό Πεντέλης στο Χαλάνδρι, με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 280.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης των ακινήτων είναι επιχειρηματίας και έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 577.800,03 ευρώ. Αρμόδια υπηρεσία είναι το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.)
 
2) Κατάστημα 185,44 τ.μ. και αποθήκη 216,44 τ.μ. που βρίσκεται στον Πειραιά στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι το ποσό των 121.000 ευρώ. Οι οφειλέτες είναι επιχειρηματίες, υπάγονται στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ) και οφείλουν στο Δημόσιο ποσό ύψους 15.400.607,26 ευρώ.
 
3) Βιομηχανικό κτήριο σε αγροτεμάχιο που βρίσκεται στον Αυλώνα εφαπτόμενο με την Εθνική Οδό. Το αγροτεμάχιο έχει έκταση 24.753,28 τ.μ. και το βιομηχανικό κτήριο 5.094,60 τ.μ. Η τιμή 1ης προσφοράς ορίστηκε στο ποσό των 982.000 ευρώ. Οφειλέτης είναι Ανώνυμη Εταιρεία και υπάγεται στο Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. Το ποσό της ληξιπρόθεσμης και αρρύθμιστης οφειλής της εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των 7.590.880,61 ευρώ.    
 
Πηγή: Ναυτεμπορική
 

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon