Εγγραφείτε
Τα δύο SOS της νέας ρύθμισης για οφειλές σε εφορίες - Ταμεία PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2018 14:32
Δύο μεγάλους περιορισμούς θα έχει η νέα ρύθμιση για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές που ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι περιορισμοί αυτοί αφορούν τη χρονική προέλευση των οφειλών που θα μπορούν να ρυθμιστούν, δηλαδή το ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ "νέων" και "παλαιών" φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν προκειμένου να μπει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία αλλά και να γίνει μια νέα αρχή στη σχέση φορολογούμενων και ασφαλισμένων με τα Δημόσια Ταμεία είναι οι εξής:
-στις αρχές του νέου έτους σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ για περιορισμένο χρονικό διάστημα μια έκτακτη ρύθμιση που θα απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στη ρύθμιση αυτή υπάρχουν δυο περιορισμοί. Πρώτον, θα μπορούν να ενταχθούν μόνο οφειλές που βεβαιώθηκαν έως και το τέλος του 2017 και δεύτερον θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί πλήρως ή να έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές του 2018 (π.χ. εισφορές, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος).
 
-θα γίνει μια "αναβάθμιση" και βελτίωση της υφιστάμενης ρύθμισης του εξωδικαστικού συμβιβασμού προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σε αυτόν φορολογούμενοι που σήμερα έχουν αποκλειστεί. Για παράδειγμα, θα μπορούν να ενταχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους, χωρίς να απαιτείται να τα ανοίξουν εκ νέου, όπως γίνεται σήμερα.
 
Οι διατάξεις για τα παραπάνω αναμένεται να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο έως το τέλος του έτους μετά την ολοκλήρωση και της σχετικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς.
 
Πηγή: capital.gr
 

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon