Εγγραφείτε
www.peripsiloukapnou.gr
ΑΑΔΕ: Αύξηση 40,8% των εισπράξεων από φόρους μεταβίβασης ακινήτων το επτάμηνο PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2018 02:37
Αύξηση κατά 40,8% των εσόδων από τη φορολογία μεταβιβάσεων ακινήτων το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για την πορεία των εσόδων στο επτάμηνο οι εισπράξεις από τους φόρους στις μεταβιβάσεις και συγκεντρώσεις κεφαλαίων (που αφορούν κυρίως αγοραπωλησίες ακινήτων) έφτασαν τα 204,63 εκατ. ευρώ, έναντι 145,30 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Περισσότερα...
 
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι για το χτίσιμο του αφορολόγητου PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2018 02:35
Περισσότεροι από 4.000.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι, κατ’ επάγγελμα αγρότες, περιστασιακά απασχολούμενοι, άνεργοι, εργαζόμενοι φοιτητές και άλλοι πολίτες, οι οποίοι φορολογούνται σαν να ήταν μισθωτοί, οφείλουν, έως τις 31-12-2018, να έχουν καλύψει με δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών ποσά που αντιστοιχούν σε ποσοστά 10%-18,75% των ετησίων εισοδημάτων τους για το τρέχον έτος, προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ετήσιας έκπτωσης φόρου εισοδήματος 1.900-2.100 ευρώ κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλουν το 2019. 
 
Οι περισσότεροι από τους φορολογούμενους αυτούς είναι υποχρεωμένοι να έχουν εξοφλήσει τις δαπάνες για την κατοχύρωση της έκπτωσης φόρου, μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) ή με άλλες ηλεκτρονικές μεθόδους πληρωμής, ενώ για πολύ λιγότερους οι δαπάνες θα αναγνωρίζονται ακόμη κι αν έχουν εξοφληθεί με μετρητά, αρκεί να έχουν εκδοθεί και διαφυλαχθεί οι σχετικές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.
 
Ουσιαστικά, για την εξασφάλιση έκπτωσης φόρου 1.900-2.100 ευρώ, η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο εισοδήματος 8.636-9.545 ευρώ, απομένουν πλέον 81 μέρες στους συγκεκριμένους φορολογούμενους. Όσοι δεν προλάβουν να καλύψουν τα απαιτούμενα ποσά δαπανών θα επιβαρυνθούν με την υποχρέωση καταβολής φόρου 22% επί των ακάλυπτων ποσών. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και αρκετοί άλλοι φορολογούμενοι, οι οποίοι φέτος απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα και το τελικό φορολογητέο εισόδημα το οποίο θα ληφθεί υπόψη κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων που θα υποβάλουν το 2019 θα είναι αυτό που θα προκύψει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
 
Περισσότερα...
 
Πως θα αποφύγουμε την επόμενη οικονομική κρίση PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2018 02:35
H χρηματοοικονομική κρίση του 2008-2009 και η επακόλουθη ύφεση αποτέλεσαν ένα ιστορικό ορόσημο.
 
Ο κόσμος της προ κρίσης εποχής ήταν αυτός της παγκοσμιοποίησης, της πίστης στις αγορές και των γεμάτων αυτοπεποίθηση δημοκρατιών. Ο σημερινός είναι το ακριβώς αντίθετο.
 
Οι οικονομικές επιπτώσεις σίγουρα δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Αλλά είναι η αρχή. Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας προσφέρουν μια πολύτιμη εμπειρική ανάλυση των συνεπειών. Δύο είναι τα σημεία που επισημαίνει: ο αντίκτυπος είναι μακροπρόθεσμος και έχει εξαπλωθεί πολύ πέρα από τις χώρες που υπέστησαν τραπεζικές κρίσεις.
Περισσότερα...
 
Διπλασιάστηκαν οι κατασχέσεις για χρέη στα Ταμεία PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2018 02:22
Με ραγδαίους ρυθμούς "τρέχουν" τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια του ΕΦΚΑ σε τραπεζικούς λογαριασμούς όσων οφειλετών έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές και δεν έχουν συμμορφωθεί στις προειδοποιήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών  Οφειλών (ΚΕΑΟ).
 
Ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως τον τελευταίο μήνα, το 40% των εισπράξεων του ΚΕΑΟ από "ρυθμίσεις" προέρχεται από κατασχέσεις λογαριασμών οφειλετών.    
 
Αντίθετα, μέχρι τον περασμένο μήνα, τα έσοδα από κατασχέσεις ανέρχονταν κατά μέσο όρο στο 20%.
Περισσότερα...
 
Αβέβαιοι για το επαγγελματικό τους μέλλον οι «ευέλικτοι» εργαζόμενοι PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 12:46
Η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας, στην κατεύθυνση της διεξοδικής διερεύνησης της υφιστάμενης κατάστασης, των μεσοπρόθεσμων τάσεων και των μελλοντικών εξελίξεων στην αγορά εργασίας, εγκαινιάζει (ακόμη) μια νέα παρέμβαση για την αποτύπωση, συσχέτιση και αξιολόγηση του εργασιακού πλαισίου και περιβάλλοντος.
 
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, πρόκειται για τη συστηματική –ανά τετράμηνο– διεξαγωγή ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, αποκλειστικά σε εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, για την καταγραφή-μέτρηση και συγκριτική αποτίμηση δεικτών κλίματος αναφορικά με την αισιοδοξία και την επαγγελματική προοπτική, την εξέλιξη των αμοιβών, την ασφάλεια της θέσης απασχόλησης, την ποιότητα των συνθηκών δουλειάς, το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων.
Περισσότερα...
 
Ανάγκη ενός ισχυρού "σοκ εμπιστοσύνης" για τις τράπεζες PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 12:43
Την ανάγκη ενός ισχυρού "σοκ εμπιστοσύνης", έχουν οι ελληνικές τράπεζες, καθώς έχουν καταστεί έρμαια εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων που διογκώνουν τα γνωστά δικά τους ζητήματα. Χθες ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε νέα πτώση 6,45%, με την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών να έχει υποχωρήσει στα 5 δισ. ευρώ, από 8,6 δισ. ευρώ που ήταν στην αρχή του έτους.
 
Το συνεχές σφυροκόπημα του κλάδου προβληματίζει έντονα τραπεζίτες, κυβέρνηση και εποπτική αρχή (ΕΚΤ/SSM), καθώς αγνοεί παντελώς το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν αξιολογηθεί πρόσφατα ως κεφαλαιακά επαρκείς,  και μάλιστα με υψηλούς δείκτες, μέσα από μια διαδικασία πολύ αυστηρών παραδοχών στο σενάριο ακραίων συνθηκών.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 541

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Επικαιρότητα

ΑΑΔΕ: Αύξηση 40,8% των εισπράξεων από φόρους μεταβίβασης ακινήτων το επτάμηνο
Αύξηση κατά 40,8% των εσόδων από τη φορολογία μεταβιβάσε...
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι για το χτίσιμο του αφορολόγητου
Περισσότεροι από 4.000.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι, κατ’ επ...
Πως θα αποφύγουμε την επόμενη οικονομική κρίση
H χρηματοοικονομική κρίση του 2008-2009 και η επακόλουθη ύφ...
Διπλασιάστηκαν οι κατασχέσεις για χρέη στα Ταμεία
Με ραγδαίους ρυθμούς "τρέχουν" τα ηλεκτρονικά κατασχετ...
Αβέβαιοι για το επαγγελματικό τους μέλλον οι «ευέλικτοι» εργαζόμενοι
Η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας, στην κα...

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon