Εγγραφείτε
www.peripsiloukapnou.gr
Διαψεύδει δημοσίευμα για τις συντάξεις το υπουργείο Εργασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2018 17:07
Σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» επιχείρησε, για μια ακόμη φορά, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παραπλανήσει, ερμηνεύοντας ψευδέστατα τη διάταξη του Ν. 4387/16 και των εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί σχετικά με την προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης για όσους κατέβαλαν αυξημένες εισφορές, σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο, το άρθρο 30 του Ν. 4387/16, η υπ' αριθμ. Φ.80000/νηθ.60271/2195-23/12/2016 εγκύκλιος της ΓΓΚΑ και η υπ' αριθμ. 24/22-5-17 εγκύκλιος του ΕΦΚΑ ορίζουν ρητά ότι: «Στην περίπτωση ασφαλισμένων οι οποίοι, υπό την ισχύ του προϊσχύοντος νομοθετικού καθεστώτος, κατέβαλαν εισφορές ανώτερες από αυτές του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για καθεμία ποσοστιαία μονάδα (1%) επιπλέον εισφοράς».
Περισσότερα...
 
ΣΕΒ: Τα υπερπλεονάσματα να μειώσουν το μη μισθολογικό κόστος PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2018 16:46
Στην ανάγκη η αφαίμαξη που υφίσταται η πραγματική οικονομία για να επιτευχθούν τα υπερπλεονάσματα να αξιοποιηθεί προς όφελος του παραγωγικού μετασχηματισμού της οικονομίας, υπογραμμίζει ο ΣΕΒ στο τελευταίο Εβδομαδιαίο Δελτίο για την Ελληνική οικονομία με τίτλο "Τα υπερπλεονάσματα να μειώσουν το μη μισθολογικό κόστος"  που κυκλοφόρησε σήμερα.
 
Για παράδειγμα, αναφέρει ο ΣΕΒ, θα μπορούσε να εξετασθεί
- σημαντική μείωση του μη μισθολογικού κόστους σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών ώστε να ενισχυθούν πραγματικά η απασχόληση και το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων,
- μεγαλύτερη φορολογική ελάφρυνση της Ελληνικής οικογένειας, ώστε να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Περισσότερα...
 
ΠΟΥ: Οι πληρωμές στην Υγεία κάνουν τους πολίτες φτωχούς, ακόμη και στις πλούσιες χώρες PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 01:21
Οι πληρωμές από τα νοικοκυριά για φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες είναι δυσβάσταχτες και προκαλούν σημαντικά οικονομικά προβλήματα ακόμη και στις πιο πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.
 
Μελέτη στοιχείων από 25 χώρες δείχνει πως το 8% των νοικοκυριών δεν είναι σε θέση να πληρώσει για βασικές του ανάγκες, όπως τροφή, ενοίκιο και λογαριασμοί, εξαιτίας πληρωμών που έχει κάνει στην Υγεία.
 
Η κατάσταση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον “Χάρτη του Ταλίν”, ο οποίος έχει υιοθετηθεί το 2008 από τις 53 χώρες – μέλη του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
 
Στην εν λόγω συμφωνία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως “είναι απαράδεκτο να γίνονται οι άνθρωποι πιο φτωχοί εξαιτίας προβλημάτων στην υγεία τους”.
Περισσότερα...
 
Τα περίεργα παιχνίδια με τις συντάξεις PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 01:18
Κατά 1,5 δισ. ευρώ μεγαλύτερη σε σχέση με την αρχικά αναμενόμενη είναι η εξοικονόμηση η οποία προκύπτει από τη μεσοπρόθεσμη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου σ’ ό,τι αφορά τις συντάξεις. Και αυτό λόγω του ότι οι περικοπές έως 18% στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα αποδώσει περισσότερο σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, ενώ το κόστος για τις νέες συντάξεις αποδεικνύεται πολύ χαμηλότερο από όσο είχε προϋπολογισθεί.
 
Συγκεκριμένα, οι δαπάνες για συντάξεις, νέες και παλιές, πέφτουν κατά 4,5 δισ. ευρώ, στην κρίσιμη 5ετία, δηλαδή μεταξύ 2015 (έναν χρόνο πριν από την έναρξη εφαρμογής του εν λόγω νόμου) έως και το 2019, οπότε θα εφαρμοσθούν οι περικοπές στις κύριες συντάξεις. 
Περισσότερα...
 
Πώς θα δοθεί το επίδομα στέγασης PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 12:39
Την 1η Ιανουαρίου 2019 θα τεθεί σε εφαρμογή το επίδομα στέγασης, που εκτιμάται ότι θα δοθεί σε περίπου 500.000 νοικοκυριά. Το Σάββατο δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η σχετική υπουργική απόφαση, που ορίζει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια βάσει των οποίων θα δίνεται επίδομα από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα σε ενοικιαστές αλλά και σε ιδιοκτήτες που πληρώνουν δόση δανείου πρώτης κατοικίας. Το κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια.
 
Αναλυτικά, ως ωφελούμενες μονάδες ορίζονται οι εξής κατηγορίες:
 
α. Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: κάθε ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Περισσότερα...
 
Έρχονται τρεις e-παρεμβάσεις για τη φοροδιαφυγή PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 12:21
Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα έχει δρομολογήσει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την καλύτερη και πιο αποτελεσματική για το φοροελεγκτικό μηχανισμό καταγραφή των συναλλαγών των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση των εσόδων και του φορολογητέου εισοδήματός τους.
 
Οι παρεμβάσεις αυτές είναι:
- καθιέρωση της καθολικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι από φέτος η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση για σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων ενώ από το 2020 θα είναι υποχρεωτική για όλους όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης τα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων προς άλλες επιχειρήσεις θα εκδίδονται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή και θα καταγράφονται απευθείας στο taxisnet. Παράλληλα με την ηλεκτρονική τιμολόγηση θα καθιερωθεί και η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων απευθείας στο taxisnet με κατάργηση της χειρόγραφης τήρησης. Με την ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων και την ηλεκτρονική τιμολόγηση θα είναι πολύ πιο εύκολος και αποτελεσματικός ο έλεγχος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω της έκδοσης πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 521

 thessagora2a

 

οι προσφορές απο τa μεγαλύτερα e-shop 

thesstoday-2018a

 

 

ενημέρωση 24ωρες 7 ημέρες

 

logo-diaf

 

 

 

 

 

Επικαιρότητα

Διαψεύδει δημοσίευμα για τις συντάξεις το υπουργείο Εργασίας
Σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» επιχείρησε,...
ΣΕΒ: Τα υπερπλεονάσματα να μειώσουν το μη μισθολογικό κόστος
Στην ανάγκη η αφαίμαξη που υφίσταται η πραγματική οικο...
Τα περίεργα παιχνίδια με τις συντάξεις
Κατά 1,5 δισ. ευρώ μεγαλύτερη σε σχέση με την αρχικά αναμ...
Πώς θα δοθεί το επίδομα στέγασης
Την 1η Ιανουαρίου 2019 θα τεθεί σε εφαρμογή το επίδομα στ...

S5 Box

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

firesports

 

 

 

 

logo tsiakmakis

cannabis1 

 bonbon