Εγγραφείτε
www.peripsiloukapnou.gr
Επιστροφές ΕΝΦΙΑ, ΦΑΠ, φόρων κληρονομιάς, γονικών παροχών PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 00:51
Αυτόματη επανεκκαθάριση ΕΝΦΙΑ, ΦΑΠ, αλλά και φόρων κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών φέρνουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας βάσει των οποίων μειώθηκαν οι αντικειμενικές αξίες στο Δήμο Ψυχικού, ανοίγοντας τον δρόμο για παρόμοιες διεκδικήσεις ιδιοκτητών και σε άλλες περιοχές. Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλής, με εγκύκλιό του (υπ’ αριθμ. ΠΟΛ.1199/ 6.12.2017) δίνει αναλυτικές διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου για τα ακίνητα που βρίσκονται στο Δήμο Ψυχικού, που ουσιαστικά αποτελούν και «οδηγό» για παρόμοιες περιπτώσεις που θα προκύψουν σε άλλους δήμους της χώρας.
 
Ειδικότερα, στην εν λόγω εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής:
Περισσότερα...
 
Χίλιες κατασχέσεις την ημέρα από την εφορία PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 00:23

Στο "κόκκινο" βρίσκονται πλέον στη σχέση τους με την εφορία περισσότεροι από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Πρόκειται για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και οι οποίοι αντικρίζουν το πιο σκληρό της πρόσωπο με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εναντίον τους.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που αφορούν τον Οκτώβριο,  ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων με οφειλές προς το δημόσιο ανήλθε στους 4,17 εκατομμύρια, καταγράφοντας, ωστόσο, οριακή μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα λόγω ρύθμισης οφειλών από αρκετούς. Ωστόσο, ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο και διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στους 1.014.295, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 22.903 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Με αυτά τα δεδομένα προκύπτει ότι η φορολογική διοίκηση επιβάλλει κάθε εργάσιμη ημέρα του μήνα κατασχέσεις σε 1.000 οφειλέτες κατά μέσο όρο. 

Περισσότερα...
 
Πιο γερή βγαίνει από την κρίση η αγορά χάρτινης συσκευασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017 23:14
Ενθαρρυντικά είναι τα σημάδια από τον κλάδο της χάρτινης συσκευασίας, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ICAP. Ειδικότερα, οριακά ανοδική ήταν η εγχώρια παραγωγή των προϊόντων χάρτινης συσκευασίας το 2016. Τόσο η αγορά χαρτιού-χαρτονιού όσο και η αγορά των τελικών χάρτινων ειδών συσκευασίας παρουσιάζει ανάκαμψη από το 2014 και μετά. Η κατηγορία που καλύπτει το μεγαλύτερο μερίδιο της ζήτησης διαχρονικά είναι τα χαρτοκιβώτια από κυματοειδές χαρτί-χαρτόνι.
Περισσότερα...
 
Υποχρεωτικά τα POS για ακόμα 58 κλάδους PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017 22:41
Υποχρεωτική γίνεται η εγκατάσταση αυτόματων μηχανημάτων για συναλλαγές με κάρτες (POS), εντός τριών μηνών, για 58 νέες κατηγορίες επαγγελματιών.
 
Όπως προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπαντάτσιου, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πρόκειται μεταξύ άλλων για όσους ασχολούνται με ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων, ξυλουργικές εργασίες, χρωματισμούς και επενδύσεις δαπέδων και τοίχων, υπηρεσίες μετακόμισης, καθαρισμό κτηρίων, επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων αλλά και μεστικά γραφεία ακινήτων ακόμη και γραφεία κηδειών.
 
Στην απόφαση προβλέπεται ότι όσοι από τους υπόχρεους αυτούς κάνουν έναρξη εργασιών κατά τον τελευταίο μήνα της λήξης της προθεσμίας, θα έχουν συνολική προθεσμία 4 μηνών για την εγκατάσταση POS. Όσοι κάνουν έναρξη εργασιών μετά την λήξη της τρίμηνης προθεσμίας, θα πρέπει να τοποθετούν POS μέσα σε έναν μήνα από την έναρξη.
Περισσότερα...
 
Σε ποιους κλάδους δίνουν τώρα δάνεια οι τράπεζες PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2017 15:42
Αύξηση της ζήτησης για δάνεια ύψους από 80.000 έως και 90.000 ευρώ παρατηρείται τους τελευταίους 2-3 μήνες, από επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο έως 5 εκατ. ευρώ.
 
Πρόκειται για θετική εξέλιξη μετά από χρόνια απραξίας και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, αποτελεί, εφόσον η ζήτηση διατηρηθεί, το πρώτο σημάδι ανάκαμψης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 
Ενθαρρυντικό είναι, με βάση τις ίδιες πηγές, το γεγονός ότι πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν αναπόδραστο κομμάτι της ανάκαμψης της οικονομίας. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr πως δεν έχει κανένα νόημα να επισημανθεί το ποσοστό αύξησης του ρυθμού των εν λόγω χορηγήσεων καθώς η βάση υπολογισμού ξεκινά από πολύ χαμηλά και δεν αποτελεί ικανό μέτρο σύγκρισης μετά από αρκετά χρόνια αρνητικής πιστωτικής επέκτασης.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 580

 

diafimistiko-somateio

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Επικαιρότητα

Επιστροφές ΕΝΦΙΑ, ΦΑΠ, φόρων κληρονομιάς, γονικών παροχών
Αυτόματη επανεκκαθάριση ΕΝΦΙΑ, ΦΑΠ, αλλά και φόρων κλη...
Χίλιες κατασχέσεις την ημέρα από την εφορία
Στο "κόκκινο" βρίσκονται πλέον στη σχέση τους με την ε...
Πιο γερή βγαίνει από την κρίση η αγορά χάρτινης συσκευασίας
Ενθαρρυντικά είναι τα σημάδια από τον κλάδο της χάρτιν...
Υποχρεωτικά τα POS για ακόμα 58 κλάδους
Υποχρεωτική γίνεται η εγκατάσταση αυτόματων μηχανημά...
Σε ποιους κλάδους δίνουν τώρα δάνεια οι τράπεζες
Αύξηση της ζήτησης για δάνεια ύψους από 80.000 έως και 90.000...

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon